Odpovědi na začátečnické otázky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Shorty

Re: Odpovědi na začátečnické otázky

#106 Příspěvek od Shorty »

Stačí posunout hřídel na opačnou stranu. Běžně se to dělá.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od kesi »

Díky, to jsem nevěděl, máš SZ. Potřeboval bych k tomu ještě nějaké info do SZ, nïkdy jsem to nedělal. Nebo odkaz, nejlépe s obrázky. :D

Edit: našel jsem jen:
AR1 píše:Dá, na svých motorech to dělám, vyndám ségrovky a jemně proťukám kladívkem hřídelku skrz motor na druhou stranu.

TomasC píše:Raději to protlačuji ve svěráku proti podložce ze dřeva.

Po pravdě řečeno nevím, zdali se chci do něčeho podobného pouštět, když mohu motor vrátit.
Trochu mě irituje, že tak dlouho vybírám pohon, až to zase nedopadne. Zkrátka, zatím létají jen prachy a ne letadlo. :(
Ale dal jsem se na vojnu...

S velmi ochotnou podporou firmy RCF ( za mě mají + 1) se domluvím a vše vyřesím.
Všem děkuji za ochotu pomoci, opravdu si toho vážím. Děkuji především uživatelům jyrry a Woita za výdrž. :wink:
Dolfi

#108 Příspěvek od Dolfi »

Zdravim.
Myslim ze je to uplne normalni a nikterak to neni slozite predelavat zadni montaz na predni a obracene.
Na sveracku proti drevene podlozce je spravne.
Asi tak
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
kesi
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od kesi »

Zeptal bych se zde, stylem jednoducha otazka = jednoducha odpoved.
V jednom nejmenovanem modelarskem krame mi bylo naznaceno, ze lepidla starnou, coz neni nic divneho. Jak dlouho tedy po otevreni kyanoakrylátová lepidla resit jeho zivotnost/starnuti?

Pan dekan za info
:)
Shorty

#110 Příspěvek od Shorty »

Vteřiňáky se snažím vynechávat. Vytvořil jsem si na ně díky předchozí práci alergii. Zkoušel jsem ale takovej pokus s EPP a ta lahvička byla po otevření tak za 1-2 měsíce nepoužitelná. Vršek zatvrdl a zbatek zhoustl.

Jo a taky existuje stárnutí časem. Četl jsem článek, kde jeden modelář chtěl po letech oživit model. Odstranil potah a z hrůzou zjistil, že spolehlivě drží jen spoje lepený epoxy.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od kesi »

Ahoj, tak to já bych zase nemohl lepit pojivem mouka+voda, vytvořil jsem si totiž na mouku v práci alergii. :mrgreen: (No, zase taková sranda to vlastně není..., když je to pravda.)

Díky za info, mám doma "otevřené" vteřinové lepidlo od BSI asi dva měsíce a prý si mám koupit raději nové, zněla dobrá rada obchodníka.
Proto se zde táži, nakolik těmto řečem věřit. Budu lepit Elapor, tam raději vteřiňák.

PS: mám doma jedno nové řídké kyanokrylatové lepidlo, které zřejmě nějaký čas nebudu používat. Tak ho otevřu a udělám si střední hustotu, tu jistě využiji dříve.
Joke :wink:
kesi
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od kesi »

Hledám malá serva cca 9g s dlouhým káblíkem, cca 33 cm? Jsou taková? Nemohu tento údaj nikde najít třeba u serva HS-55 apod.

Díky za radu!
Shorty

#113 Příspěvek od Shorty »

To jsem nikdy neřešil. Buď jsem dal propojovací kablík. Mají je v různých délkách.
V současnosti to spíš cvaknu a na potřebnou délku nastavím.
vbalko

#114 Příspěvek od vbalko »

Co se týče těch CA lepidel tak skutečně časem houstnou. Ale tenhle proces se dá spomalit pokud budou uložená ve tmě, chlade a suchu. Tedy pořádně zavřené a v chladničce.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Yeah »

kesi píše:Hledám malá serva cca 9g s dlouhým káblíkem, cca 33 cm? Jsou taková? Nemohu tento údaj nikde najít třeba u serva HS-55 apod.

Díky za radu!

nejdelší kablík, co vím, měly HXT900...snad 25 cm
bez potíží používám "prodlužováky", když nechci, aby spojené konektory moc vyčuhovaly nad profil (třeba v křídle), tak sundávám ze "samečka" tu plastovou objímku a spoj pojistím kapičkou tavného lepidla, nebo přelepím proužkem pásky
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
veka1
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od veka1 »

kesi píše:Zeptal bych se zde, stylem jednoducha otazka = jednoducha odpoved.
V jednom nejmenovanem modelarskem krame mi bylo naznaceno, ze lepidla starnou, coz neni nic divneho. Jak dlouho tedy po otevreni kyanoakrylátová lepidla resit jeho zivotnost/starnuti?

Pan dekan za info
:)

.... treba trosku pomuze precist si zalozky Tipy a triky + Otazky a odpovedi, na tomto odkazu:

http://www.bupak.eu/domu.html

veka1
Dulam

#117 Příspěvek od Dulam »

Dobrý den, vím že hned 1 věc co jste napsali byly letadla pro začátečníky, mohly byste ten seznam aktualizovat o nějaké nové modely, jestli jsou, a nebo je stále aktuální ?
HitmanR

#118 Příspěvek od HitmanR »

Dulam píše:Dobrý den, vím že hned 1 věc co jste napsali byly letadla pro začátečníky, mohly byste ten seznam aktualizovat o nějaké nové modely, jestli jsou, a nebo je stále aktuální ?

Ahoj, já jsem si pořídil v říjnu 2014 skysurfera X8. Každopádně neudělej stejné chyby jako já :) načetl jsem si plno informací ohledně RC lítání pro začátečníky a nakonec jsem si řekl, že to vyzkouším na ostro sám, ikdyž na tuto chybu je zde několikrát upozorňováno, tak lidé dělají pořád stejné chyby, stejně jako já. Hned první let - špatně vytrimované, šel k zemi i při plném motoru, pak jsem s ním nakonec vzlítl, zazmatkoval a šel střemhlav k zemi, výsledkem byl předek na maděru, trup napůl a zlomené křídlo, vše je ale zalepené, elektronika funguje, sehnal jsem si 2 kamarády, co se tomu věnují, půjčili mi simulátor a čekám na jaro :) osobně si myslím, že skysurfer je pro začátek dobrá volba, ale chce to neuspěchat. Hodně zdaru.
Ivory89

#119 Příspěvek od Ivory89 »

Zdravím Vás,

prosím o nějaký tip na levnější Gimbal na GoPro ke kvadru. Nerad bych koupil nějaký šmejd..

Děkuju za tipy! :)

Honza
Shorty

#120 Příspěvek od Shorty »

Ivory89 píše:Zdravím Vás,

prosím o nějaký tip na levnější Gimbal na GoPro ke kvadru. Nerad bych koupil nějaký šmejd..

Děkuju za tipy! :)

Honza

Rada na začátek. Co zvolit správný vlákno viewforum.php?f=130 :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“