DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DominikVF

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#1246 Příspěvek od DominikVF »

a vrtule sú na správnych miestach? nieje možné ich ináč zameniť keď nie sú samoutahovacie?
Marek_Km

#1247 Příspěvek od Marek_Km »

Zaměnit to jde, ale stačí jedna na nesprávném místě a nepoletí to. Asi bude chyba v řídící jednotce, jak psal Petr (Gardenroute). Taky bych to viděl na akcelerometr. Ale je divné, že by to při té pokročilé kalibraci nehlásilo chybu...
DominikVF

#1248 Příspěvek od DominikVF »

S tou svetelnou výstrahou hlásenia chýb to je také nezodpovedné z hľadiska produktu.. Automaticky ak nieje niečo v poriadku minimálne svetelná výstraha/ signalizácia by mala byť alebo prinajhoršom nedovolilo by naštartovať koptéru. Asi to platí ale len pri nejakých chybných činnostiach... takže zbytočne tomu veriť! Sám som vzlietol bez nejakej výstrahy, signalizácie a po štarte koptéra si zobrala smer po svojom... (800 eur škoda..)
gardenroute

#1249 Příspěvek od gardenroute »

Jedna věc je udělat Advance Calibration, ale je nutné kontrolovat data ze senzorů IMU, zdali odpovídají hodnotám v nápovědě Assistenta.
Dobrou noc z Asie.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
facko

#1250 Příspěvek od facko »

Snímek obrazovky 2014-12-29 v 18.14.15.png
Vrtule budou asi dobře,závit je označen černou tečkou pro černou vrtuly a bez černé tečky pro stříbrnou vrtuli,to by to museli zmotat už při výrobě.A jak se dá softverově poznat špatný akcelerometr?To by mělo být vidět v NAZA programu,ne?
salamander

#1251 Příspěvek od salamander »

Compass - Mod , ja mám pod 1500.
facko

#1252 Příspěvek od facko »

Nová kalibrace
Přílohy
Snímek obrazovky 2014-12-29 v 18.35.38.png
DJIvison

#1253 Příspěvek od DJIvison »

facko píše:Tak advancekalibration jsem udělal ještě jednou,ale dotaz,musim po kalibraci něco někde potvrdit(entr,ok)nebo stačí odpojit baterka a vypnou vysílač,aby se to nastavení samo přepsalo-zapsalo?

udělat kalibraci !(komplet), zkontrolovat gain !, vyzkoušet v GPS režimu
pokud děláte kalibraci, řekne to samo co dál, ale ten kompas je krapítek vyšší hodnota, na to houpání to ale přímo vliv nemá, kolik jsou hodnoty gain ?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
gardenroute

#1254 Příspěvek od gardenroute »

facko píše:...A jak se dá softverově poznat špatný akcelerometr?To by mělo být vidět v NAZA programu,ne?
Nechápu Tvou otázku, 6 minut před Tvým příspěvkem jsem Ti presne poradil jak na to (!?). Takže bud nectes, nebo tomu nerozumíš?

Takže ještě jednou po lopatě, v NAZA Assistent uděláš "Advanced Calibration" a zkontrolujes si hodnoty jednotlivých senzorů (tj. akcelerometru, gyroskopu a kompasu) jestli necouraji někam mimo vymezeného hodnoty. Ty jsou uvedeny v nápovědě teto záložky Assistenta.
Zaseklý akcelerometr se dá da odblokovat lehký poklepáním na NAZA jednotku, na Y.T. jsou na to i nejake tutoriály...
Špatně nastavene hodnoty zisků (gains) by Ti pravděpodobně nezpusobovaly ty popisované potíže, nicméně si stáhni z DJI doporucene nastavení pro svuj model Phantoma. Pokud je to nové, je ale nepravdepodobne, že by byly změněny.
A doporučuji si aktualizovat firmware na poslední publikovanou verzi.
Dobre ráno.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
facko

#1255 Příspěvek od facko »

Díky za odpověď,není to tim že nečtu,ale spíš se v těch 1000000 názvů ztrácím.Advandcetcalibration jsem udělal,vše bylo v hodnotách,jak ukazuje nápověda pod otazníčkem.Finále je takový,že jsem model vrátil dodavateli,a zítra mi přijde nový kus.Tak uvidíme,jestli se to tentokrát povede.Díky tomuto celkovému extenpore,jsem alespoň kousek nakoukl do problematiky kvadrokopter a vám všem díky za pomoc.A neberte mé příspěvky ve zlém,napřed 10xčtu,až potom se ptám,ale je tu moc informací a každý začíná pomalu,zatím díky Martin.
DominikVF

#1256 Příspěvek od DominikVF »

facko píše:Díky za odpověď,není to tim že nečtu,ale spíš se v těch 1000000 názvů ztrácím.... A neberte mé příspěvky ve zlém,napřed 10xčtu,až potom se ptám,ale je tu moc informací a každý začíná pomalu,zatím díky Martin.

pekne napísané ;) presne tak to je ..
hravec

#1257 Příspěvek od hravec »

jak u koho, někdo nečte a laboruje a pak se diví,,,
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
DJIvison

#1258 Příspěvek od DJIvison »

hravec píše:jak u koho, někdo nečte a laboruje a pak se diví,,,

čtu, čtu často, čtu pravidelně, čtu hodně, ale ještě jsem nestačil přečíst vše co se týká koptér
a jsem tu už od července
v té změti se skutečně velice špatně hledá
takže nepeskujte druhé
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
hravec

#1259 Příspěvek od hravec »

to nebylo vůbec na Tebe... reagoval jsem na předchozí příspěvek
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hadrák

#1260 Příspěvek od hadrák »

Zdravím,chtěl bych se s váma přivítat.
Proletěl jsem téměř 2000stránek rcgroups,120 Pp(vše translatorem)200 našich zde a mám v hlavě pěkný guláš,snažím se oddělit zrno a dohledat,co už se někde někdy řešilo a já tomu nevěnoval patřičnou pozornost a teď by se to hodilo.Mám toho hodně na srdci,ale nejaktuálnější jsou vlastnosti toho bílého plastu DJI.Phantoma orig.(bez čísla)s původní deskou mám přes rok(z druhé/třetí ruky),lítám jen občas a to hlavně,když to mám jak převézt na místo,kde se věnuji hlavnímu koníčku.Filmovat chci i nadále bez gimbalu a vystačím si s GP3w.
Teď k věci:praskliny u mot. lože jsem objevil po půl roce(ihned po nabytí fantoma,jsem vyvažoval vrtule-jello)ale dovnitř nelezl.Já osobně s tím neflákl,ale mohl někdo přede mnou.Oblouky jsem měl,abych neposekal kamarádům kity,ale jak mi málem spadnul,šli dolů.Při demontáži jsem nenašel 2mm šroubek na konci ramene,tak jsem poprvé vlezl dovnitř.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Po prolezení dalších cca 200 stránek(hl. slovo DeweyAXD)jsem se rozhodl jít do těla dvojky-s vírou,že je to přece jenom novější generace a mouchy se vychytaly.
Obrázek
Po výměně ložisek za japany,vyvážení rotoru motorů,listů a kompletů na nové vyvažovačce,jsem se dal do kompletace s opatrností věnované utahovacím momentům(jemně dvěma prsty).Hned mne vyděsily praskliny obarvené anaerobic adhesive aplikované na závity.
Obrázek
Obrázek
Zkrátím to:nešel mi USB,tak rozborka a šok.Vypadli dvě plastová bílá minikolečka a masakr.
Obrázek
Obrázek
Tolik prozatím vše,jak to vyřeším,budu instalovat MisioOSD(do Polska to nemám daleko) a budu to tu sledovat.FPV pak v patřičném vlákně.
Ještě jednou zdraví hadrák(hadrový drak)
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“