Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dargen

Re: Mobius kamera

#511 Příspěvek od Dargen »

yannick píše:Dobry den koupil jsem cameru mobius ale nevim kde najdu cesky manual .Myslel jsem ze ho najdu na strankach revotechu ale nejak jsem ho nenasel.

Pošli mi do SZ mail pošlu ti ten návod :)
Requiescant in aerem
kroxigor

#512 Příspěvek od kroxigor »

yannick píše:Dobry den koupil jsem cameru mobius ale nevim kde najdu cesky manual .Myslel jsem ze ho najdu na strankach revotechu ale nejak jsem ho nenasel.

Pokud jsi si ho koupil u revotech.cz pak máš odkaz ke stažení v potvrzovacím emailu.
(ke stažení je jen pro zákazníky)
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
yannick

#513 Příspěvek od yannick »

e-mail jsem smazal a ten anglicky navod se mi nechce prekladat tak bych rad kdy jste ho nekdo poskytnul ke stazeni dekuji
yannick

#514 Příspěvek od yannick »

Tak dekuji za cz manual. Chci se zeptat jaky použivate format videa zda: MOV,AVI, MP4
Dargen

#515 Příspěvek od Dargen »

Já používám MOV do avi potom konvertuji
Requiescant in aerem
yannick

#516 Příspěvek od yannick »

Ja jsem si prave nastavil avi je tam podle vseho nejvetsi datovy tok dat.
Dargen

#517 Příspěvek od Dargen »

Ale zase to zabírá více místa ne?
Requiescant in aerem
yannick

#518 Příspěvek od yannick »

Jediné co je škoda ze v kameře nejde otočit obraz o 90 stupnů. Abych mohl kameru připevnit na placato k směrovce.
Dargen

#519 Příspěvek od Dargen »

Tak to můžeš udělat ve Windows Live Movie Makeru, popřípadě v jiném programu na stříhání/úpravu videa
Requiescant in aerem
kroxigor

#520 Příspěvek od kroxigor »

yannick píše:Jediné co je škoda ze v kameře nejde otočit obraz o 90 stupnů. Abych mohl kameru připevnit na placato k směrovce.

jo a jak chceš koukat na takovou nudli na vejšku?
Mimochodem prodává se kabel k prodloužení těla od objektivu zkus to
http://www.revotech.cz/produkt/20cm-26p ... ro-mobius/

pak si můžeš natočit objektiv jak a kam chceš
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
yannick

#521 Příspěvek od yannick »

O tom prodlužovacím kabelu vim ale nechce se mi ta kamera rozebírat abych tam neco nepoškodil kdy by stála 500 kč tak bych se v tom vrtal klidně od rána do večera.
kostbone

#522 Příspěvek od kostbone »

Zdravím pánové. Tak jsem pročetl konečně celé vlákno. Dalo zabrat :). Bohužel i tak se musím zeptat, protože odpověď na otázku jsem nenašel. Nejedná se mi sice o FPV, ale týká se to samotné kamerky. Dostal jsem ji k Vánocům jako dárek. Dlouho jsem o ni četl a cena vs kvalita u mě jasně vítězila. Nicméně těšil jsem se že ji napojím na telefon a budu moct nahrávat videa přímo do telefonu a ještě je streamovaně online vidět na display. Bohužel mě pár věcí zarazilo a teď nevím, jestli to jsou chyby jen u mě, nebo jestli je to "normální stav", protože na softwaru se stále dělá.

Tak zaprvé obraz se ukládá v omezené kvalitě a to 1280x768 (30fps) - to bych ještě pochopil, asi tam není taková propustnost, nicméně při liveview se obraz zobrazuje cca 15fps a to už jde poznat. Nicméně na kartu do telefonu se ukládá jako 30fps, tzn že při přehrání se spustí zrychleně. Nechápu to, ale dost mě to štve.

Další věc, jestli jde vypnout nějak ta hláška na telefonu že nahrává, protože jsem vážně nečekal, že se uprostřed displaye velkým kravským nápisem ukáže "RECORDING", které bude blikat.

Dále...jelikož a protože se mi to ukládá tak jak ukládá, přemýšlel jsem neukládat a nezobrazovat to na telefonu, ale na nějakém monitoru, stejně jako to máte při FPV létání, akorát místo bezdrátového přenosu obrazu bych měl drátový. Jde mi o co nejnižší latenci. Díky za odpovědi.
kroxigor

#523 Příspěvek od kroxigor »

Nechápu co tím zamýšlíš. Proč by se mělo omezeně ukládat někam do telefonu když to výborně ukládá přímo na kartu v kameře.
kostbone

#524 Příspěvek od kostbone »

Protože potřebuju realtime dostat obraz z kamery na obrazovku a přitom nahrávat záznam. Mám to na zbrani (M4). Mobius do optiky a obraz na telefonu na boku zbraně. Obraz jde přes kabel. Vpodstatě potřebuju nahrávat obraz z optiky a s co nejmenší latencí ho někde zobrazovat. Psal jsem i do revotechu, jestli s tím je problém (tak jak jsem psal-na telefonu) a psali mi že ne, proto mě to docela zklamalo. Jestli jde nějak nastavit, aby mobius ten obraz nahrával do sebe na kartu a ne na paměť telefonu, tak tím lépe, ale pořád potřebuju live view.
j.s

#525 Příspěvek od j.s »

Jestli jsem tě správně pochopil, tak ti stačí, aby mobius klasicky nahrával na SD kartu (aby jsi měl záznam) a k tomu chceš mít zobrazení toho co nahrává na display.. Pokud je problém s tím telefonem, můžeš si pořídit malej TFT monitor (třeba něco takovýho) a k tomu kabel na propojení s mobiusem. Rozlišení obrazu v monitoru však bude omezeno na možnosti analogového přenosu videa.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“