do první jarní termiky ještě času dost, jen mě trochu děsí, že je zima mírná, země málo promrzne a jarní termika bude stát za prd
simulace širokouhlého objektivu nějakým programem.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: simulace širokouhlého objektivu nějakým programem.
tak základem zoneru jsem se už snad prodral a v rámci svých možností se vyblbnul do bezvědomí 
do první jarní termiky ještě času dost, jen mě trochu děsí, že je zima mírná, země málo promrzne a jarní termika bude stát za prd
Pěkný. Že ten ZPS není tak hrozný? Je to jako s každým obsáhlejším programem. Musíš u nich strávit dost času, než si je "zažiješ" abys nemusel každou funkci hledat a moh se věnovat záměru co chceš vytvořit. Naopak si troufám tvrdit, že ZPS patří k těm intuitivnějším.
Lark píše: Že ten ZPS není tak hrozný? Naopak si troufám tvrdit, že ZPS patří k těm intuitivnějším.
to neumím posoudit, já jiný kompletní programy nezkoušel, zatím jsem vše dělal tak poruznu--picaso, hugin, fusion, ale po týdnu, co jsem ted každý den po práci ležel do rána u ZPS mi už ten zoner přijde jednoznačně vhodnější, i když třeba prohlížení fotek mi přijde pořád lepší přez picaso, ale to jsou už detaily, pro mě je zásadní, že ten zoner je v češtině a vcelku svižně to na něm jde upravovat i na mém obyč mini netbuku asus, sice občas z nějakého duvodu zatrucoval při mapování tonalit a psal--operace přerušena kuli nedostatku paměti a nepomohlo ani zmenšení dat třeba ze 40mb na 7mb, přitom jinou fotku zvládnul i při 60mb, ale nakonec jsem to dokázal obejít a už je to v pohodě.
jednoznačně ale se zonerem spokojenost a mě bude určitě stačit, jen bych měl asi nějak pořešit alespon nějaký kalibrovatelný monitor.
Určitě jsou pro práci s fotkama mnohem dokonalejší programy, např. Adobe PhotoShop, který má těch funkcí podstatně víc, včetně práce s vrstvama, ale jeho obsluha je nesrovnatelně složitější. Mě osobně pro mojí potřebu ten ZPS bohatě stačí. Jen ještě poznámku. Pro prohlížení mám v nastavení Editor, takže rovnou můžu fotku upravit nebo ořezat, a taky si klávesama (+) a (-) na Num. klávesnici, můžeš pohotově obrázek zvětšovat a prohlížet detaily, nebo klávesou (0) vrátíš zobrazení celého snímku. Prohlížeč používám jen při přezentaci fotek třeba i na TV.
Lark píše:Určitě jsou pro práci s fotkama mnohem dokonalejší programy, např. Adobe PhotoShop, který má těch funkcí podstatně víc, včetně práce s vrstvama, ale jeho obsluha je nesrovnatelně složitější. Mě osobně pro mojí potřebu ten ZPS bohatě stačí. Jen ještě poznámku. Pro prohlížení mám v nastavení Editor, takže rovnou můžu fotku upravit nebo ořezat, a taky si klávesama (+) a (-) na Num. klávesnici, můžeš pohotově obrázek zvětšovat a prohlížet detaily, nebo klávesou (0) vrátíš zobrazení celého snímku. Prohlížeč používám jen při přezentaci fotek třeba i na TV.
photo shop je ale taky určitě za uplně jiný peníze a po pravdě, já raději jednodušší program, kde mám podstatně menší šanci se v něm nakonec zamotat .
na vyblbnutí mi rozhodně stačí zoner