simulace širokouhlého objektivu nějakým programem.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: simulace širokouhlého objektivu nějakým programem.

#91 Příspěvek od pepin »

tak základem zoneru jsem se už snad prodral a v rámci svých možností se vyblbnul do bezvědomí :lol:

P1120280_hdr_panorama_panorama.jpg

do první jarní termiky ještě času dost, jen mě trochu děsí, že je zima mírná, země málo promrzne a jarní termika bude stát za prd :(
Lark

#92 Příspěvek od Lark »

Pěkný. Že ten ZPS není tak hrozný? Je to jako s každým obsáhlejším programem. Musíš u nich strávit dost času, než si je "zažiješ" abys nemusel každou funkci hledat a moh se věnovat záměru co chceš vytvořit. Naopak si troufám tvrdit, že ZPS patří k těm intuitivnějším.
pepin

#93 Příspěvek od pepin »

Lark píše: Že ten ZPS není tak hrozný? Naopak si troufám tvrdit, že ZPS patří k těm intuitivnějším.

to neumím posoudit, já jiný kompletní programy nezkoušel, zatím jsem vše dělal tak poruznu--picaso, hugin, fusion, ale po týdnu, co jsem ted každý den po práci ležel do rána u ZPS mi už ten zoner přijde jednoznačně vhodnější, i když třeba prohlížení fotek mi přijde pořád lepší přez picaso, ale to jsou už detaily, pro mě je zásadní, že ten zoner je v češtině a vcelku svižně to na něm jde upravovat i na mém obyč mini netbuku asus, sice občas z nějakého duvodu zatrucoval při mapování tonalit a psal--operace přerušena kuli nedostatku paměti a nepomohlo ani zmenšení dat třeba ze 40mb na 7mb, přitom jinou fotku zvládnul i při 60mb, ale nakonec jsem to dokázal obejít a už je to v pohodě.

jednoznačně ale se zonerem spokojenost a mě bude určitě stačit, jen bych měl asi nějak pořešit alespon nějaký kalibrovatelný monitor.
Lark

#94 Příspěvek od Lark »

Určitě jsou pro práci s fotkama mnohem dokonalejší programy, např. Adobe PhotoShop, který má těch funkcí podstatně víc, včetně práce s vrstvama, ale jeho obsluha je nesrovnatelně složitější. Mě osobně pro mojí potřebu ten ZPS bohatě stačí. Jen ještě poznámku. Pro prohlížení mám v nastavení Editor, takže rovnou můžu fotku upravit nebo ořezat, a taky si klávesama (+) a (-) na Num. klávesnici, můžeš pohotově obrázek zvětšovat a prohlížet detaily, nebo klávesou (0) vrátíš zobrazení celého snímku. Prohlížeč používám jen při přezentaci fotek třeba i na TV.
pepin

#95 Příspěvek od pepin »

Lark píše:Určitě jsou pro práci s fotkama mnohem dokonalejší programy, např. Adobe PhotoShop, který má těch funkcí podstatně víc, včetně práce s vrstvama, ale jeho obsluha je nesrovnatelně složitější. Mě osobně pro mojí potřebu ten ZPS bohatě stačí. Jen ještě poznámku. Pro prohlížení mám v nastavení Editor, takže rovnou můžu fotku upravit nebo ořezat, a taky si klávesama (+) a (-) na Num. klávesnici, můžeš pohotově obrázek zvětšovat a prohlížet detaily, nebo klávesou (0) vrátíš zobrazení celého snímku. Prohlížeč používám jen při přezentaci fotek třeba i na TV.

photo shop je ale taky určitě za uplně jiný peníze a po pravdě, já raději jednodušší program, kde mám podstatně menší šanci se v něm nakonec zamotat .

na vyblbnutí mi rozhodně stačí zoner :lol:

P1120428_hdr_panorama.tif.jpg

P1120428_hdr_panorama_ToneMapping klon.jpg

P1120428_hdr_panorama_ToneMapping klon cinema  zesvětlení.jpg
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“