Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Ten redukční kousek ke kabelu mám nevím jak se strči do KK, klíčem do desky nebo klíčem ven desky. Dik za info.
Dík za obrázek, je tam ale KK2, z toho kabelu jsem si nezjistil nic. Po zapojení a dosazení fw co jsi doporučil s tím AiO R1 na konci do kolonky, stlačení zel. tlačítka vyskočí červené texty:
avrdude.exe: warning cannot set sct period check USBasp fw update
-"- target program enable, target not answering 1
-"- initialisation failed rc=-1
-"- doublecheck connection and try again or F for override
Takže nevím, kde bude chyba. USB asp je z Číny, nikdy jsem ho nepoužil. Ovladač pro něj je, kabel zapojený podle schematu, co jsi mi poslal.
Omlouvám se, že obtěžuji a dík za rady. Tu koptéru, když už jsem jí koupil bych chtěl uschopnit.
avrdude.exe: warning cannot set sct period check USBasp fw update
-"- target program enable, target not answering 1
-"- initialisation failed rc=-1
-"- doublecheck connection and try again or F for override
Takže nevím, kde bude chyba. USB asp je z Číny, nikdy jsem ho nepoužil. Ovladač pro něj je, kabel zapojený podle schematu, co jsi mi poslal.
Omlouvám se, že obtěžuji a dík za rady. Tu koptéru, když už jsem jí koupil bych chtěl uschopnit.
Na obrázku je síce KK2.0, ale pripojenie kábla, resp. zapojenie konektora, je rovnaké ako na kk2.1.
Ten problém s flashovaním by som typoval na zle pripojenie kábla k doske.
Po pripojení k PC by mala doska ožiť.
Ten problém s flashovaním by som typoval na zle pripojenie kábla k doske.
Po pripojení k PC by mala doska ožiť.
Je to možné, kabel má přehozené dráty, dále to řešit nebudu, objednal jsem ten převodní kousek z 10 na 6 pinů a ještě jeden USBasp, kdyby ten co mám byl vadný. Uvažuji tam ale dát NAZE 32 a ESC se SimonK fw pro rychlejší reakce.
SimonK ESC môžeš použiť aj s KK doskou.
To vím, asi to tak celkově vylepšit. Podle příspěvků zde je NAZE 32 oproti KK podstatně lepší. Programování a nastavování je asi ale složitější. V koptérách jsem novic....
Ještě tu mám Arduino Nano V 3.0, podle té stránky je tam také v tools. Nikdy jsem to nepoužil. S tím by to šlo taky nahrát ?
Naze má lepší procesor, ale na naučenie a pochopenie nastavovania, je podľa mňa, KK doska lepšia. Keď pochopíš súvislosti a trochu si osvojíš ovládanie, potom aj NAZE zvládneš ľahšie a rýchlejšie. Navyše, pokiaľ je to tvoja prvá koptéra, rozdiel v chovaní medzi oboma doskami nepoznáš. Teraz mám na mysli, hlavne v prípade NAZE, základnú konfiguráciu, teda len s využitím gýr a akcelerometrov.
S Arduinom mám skúsenosť len pri flashovaní ESC so Silabs procesormi, pre KK dosky a ESC s Atmelmi, k plnej spokojnosti využívam USBasp prevodník z HK, ale myslím, že som niekde na nete videl použitie Arduina aj pri flashovaní KK dosiek.
edit: Tu je to - http://blog.oscarliang.net/flash-kk20-1 ... e-arduino/
S Arduinom mám skúsenosť len pri flashovaní ESC so Silabs procesormi, pre KK dosky a ESC s Atmelmi, k plnej spokojnosti využívam USBasp prevodník z HK, ale myslím, že som niekde na nete videl použitie Arduina aj pri flashovaní KK dosiek.
edit: Tu je to - http://blog.oscarliang.net/flash-kk20-1 ... e-arduino/
Ten můj USBasp byl vadný. S novým se mi to podařilo naprogramovat. Hodnoty jsem neměnil. Po kalibraci ESC protáčím motorky, držím to ve středu v ruce a různě s tím do stran pohupuji (bez vrtulí) a pravým ovladačem mírně kvrdlám stane se, že se některý jeden z motorů úplně zastaví. To by se ale za letu nemělo stát.
Pri takomto testovaní je to normálne, za letu sa to nestáva.
macil,
zatím dík za rady, zkoušet to budu s vrtulemi venku až bude lepší počasí. Je někde na netu doporučený setting pro tento soft nebo ty hodnoty zde P, I, atd. fungují bez úprav ?
zatím dík za rady, zkoušet to budu s vrtulemi venku až bude lepší počasí. Je někde na netu doporučený setting pro tento soft nebo ty hodnoty zde P, I, atd. fungují bez úprav ?
Záleží na koptére. Nejaké uni hodnoty neexistujú. Veď namontuješ, uvidíš. Keď sa koptéra bude správať spôsobne, môžeš opatrne zvyšovať hodnoty až do po medz, kedy začne koptera kmitať, potom hodnoty mierne znížiš. Na youtube je kopec videí, ako na to.
-
Hali
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
Nevím jestli jste to tedy už neřešili, ale 60 stránek je na mě moc:-)
Jak moc záleží na smyslu otáčení vrtulí u téhle desky? Mám postaveny X copter a protilehle vrtule se točí stejným směrem akorát jiným než udává deska. je mi jasné že dvě a dvě se musí točit opačným směrem. jenom jsem motory zapojil tak že se točí opačným směrem než ukazuje deska. Je to veky problém?
Snad jsem srozumitelně vysvětlil
Nevím jestli jste to tedy už neřešili, ale 60 stránek je na mě moc:-)
Jak moc záleží na smyslu otáčení vrtulí u téhle desky? Mám postaveny X copter a protilehle vrtule se točí stejným směrem akorát jiným než udává deska. je mi jasné že dvě a dvě se musí točit opačným směrem. jenom jsem motory zapojil tak že se točí opačným směrem než ukazuje deska. Je to veky problém?
Snad jsem srozumitelně vysvětlil
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]