Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
scarabeus

Re: Výběr nového auta

#331 Příspěvek od scarabeus »

Takovy pokud vim nejsou a ciste z toho duvodu, ze v takovyhle nabijecce na 220V je adapter, ktery ti vyrobi prave jen "par" Amper. Kdybys chtel vice Wattu, musel bys tam dat vykonnejsi adapter, ktery da vice Amper. Ale to uz by ta krabicka nevypadala hezky :-)

Proto vicewattove nabijecky potrebuji externi zdroj.
josefhorak

Nováček a jeho trable.........

#332 Příspěvek od josefhorak »

Ahoj všem,

Jednoho dne jsem se byl podívat na závody rally 1:10 a naprosto mě uchvátily, tak jsem rozhodl že si pořídím vozítko taky a začnu jezdit.....
Má naivní představa byla: "co na tom bude složitého 4 kola jezdí to"......
Po prvním brouzdání na netu kdy jsem s hrůzou začal zjišťovat kolik je různých typů apod. mně můj optimismus přešel.

Čili dnes bych chtěl poprosit každého kdo by byl ochoten dát jakoukoli radu naivnímu začátečníkovi.
- Jaký typ podvozku je rc rally nejideálnější ( jen ne za 15 000 :-) )
- Co je lepší řemínkový či pevný diferenciál?
- Co RTR sety stojí to za to?
- Jaké uskalí mně na cestě za závody potkají?
- Jaké vybrat tlumiče?
- Je lepší si auto postavit?

Prostě cokoliv co se mi hodí, podotýkám že jsem úplně RC sportem nepolíbený.

Děkuji všem co investují svůj čas aby mi odpověděli.

Pepa
oplu
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováček a jeho trable.........

#333 Příspěvek od oplu »

Taky jsem nad tím před půl rokem uvažoval a po konzultaci s jedním, co to jezdí (a jezdí hodně dobře) je dobrý výběr buď Tamiya XV-01 nebo Rally Legends (podvozek Nanda), a vstupní finance jsou cca 10 000 co jsem počítal, když jsem měl motor regulátor servo baterky z HK.

Být tebou zajdu znova na nějaké závody a dej se tam s někým do řeči, myslím si, že ti poradí, řeknou ti co kdo jezdí. Je fajn, když tam je několik lidí se stejným podvozkem, když ti něco odejde a nemáš to jako náhradní díl, většinou ti ho někdo prodá.
Pajik_CZ

#334 Příspěvek od Pajik_CZ »

jenom ne podvozek rally legends !!!!

http://www.forum.tamiyaforum.cz/viewtop ... ly+legends

jinak věčný boj řemínek/kardan - je to jen o tom, co Ti sedne víc, já bych řemínek asi už nechtěl, je složitější na krytování, pokud to nemá řešeno z výroby.
zase jen na zemi...
josefhorak

#335 Příspěvek od josefhorak »

Ahoj všem,

Děkuji za reakce, u rally legends jsem s tím tak nějak počítal že podvazky budou na úkor těch nádherných kastlí.
Jde obecně říct, že se každý podvozek " předělat na rally " ? Samozřejmě na úrovni začátečník.
Moje představa je taková, že si teď seženu něco levnějšího postupně si to vytuním a pak se uvidí, hlavně pochytím od zkušenějších kluků co a jak...
Nějak se mi na začátek nechce dávát 10 000 když sem to pořádně ještě nezkusil.

Je něco na co bych si měl dát pozor...
Lark

#336 Příspěvek od Lark »

josefhorak píše:Ahoj všem,
Děkuji za reakce, u rally legends jsem s tím tak nějak počítal že podvazky budou na úkor těch nádherných kastlí....

Je něco na co bych si měl dát pozor...

Hlavně na ty podvazky. To jsou úplně jiný podvozky. Určitě ne na rally. :lol: Promiň neudržel jsem se.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#337 Příspěvek od Doktor »

josefhorak píše:Jde obecně říct, že se každý podvozek jde " předělat na rally " ? Samozřejmě na úrovni začátečník
S menšími či většími úspěchy možná ano. Akorát bych se o to nepokoušel s něčím jako je třeba TT 01 či 02 od Tamiye. Tady se používá hodně podvozků TA 01 (02) a XV 01.
Co taková úprava pro rallye třeba obnáší si přečti třeba zde o podvozku LRP S10 Blast TC:
http://moribundus-rc.webnode.cz/news/podvozek-lrp/
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
Choze1

Axial yeti

#338 Příspěvek od Choze1 »

Ahoj ma někdo zkušenosti s Axial yeti 1:8 přemýšlím o koupi buď yeti nebo revo se stridakem finančně je to na stejno
Choze1

#339 Příspěvek od Choze1 »

Ahoj chci pořídit novej stroj a vybírám mezi aixam yeti 1:8 nebo e revo brushless 1:10 cenově to je stejně kolem 20tis poradil by mi někdo?diky
Stiwo

#340 Příspěvek od Stiwo »

Yeti bude asi lepší v terénu revo zase v zatáčkách. Záleží na co to chceš :wink:
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
martinD

#341 Příspěvek od martinD »

Videl som yetiho vedla ereva a je to uplne ine auto. Kvalitou tak priemerne, ale co sa zamerania tyka, je omnoho vacsie, tj do tazsieho terenu bude urcite lepsie, je to 1/8 ale skorej to vyzera jak nejaka 1/6 .
Takze je to skorej vec vyuzitia. Miesto ereva by som bral 1/8 truggy samozjreme ;)
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
tom1

Výběr teréního auta

#342 Příspěvek od tom1 »

Zdravím všechny,potřeboval bych poradit s výběrem auta na poježdění v těžkém terénu.Velikost asi 1.10...Zaujal mě na doporučení trial Vaterra slick rock.Nebo ňáký expediční(realistickou boudou).např.Chevrolet k-5 Blazer...Cena tak do cca 8 tis.?Chtěl bych to na ježdění se synem(7let) a jsem laik tak uvítám každý názor zkušenějšího..
A ještě prosím,máte někdo zkušenost s buggy kyosho nexxt???
Mockrát děkuju za příspěvky...
danidani
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr teréního auta

#343 Příspěvek od danidani »

Zvaž Traxxas Telluride 4x4. Pokud se synem začínáte, nemusí to být špatná volba.
Amper

#344 Příspěvek od Amper »

Svara jezdi expedice a tam 90% lidi pouziva podvozky od Axialu. Daj se koupit RTR ale i dost rozsiritelne.

Osobne bych hodne rozmejslel zda chces primo rock crawlera (maj vetsinou snekovy prevody takze jsou svorny) nebo expedicni auto. Crawlery asi projedou cimkoliv ale blbe se na to davaj kastle (maj vetsinou velky rozsah pohybu naprav) a jezdi dost pomalu. Expedicni me prijdou tak akorat.

U Axialu vyberes neco s SCX10 a uz dodanou kastli ktera sice nebude ten Chevy ale treba ten novej RAM nebo Rubicon vypadaj slusne. A muzes to vymenit vzdycky
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Virtual

#345 Příspěvek od Virtual »

Je tu jedno české fórum, které se na problematiku rc4x4 modelů aut specializuje, tam se dá najít hodně informací. Je potřeba rozmyslet, jestli chcete jezdit rychle (bugyny nebo monster trucky atd.), maketově (modely podle skutečných aut, Axial, Vatera, RC4WD apod.), nebo hledáte maximální průchodnost terénem (crawlery, běžná auta už moc nepřipomínají).
Dále je dobré se rozhodnout, jestli máš nějakou elektroniku (či ji koupíš zvlášť, je to většinou lepší), nebo budeš chtít sadu RTR s vysílačkou a se vším (jednoduché, ale pouze základní možnost využití. Pokud bys chtěl třeba model dovybavit navijáken nebo světelnou rampou, základní vysílačkou už to ovládat nepůjde).
Konkrétní oblíbené typy expedičních modelů jsou např. Axial SCX10, Vaterra Ascender nebo Gmade Sawback - plastové prvedení s lexanovou kastlí. Dražší pak jsou modely od RCmodelexu nebo RC4WD s kovovým provedením a karoserií z ABS...
Odpovědět

Zpět na „Auta“