gardenroute píše:Super, k tomu jsme to přeci zakladali
Já točím dost společných záběrů s
GoPro a Canon Legria, která jede do 1080/25fps/progressive (to je v podstatě obdobné jako PAL/50fps/progressive). GoPro mám nastaveno na 1080p/medium/50fps, na Phantomovi tocim obvykle také s 50 fps, a to zejména proto, abych mohl později v postprodukci pouzit kvalitni
slowmotion.
Nicméně např. při naši africké cestě (
dokument Go Africa 2013 - odvysílané epizody najdeš tady) jsem GoPro provozoval obvykle ještě v režimu 24/48 fps, a v dokumentu potom kombinoval s 1080p/25fps z "velké" HD kamery. Obvykle s tím nebyl žádný problém, dobré střihové SW se s tím lépe či hůře popere. Koukni na to, můžeš posoudit. Snad jen jednou je při panorama záběru ze vzduchu (na 25 fps časové ose a výsledném 25 fps renderu) trošinku vidět jemné zadrhnutí, posuď sám.
Teď již GoPro (letecky) točím jen 25/50 fps, to je bezproblémové, uvažuji, že přejdu na 30/60fps, tj. NTSC, což v HD (progress.) asi již dnes nehraje roli, a jsou snímky navíc právě pro
slowmotion, což se vždy hodí.
Malé OT - příští týden odlétám na ostrov Koh Chang, kde bych chtěl (vedle i létání s Ptaakem) vyzkoušet také GoPro při šnorchlování v moři, s čímž žádnou "
experience" zatím nemám :
- uvažoval jsem o použití plného GP obrazového záběru, tj. 1440p/30fps, ze kterého bych při postprocesu do 1080p cropoval vždy tu lepší část obrazu
- má někdo zkušenost, zda-li by bylo ještě lepší 2K7, nevím, zda-li v horších světelných podmínkách těsně pod hladinou to je to pravé ořechové ?
- červený/purpurový filtr asi netřeba pro natáčení těsně (do 2 metrů) pod hladinou, že ? Do větších hloubek to je jasné...
- má někdo tady nějakou zkušenost s GP pod vodou, která by se hodila ?