FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
m.fuka

Re: FrSky Taranis - pokračování

#1021 Příspěvek od m.fuka »

holmer83 píše:K dosahu Taranise: mimo létání na oči s ním létám i fpv, na koptéře (což je všeobecně větší zdroj rušení než plošník) mám X8R (původní pcb antény umístěny horizontálně, mezi nimi 90 stupňů), zcela běžně létám vzdálenosti 1,5 km s výškou cca 50m nad terénem (hanácká placka bez překážek), teprve potom se spouští první alarm, ve výšce 200m vzdálenost 2km a více. Já jsem naprosto spokojen a neměnil bych.

Jak píšeš, telemetrie řve někdy i dřív, třeba doma když jsem s tx blízko u modelu :D jinak mám při fpv dosah ve volném terénu 3,2km/alt 50m pak už si to občas škublo na rth. Podobně mi chodil i modul DJT s rx VF8R II bez telemetrie
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1022 Příspěvek od RCStudio »

mirecc píše:strýček GŮŮŮGL rád poradí :D :D :

Formát musí být následující:
WAV soubor, PCM, mono,16bitů, 8kHz, 16kHz nebo 32kHz, Bez ID3 tagu, jen čistý soubor wav.
Od Firmware 2.0.x jméno souboru max. 7 znaků bez češtiny. Typ souboru: *.wav
Soubory jsou na SD kartě v podadresáři /SOUNDS/cz pro češtinu a /SOUNDS/en pro angličtinu

Je tam ještě podadresář /System pro interní hlášení operačního systému

( viewtopic.php?f=38&t=67258&start=150#p1138515 )

8.3 plati
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
kozlik327

#1023 Příspěvek od kozlik327 »

ještě k tomu "mrznutí LCD. Zajímavé je,že se tak děje jen někdy při teplotě kolem 4 C,takže je vlastně náhoda se to toho strefit.V neděli jsem to odpoledne mnohokrát zkoušel OK. a včera se mi to opět jednou "podařilo ".Ale jinak Taranis špica! Do statistiky pro petrfm: samozřejmě jej používám ve všech svých modelech od eppéček až po velké benzíňáky!Pokud vím,tak se na něj hodně uživatelů open 9x... ve vysílačkách T9X-9XR těšilo a myslím,že nezklamal.
petrfm

#1024 Příspěvek od petrfm »

Vcera jsem se konecne dokopal a neco si o taranisu precetl a je to LUXUS :-)
Ve spojeni s temi komentari ohledne jeho dosahu a testem Standy Stuchleho mi obrazne receno spadla celist. Cekal jsem, ze ve volnem prostranstvi to udela Km, v zastavbe se dostane tak na 500m a bude mit problemy, ale tohle predcilo vsechna ocekavani.
Kdybych nebyl tak neduverivy, tak uz je moje Spektrum na bazaru a jde se objednavat, ale jeste si asi tak pul roku pockam, jake budou zkusenosti z provozu a budu sbirat informace (jestli to vydrzim :lol: )

Jeste se zeptam, koukal jsem na videich, ze treba proudove cidlo ma nejaky drift okolo nuly a ze to neni uplne presne (merit proud na setiny amper mi prijde odvazne). Proto by mne zajimalo, zda mate vyzkousene mereni proudu treba pri odberu >10A. Da se na to spolehnout? Jaka tam je priblizne chyba, kdyz porovnate odebrany proud v mAh z akumulatoru na telemetrii a potom na nabijecce pri dobiti?
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
petrfm

#1025 Příspěvek od petrfm »

Diky za report :-)
A k tomu LCD - nesouvisi to treba s kondenzaci vlhkosti? Nebyla tam pri tom i nejaka prudka zmena teplot? Mi totiz stale prijde, ze nikdo poradne nevi, co to vlastne SKUTECNE zpusobuje, jenom prisli na to, ze to zpomaleni inicializace tomu ASI pomuze. Takze kdo vi, jestli ta pricina neni nekde uplne jinde. Ale je to jen muj nazor, dle zdejsi diskuse, necetl jsem zadne oficialni info od vyvojaru.

kozlik327 píše:ještě k tomu "mrznutí LCD. Zajímavé je,že se tak děje jen někdy při teplotě kolem 4 C,takže je vlastně náhoda se to toho strefit.V neděli jsem to odpoledne mnohokrát zkoušel OK. a včera se mi to opět jednou "podařilo ".Ale jinak Taranis špica! Do statistiky pro petrfm: samozřejmě jej používám ve všech svých modelech od eppéček až po velké benzíňáky!Pokud vím,tak se na něj hodně uživatelů open 9x... ve vysílačkách T9X-9XR těšilo a myslím,že nezklamal.
Beri80

#1026 Příspěvek od Beri80 »

petrfm píše:Jeste se zeptam, koukal jsem na videich, ze treba proudove cidlo ma nejaky drift okolo nuly a ze to neni uplne presne (merit proud na setiny amper mi prijde odvazne). Proto by mne zajimalo, zda mate vyzkousene mereni proudu treba pri odberu >10A. Da se na to spolehnout? Jaka tam je priblizne chyba, kdyz porovnate odebrany proud v mAh z akumulatoru na telemetrii a potom na nabijecce pri dobiti?

Prováděl jsem si měření na 40A čidlu a pokud Tě zajímají proudy >10A, tak toto čidlo je v pohodě. Nižší proudy jsou nepřesné, ale vzhledem použitelnosti je výsledek dobrý a od 10A téměř přesný, viz vlákno: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=69560
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1027 Příspěvek od RCStudio »

Ja uz asi vim cim to je ale nechci se k tomu vracet a unavovat zde forum zbytecnostmi.

Co se tyce FCS-40A myslis toto mereni ? viewtopic.php?f=39&t=69560 Beri byl rychlejsi :D
Jan Janekx Urbanek
macil

#1028 Příspěvek od macil »

petrfm píše:... Proto by mne zajimalo, zda mate vyzkousene mereni proudu treba pri odberu >10A. Da se na to spolehnout? Jaka tam je priblizne chyba, kdyz porovnate odebrany proud v mAh z akumulatoru na telemetrii a potom na nabijecce pri dobiti?

Nabíjačka ti nezmeria odobraný prúd z bateriek v modeli. Zmeria dodaný prúd v mAh pri nabíjaní. A v tom je značný rozdiel. Pri tvojom perfekcionistickom prístupe sa čudujem, že takýmto spôsobom chceš testovať presnosť prúdového čidla. :wink:
Antury

#1029 Příspěvek od Antury »

mirecc píše:strýček GŮŮŮGL rád poradí :D :D :

Formát musí být následující:
WAV soubor, PCM, mono,16bitů, 8kHz, 16kHz nebo 32kHz, Bez ID3 tagu, jen čistý soubor wav.
Od Firmware 2.0.x jméno souboru max. 7 znaků bez češtiny. Typ souboru: *.wav
Soubory jsou na SD kartě v podadresáři /SOUNDS/cz pro češtinu a /SOUNDS/en pro angličtinu

Je tam ještě podadresář /System pro interní hlášení operačního systému

( viewtopic.php?f=38&t=67258&start=150#p1138515 )

JJ, dík. Uz to mám. Bezi to.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1030 Příspěvek od RCStudio »

macil píše:Nabíjačka ti nezmeria odobraný prúd z bateriek v modeli. Zmeria dodaný prúd v mAh pri nabíjaní. A v tom je značný rozdiel. Pri tvojom perfekcionistickom prístupe sa čudujem, že takýmto spôsobom chceš testovať presnosť prúdového čidla. :wink:

Tak rad bych mu pomohl ale nemam certifikovanou nabijecku, ale ta by mu stejne nepomohla :(
Naposledy upravil(a) RCStudio dne úte 02.12.2014 13:10, celkem upraveno 2 x.
Jan Janekx Urbanek
petrfm

#1031 Příspěvek od petrfm »

Koukam, ze u Taranise by byl prostor pro vlastni seberealizaci... Tim proudovym cidlem by to asi chtelo zacit :lol:
m.fuka

#1032 Příspěvek od m.fuka »

Omlouvám se že to sem takhle vpálím, od rána čtu článek po článku a hledám a hledám a nic co bych neznal.
Mám problém, nedokážu se s novým taranis plus pod win8.1 spojit s eeprom. Podotýkám že ve win7 mi openTX-companion funguje bez problému normálně se zapnutým vysílačem pro eeprom nebo s vypnutým na flešování a přenos přes bootloader (trimy k sobě a zapnout) funguje taky jak má . Pod win8.1 ani za boha. OpenTX companion se spojí jen pro flashování s vypnutým vysílačem, eeprom ve Win8 prostě nevidí žádným způsobem. Zkoušel jsem zavést drivery přes zadig nebo měnit drivery manuálně. Bez výsledku. Prostě při zavedeném ovladači pro uložiště tak jako ve win7 se to taky hlásí jako dva disky a velkokapacitní uložiště, akorát to při pokusu o vyčtení eeprom nahlásí že to paměť nevidí a při použití ovladače vloženého zadigem se to hlásí jako taranis bootloader, tím ale zmizí i oba disky a nevidí to vůbec nic. Nastavení v softu mám ok. Zkoušel jsem taranis i taranis plus a nic. Companion9X jsem nerozběhal ani pod jedním systémem. Setkal jste se s tím někdo. Nebaví mě si furt přetahovat data modelů z compu doma (win7) do notasu (win8.1) který používám častěji a systém v notasu chci nechat osmičkovej. Napadá někoho něco? Po desítkách hodin jsem v koncích.
petrfm

#1033 Příspěvek od petrfm »

ja bych presnost samozrejme testoval jinak, ale jsem na foru, kde je pro vetsina tohle konicek a tezko po nich vyzadovat, aby meli doma ampermetr, nejakou presnou zatez a jine laboratorni vybaveni. Navic, pro predstavu o presnosti takove mereni bohate staci. Mam zkusenost, ze i s levnou nabijeckou je ten rozdil mezi dodanou a odebranou kapacitou zanedbatelny, projevi se tam samozrejme ucinnost, nejake tepelne ztraty, ale ve finale to dela docela prd rozdil.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1034 Příspěvek od RCStudio »

Divne bezne s tim pracuji v w81. Melo by se tam pri pripokeni v bootloaderu (trimu k some ) objevit zarizeni Frsky Taranis radio USB device pod diskovyma jednotkama tyto tam mas?
Jan Janekx Urbanek
m.fuka

#1035 Příspěvek od m.fuka »

ve správci mám u disků dva kousky frsky taranis usb device
Zároveň se objeví u usb řadičů velkokapacitní zařízení s ovladačem driver usm master storage.
Pokud bych dal pracovat zadik změní to usb na frsky taranis bootloader al etím zase zmizí disky
Naposledy upravil(a) m.fuka dne úte 02.12.2014 13:45, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“