Jaký vrtulník pro začátek
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký vrtulník pro začátek
Simulátor mám objednán a čekám až to dorazí z HK 
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz
mám Aerofly a transmiter mám půjčený od kamaráda letadláře.
Ale budu kupovat na HK transmiter, už si poletuji s Heli
Ale budu kupovat na HK transmiter, už si poletuji s Heli
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS
Dlouho jsem zvažoval nákup vrtulníku na naučení pár jich levně koupil všechno 4kanál moc se mě však nevedlo.
Na jedné nejmenované prodejně mě přesvědčili že je pro začátek nejlepší 6kanál. Moc jsem tomu nevěřil, ale nechal jsem se ukecat a koupil: http://www.rcauto.cz/zbozi/9575/WL-Toys ... 2-4GHz.htm
Jsem v šoku já už lítám
nikdy bych tomu nevěřil, že se dá začít s 6kanálem, ale je to v režimu pro začátečníky hodnější a poslušnější než všechny 4kanály co jsem měl. Tak jak to teda je když tu všichni píšete že 6kanál na začátek ne
Kuba
Na jedné nejmenované prodejně mě přesvědčili že je pro začátek nejlepší 6kanál. Moc jsem tomu nevěřil, ale nechal jsem se ukecat a koupil: http://www.rcauto.cz/zbozi/9575/WL-Toys ... 2-4GHz.htm
Jsem v šoku já už lítám
Jakublo píše:Dlouho jsem zvažoval nákup vrtulníku na naučení pár jich levně koupil všechno 4kanál moc se mě však nevedlo.
Jsem v šoku já už lítámnikdy bych tomu nevěřil, že se dá začít s 6kanálem, ale je to v režimu pro začátečníky hodnější a poslušnější než všechny 4kanály co jsem měl. Tak jak to teda je když tu všichni píšete že 6kanál na začátek ne
Kuba
No všichni ne, počítám že někteří co začínali dříve neměli k dispozici taková mini poletovadla, která měla takové parametry jako máš třeba v té tvé helině a někteří si sice dokázali systémem samorobodomapižlo předělat svůj strojek k obrazu svému a to zase někteří neuměli, a když něco bylo, nemělo to dostatečny vykon. Dnes je daleko větší vyběr různych strojů než před dvěmi- třemi lety. A ti ostatní to začali asi rovnou s nějakou 450 nebo i větší.Nechci se dotknout těch co začínali jinak.A nebo nemám pravdu?
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- JosefSvejk
Klasický šestikanál s mechanickou stabilizací (pádlovou hlavou) je opravdu něco jiného než tyhle strojky, stabilizované elektronikou. Tam žádný mód pro začátečníky neexistuje, všechno se musí upáčkovat. A u těch malinkých "mršek", jako je tato, je výhoda, že se s nimi dá celkem beztrestně mlátit o zem, takže učení jde rychleji. Já když jsem začínal, tak každá "ranka" znamenala třeba dva týdny čekání na díly (pokud byly skladem). Na druhou stranu je fakt, že tak vzrušující pocity, jako při prvním visu nebo lehkém přesunu po obloze, už teď při létání nezažiju.
JosefSvejk píše:Klasický šestikanál s mechanickou stabilizací (pádlovou hlavou) je opravdu něco jiného než tyhle strojky, stabilizované elektronikou. Tam žádný mód pro začátečníky neexistuje, všechno se musí upáčkovat. A u těch malinkých "mršek", jako je tato, je výhoda, že se s nimi dá celkem beztrestně mlátit o zem, takže učení jde rychleji. Já když jsem začínal, tak každá "ranka" znamenala třeba dva týdny čekání na díly (pokud byly skladem). Na druhou stranu je fakt, že tak vzrušující pocity, jako při prvním visu nebo lehkém přesunu po obloze, už teď při létání nezažiju.
Já je zažívám i teď , stačí s tím létat jednou za pul roku nejlíp na popud nějakého znáého, který uzří vrtulník na poličce s otázkou,, Ty jo ty máš profi vrtulník? co to všechno umí? Klasická odpověď skoro vše co si umíš představit. Pak je chvilka debatování a končí to výletem na letiště. No a jelikož nechcete být za pitomce tak chcete ukázat co to vážně umí a když se vám po pul roce nelítání stane zmatek s páčkováním při lopingu hned se dostaví to známé vzrušení jako když se s tím viselo poprvé
Klasika. Začátečník. Cena max. do 2000-2500Kč. Zatím jenom něco na otrkání jestli mě to vůbec chytne.
V obchodě mi byl nabídnut
http://prodej-rc.cz/index.php?id_produc ... er=product
prostě prcek na doma. Který nemá vyměnitelnou baterii(lítám a rovnou nabíjím další)
rovnou něco většího i občas na ven bez větru. časem třeba kamera
Co by jste mi doporučily? IR ovládání má vůbec smysl i když jenom po bytě?
Nevíte o nějakém prckovi s vyměnitelnou baterií? A jaký doporučujete kvalitní obchod? Děkuji
prostě prcek na doma. Který nemá vyměnitelnou baterii(lítám a rovnou nabíjím další)
Nevíte o nějakém prckovi s vyměnitelnou baterií? A jaký doporučujete kvalitní obchod? Děkuji
Jsem stále ještě začátečník, ale volil bych raději cestu simulátor+vysílačku, odzkoušet si to, pokud baví, tak šestikanál - 450 třída - rex, minititan, miniprotos. Mám obavu, že čtyřkanál toho člověku pro pokračování se šestikanálem moc nedá. Ale je to pouze můj názor, kterým jsem se řídil, jen jsem začínal s rexem 500.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Deawon píše:Klasika. Začátečník. Cena max. do 2000-2500Kč. Zatím jenom něco na otrkání jestli mě to vůbec chytne.
Klasika, ale špatná.
Chci si vyzkoušet, jestli mne chytne lyžování, tak si koupím dřevěné práskačky bez hran.
Chci si vyzkoušet, jestli mne chytne cyklistika, tak si koupím Ukrajinu.
Chci si vyzkoušet, jestli mne chytne potápění, tak si koupím hadici od vysavače.
Chci si vyzkoušet, jestli mne chytne parašutismus, tak si sešiji dvě prostěradla.
Blbosti? Jasně.
Proč chce tedy každý koupit kravinu, aby si vyzkoušel jestli ho chytnou vrtulníky?
zdzd, to jsi napsal krásně.
Přesně tak jsem začal a bylo to špatně.
Přesně tak jsem začal a bylo to špatně.
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
Já to nechápu, proč se to tady pořád řeší, už toho tu bylo napsáno tolik. A je to pořád stejná písnička. Lidi si pořád myslí že si koupí helinu za 1500Kč a s tím se naučí litat. Ale to je omyl. Ty hračky se tak akorát vznáší to je vše. Pilotovat helinu se člověk naučí pouze s pořádnou helinou. Pokud to nebude šesti kanál tak to vůbec nemá smysl.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz
Nejhorší na tom všem je, že si opravdu všichni myslí, že na heli stačí pár korun. Vidím to občas na letišti, někdo se staví a začne se vyptávat, o všechno se zajímá a když se zeptá kolik to vlastně stojí, tak málokdy dojdu až do konce co všechno bude potřebovat a už má každý děsně naspěch 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Všechno je to pravda, i když nepchopitelná.
Každému je totiž naprosto jasné, že u letadel se jinak řídí větroň, jinak cvičný motorák, jinak akrobat, jinak jet či maketa. A nikdo nad tím neprovádí žádné extra disputace.
Ale u helin jsou všichni apriori přesvědčení, že jsou na jedno brdo. Nic není tak vzdálené pravdě jako toto.
Dvourotorák, čtyřkanál, šestikanál, naprosto odlišné věci.
Helina je, a jako helina létá jen šestikanál. Zbytek létá spíše jako ty cvičné letadla, něco z toho i jednodušeji. Nebe a dudy. I když to všechno má vrtuli naležato nad sebou.
Takový dvourotorák se musí do pohybu nutit a sám se ani nehne. Šestikanál za to letí sám od sebe kamkoliv a naopak se musí těžce nutit aby stál na místě, což se ke všemu pilot musí naučit jako první.
Asi jako trojkolka a jízdní kolo. Oboje to má šlapátka, sedátko, řidítka... Ale tím podobnost končí. Na trojkolce přestanu šlapat a řídit a sedím si v pohodě. Když to udělám na kole, tak si rozbiji hubu.
Každému je totiž naprosto jasné, že u letadel se jinak řídí větroň, jinak cvičný motorák, jinak akrobat, jinak jet či maketa. A nikdo nad tím neprovádí žádné extra disputace.
Ale u helin jsou všichni apriori přesvědčení, že jsou na jedno brdo. Nic není tak vzdálené pravdě jako toto.
Dvourotorák, čtyřkanál, šestikanál, naprosto odlišné věci.
Helina je, a jako helina létá jen šestikanál. Zbytek létá spíše jako ty cvičné letadla, něco z toho i jednodušeji. Nebe a dudy. I když to všechno má vrtuli naležato nad sebou.
Takový dvourotorák se musí do pohybu nutit a sám se ani nehne. Šestikanál za to letí sám od sebe kamkoliv a naopak se musí těžce nutit aby stál na místě, což se ke všemu pilot musí naučit jako první.
Asi jako trojkolka a jízdní kolo. Oboje to má šlapátka, sedátko, řidítka... Ale tím podobnost končí. Na trojkolce přestanu šlapat a řídit a sedím si v pohodě. Když to udělám na kole, tak si rozbiji hubu.
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je krásně napsáno pod to se taky podepisuji. [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz
Deawon píše:Klasika. Začátečník. Cena max. do 2000-2500Kč. Zatím jenom něco na otrkání jestli mě to vůbec chytne.
Jak tu bylo už mnohokrát - doplň si v profilu bydliště (aspoň město), zkus zda není poblíž někdo kdo si s helinama už nějakou dobu hraje, zastavit se na pokec, ponořit se trošku do toho jak věci fungují. Hlavně nekupovat co ti v obchodě nabídnou. Do obchodu musíš jít už s představou, co chceš, takhle jenom vyhodíš prachy z okna, jako už spousta lidí před tebou.