Hledám kolegu vrtulníkáře

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bozha

Re: Hledám kolegu vrtulníkáře

#91 Příspěvek od Bozha »

Někdo z Prahy, kdo chodí na Kavčí hory, za areál ČT? http://mapy.cz/s/ecrx

Plocha celkem velká a posečená. Chodím tam přes oběd když je rozumné počasí, minimální výskyt čumilů a psů (i když občas se najdou...)
TerriOnne1

Pomoc se seznámením s T-rex 450 a nastavení FRSky Taranise

#92 Příspěvek od TerriOnne1 »

Ahoj skušení vrtulnikáři!

Píšu "skušení" protože bych se velice rád seznámil s někým skušeným z Prahy (bydlím v Krči), který by mi pomohl v začátcích. Koupil jsem totiž lítanýho T-rexe 450 Sport (sestavený a prakticky připravený k letu) a k tomu FR Sky Taranise. Vím, že to pro začátečníka není úplne jednoduchá volba, ale kupoval jsem to všechno, trochu impulzivně, s tím, že mi do začátku pomúže kamarád. Ten však odcestoval a nevím kdy se vrátí.
Jěšte jsem moc negooglil takže nevím, co všechno budu umět udělat sám s pomocí internetu, ale předpokládám, že určite ne všechno. S tím rádiem ale určite nejaký problémy nastanou. Proto bych ještě jednou rád požádal o kohokoliv hodného a trpělivého o pomoc s nastavováním. Jestli se nikto nenajde v okolí, tak aspoň v tomhle vlákně.

Předem moc děkuju.
MPX Funcub XL, El Marabu Xl , Great Planes Piper Cub 1900 mm, FrSky Taranis Plus + S8R
Beep
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc se seznámením s T-rex 450 a nastavení FRSky Tarani

#93 Příspěvek od Beep »

Ach jo, vrtulníkář může být Zkušený, protože lecos Zkusil a získal Zkušenosti.

Stáhni si návod na 450, nastuduj, zkus dostat do rádia a tady se ptej na konkrétní problémy.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
TerriOnne1

#94 Příspěvek od TerriOnne1 »

Samozřejmě, to udělám. :wink: Prozatím jsem se Konkrétně zeptal, jestli není vrtulnikář v Praze 4.
MPX Funcub XL, El Marabu Xl , Great Planes Piper Cub 1900 mm, FrSky Taranis Plus + S8R
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od vlkodlak »

...no, Nepochopil....
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
petrfm

#96 Příspěvek od petrfm »

A litat budes sam, nebo taky kamarad? :lol: Hele, myslim si, ze pokud to mas slozene a nastavene, mas 99% prace usetrene. Bez teoretickych znalosti se ale nikdy poradne litat nenaucis a jak s tim jednou placnes, pobezis zase za kamaradem?

Presne jak se pise nademnou, doporucuju manual a google, na CZ webu je tuna manterialu pro zacatecniky, od vyberu modelu, pres stavbu az po prvni nastaveni a uceni se visu.
Nekdo ti to urcite muze zkontrolovat, zda mas nastaveno spravne a vysvetlit co a jak primo na miste, ale pripada mi, ze jsi impulsivne koupil a ted hledas HONEM nekoho, kdo ti to da dohromady, abys mohl HONEM litat. Takhle to bohuzel u heli (tech skutecnych, ne z hrackarstvi) nefunguje.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
agy

#97 Příspěvek od agy »

Zdravím:Pánové myslím ,že je tu mnoho povyku pro nic.Prostě se zeptal zda by mu s tím někdo nepomohl,očividně se nikdo nenašel tak proč do něho šijete, jen mu tím znechutíte se tu na cokoli ptát.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od ddano007 »

TerriOnne1 píše:Ahoj skušení vrtulnikáři!
... Koupil jsem totiž lítanýho T-rexe 450 Sport (sestavený a prakticky připravený k letu) a k tomu FR Sky Taranise. ...

Skusim takto:
1, Lietal si uz niekedy s nejakou heli aspon na simulatore? Ak si doteraz lietal len s Betou, tak to budes mat narocne ...
2, Skus napisat osadenie heliny. Je to padlo ci bez? Ak bezpadlo, mozem ti poskytnut nastavenie ( mam FBL Tarot ZYX), moze ti to pomoct sa apon zorientovat.
3, Pravdu maju chlapci predo mnou v tom, ze vacsina veci sa da naucit z netu. Aspon pre take zaciatocnicke lietanie...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
petrfm

#99 Příspěvek od petrfm »

Ale vubec ne, jenom mi pripada, ze 1) hleda hodneho a trpeliveho = nekoho, kdo mu to nastavi od a do z a on se bude divat a dokola ptat a proc to tak je? 2) Praha 4, jen Praha 4. Nic neumi, nic nevi a neni ochotny tomu venovat ani ten cas, aby se projel treba na Prahu 5?! Ale ochotu od druhych ocekava 3) nejdrive koupim a pak vubec zjistuju, co to obnasi? Nemelo by to byt naopak ? Nejdrive se zeptat, poradit, pak koupit, zkusit nastavit co umim a pak teprve nekoho hledat?

V kazdem vlakne pro zacatecniky se radi, najit si nekoho zkuseneho k ruce. Ale predpoklada to vlastni snahu a usili na zacatku. A mezi to pocitam alespon ochotu sednout na metro, nebo co ja vim, cim se dneska jezdi v Praze a nekam dojet...
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
TerriOnne1

#100 Příspěvek od TerriOnne1 »

To jsem fakt necekal, ze se kvuli tomu tady strhne takova palba. Tak za prve, o neochote dojit kamkoliv v praze jsem nic nerikal. Naopak jsem ochotnej vycestovat i mimo prahu. Najit nekoho v praze by vsak bylo idealni. Za druhe, kdybych se zeptal jak zacit litat s heli tak vsichni napisete "najdi si nekoho kto ti s tim pomuze". Kdyz nekoho takoveho clovek hleda tam zase pisete at vsechno udelam sam. Ja se o to samozrejme budu snazit, ale jsem si temer jistej, ze bez pomoci to urcite vsechno nedam. Dalsi vec, dekuju tem, kteri nemeli hned potrebu odsoudit tohle vlakno. Ty ostatni prispevky jsou uplne zbytecne a myslim, ze o tom tohle forum neni. Prominte ale prispevky typu "koupil jsi neco o cem vis prd takze mas smulu blbce" sem podle mne proste nepatri. Ne kazdej ma moznost zacit s modelarinou s nekym skusenym ze sveho okoli, kterej mu poradi. Ja tuhle moznost skratka nemam, ale heli me proste fascinujou, tak jsem si koupil vybavu a teprve ted se s tim hold budu seznamovat. Je to fakt tak tezky tolerovat? Jeste jednou dekuju tem, kteri maj snahu pomoct.

Jinak mam padlo. Tyhle dny se do toho zaborim a budu se uz ptat primo na veci spojeny s nastavovanim.
Dik
Bozha

#101 Příspěvek od Bozha »

TerriOnne1: hoď mi SZ s kontaktem, máš to ke mě pár zastávek busem od Nemocnice nebo ze Zálesí.

Zkušeným bych se nenazval, ale něco vymyslíme.

P.
kajman111

#102 Příspěvek od kajman111 »

Zdravím, najde se někdo v okolí Jeseníku ,kdo mi ze začátku pomůže s helinou? Koupil / nebo spíš dostal / jsem mini titana 325 bezpádlo s Gt 5.1 a všude čtu jak je to pro začátečníka s heli problém to správně nastavit. A za druhé samotného to taky dvakrát nebaví.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
kety4ever

#103 Příspěvek od kety4ever »

Zkus tady napsat "mascom22" má také bezpádlo ale je z Loučné nad desnou, jinak z jesu tu nikdo s bezpádlem není pokud vím nebo se mi aspon nikdo neozval jiný
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS
kajman111

#104 Příspěvek od kajman111 »

Není nikdo v okolí okr. Jeseník ,Bruntál ,Šumperk s bezpádlem ? Díky
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
mifany

#105 Příspěvek od mifany »

zdravim.Hledam kolegu . Červeny Kostelec -Nachod -Trutnov. Nic nastavovat dělat jen pokecat .T-rex 450se. Jestli se někdo najde konktakt přes sz. děkuji petr
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“