Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#526 Příspěvek od Drondys »

Alonso68 píše:Objednával jsem v holandském skladu kromě jiných položek i serva HKSCM-5. Vše bylo skladem, zaplatil jsem přes PayPal. Druhý den mail, že serva nejsou a jestli chci poslat zbytek, zrušit objednávku nebo čekat na naskladnění. Zvolit jsem první možnost, částka za serva se objevila jako kredit. Problém ale je, že ta serva jsou normálně stále jakoby na skladě, můžu přidat do dalšího košíku. Stalo se to už někomu?

Není to zdaleka první a určitě ani poslední případ kdy se zejména v EU skladu stalo něco podobného. Občas se to stává jelikož mají tu a tam rozdíly ve skutečných fyzických zásobách oproti stavu uvedenému v eshopu. I když to při realizaci objednávky v EU skladu zjistí tak někdy trvá i delší dobu třeba i několik týdnů než se to opraví v eshopu. Takže to co je uvedeno skladem v eshopu nemusí být zdaleka vždy skutečně fyzicky skladem. Pokud chceš tak si ty serva objednej znovu ovšem v samostatné objednávce s tím, že si na ně pak individuálně počkáš a nebudou ti blokovat doručení žádné jiné položky.
czpredseda

#527 Příspěvek od czpredseda »

Oni tam chlapci totiž mají trochu binec, nebo naštvaný baliče. Párkrát se mi stalo, že v balíku bylo něco navíc - motor navíc, nějaké nabíjecí redukce a podobně. Takže když to takhle párkrát udělají, nemají to pak fyzicky ale jen v systému a přijde se na to až při inventuře. Nikdy se ale nestalo, že by něco chybělo, to je způsobeno tím, že systém nepustí zásilku k zabalení bez načtení kódů všeho zboží z objednávky.
Alonso68
Kontaktovat uživatele:

#528 Příspěvek od Alonso68 »

Díky za vysvětlení, dokud jsem objednával z Číny, tak se mi to nestalo.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#529 Příspěvek od HLA »

Pro Drondys a ostatní:
Díky za názory a vše dobře dopadlo. Chyby nechodí nikdy samotné, ale ve skupinkách ...
Faktem je, že po výzvě od HK reagoval dopravce velmi rychle.
mravecm1

Problém s trackovaním zásielky z HK.

#530 Příspěvek od mravecm1 »

Caute... nedavnom som si objednal nejake veci z ciny. Su to 2 samostatne objednavky z Hobbykingu a jedna z FOXTECHFPV, teda vsetko Cina.
Ku vsetkym trom objednavkam mi uz prisiel mail, ze to bolo odoslane a mam aj Tracking Number.

- prvy balicek z HK - mail prisiel 16.11. , tracking RPxxxxxxxxxSG
Sledovanie skusam cez http://www.singpost.com
- druhy balicek z HK - mail prisiel 20.11. , tracking RPxxxxxxxxxSG
- treti balicek z FOXTECHFPV - mail prisiel 20.11. , tracking RCxxxxxxxxxHK
Sledovanie skusam cez http://app3.hongkongpost.hk/CGI/mt/enquiry.jsp

Zaraza ma ale to, ze do dnes ani jedna z uvedenych zasielok nie je viditelna v trackovacom systeme. Tak neviem, ci sa mam zacat obavat, ze mi to vobec nepride, alebo maju cinania nejaky vseobecny problem ? Uz som objednaval vela krat z HK a nikdy som nemal problem. A tracking vzdy fungoval. Proste som z toho trochu nervozny, ze sa tam nic nedeje, pretoze to neboli prave lacne objednavky :(
Zaujimalo by ma, ci ste teraz niekedy (plus minus par dni) niekto neobjadnaval tiez nieco z ciny a ci vam ide tracking.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
czpredseda

Re: Problém s trackovaním zásielky z HK.

#531 Příspěvek od czpredseda »

To je úplně normální, zásilka má přidělené číslo, ale ještě nebyla podána na poštu, tzn, že leží někde ve skladu. Je to uplně stejné, jako když si na poště vezmeš štítek na balík do ruky, tam je taky číslo, ale ještě to nemusíš mít ani zabalený. A před vánocemi bude ještě hůř. S přepravní kapacitou v letadlech se obchoduje jako se zbožím, takže když je přetlak, levný nepriority balíky jsou až na konci fronty.
matulko

Re: Problém s trackovaním zásielky z HK.

#532 Příspěvek od matulko »

mravecm1 píše:Caute... nedavnom som si objednal nejake veci z ciny. Su to 2 samostatne objednavky z Hobbykingu a jedna z FOXTECHFPV, teda vsetko Cina.
Ku vsetkym trom objednavkam mi uz prisiel mail, ze to bolo odoslane a mam aj Tracking Number.

- prvy balicek z HK - mail prisiel 16.11. , tracking RPxxxxxxxxxSG
- druhy balicek z HK - mail prisiel 20.11. , tracking RPxxxxxxxxxSG
- treti balicek z FOXTECHFPV - mail prisiel 20.11. , tracking RCxxxxxxxxxHK
Sledovanie skusam cez http://app3.hongkongpost.hk/CGI/mt/enquiry.jsp

Zaraza ma ale to, ze do dnes ani jedna z uvedenych zasielok nie je viditelna v trackovacom systeme. Tak neviem, ci sa mam zacat obavat, ze mi to vobec nepride, alebo maju cinania nejaky vseobecny problem ? Uz som objednaval vela krat z HK a nikdy som nemal problem. A tracking vzdy fungoval. Proste som z toho trochu nervozny, ze sa tam nic nedeje, pretoze to neboli prave lacne objednavky :(
Zaujimalo by ma, ci ste teraz niekedy (plus minus par dni) niekto neobjadnaval tiez nieco z ciny a ci vam ide tracking.

no, podobnu skusenost mam aj ja! mail o tom, ze moja zasielka bola odoslana mi prisiel 12.11., tracking RPxxxxxxxxxSG, tiez skusam cez singpost.com, zial, tiez stale nieje v systeme!
mravecm1

#533 Příspěvek od mravecm1 »

Pozeral som na "HOBBYKING HELP CENTER" je tam akosi dost podobnych otazok, ako "kde je moja zasielka ?" alebo "preco mi nejde tracking ?" a podobne. Proste ten isty problem ako mam aj ja. Ale nevidel som tam ziadne odpovede, tak som teraz chatoval LIVE s nejakym Renierom z HK a ten ma uistoval, ze je vsetko OK. Tak to som teda zvedavy. Dufam, ze to dojde.
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
matulko

#534 Příspěvek od matulko »

predpokladam ze jeho odpoved bola: "Please have no worries, as of now, your parcel is still within the transit time. You may track your order on the link provided above. However, if you haven’t received the package, I may advise you to contact your local post office and customs using your tracking number for the verification. If it happens that there will be no information on your parcel, kindly contact us again for us to resolve this issue."
mravecm1

#535 Příspěvek od mravecm1 »

Asi tak nejako
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Drondys

#536 Příspěvek od Drondys »

Od litopadu už v podstatě začíná předvánoční nával zásilek a prodlevy se začínají prodlužovat. Doba doručení některých zásilek se protahuje třeba i na měsíc i déle. Spolehlivost sledování se snižuje a množí se případy kdy je zásilka dříve doručena než se vůbec objeví v systému sledování. U zásilek z HK je to celkem normální stav okolo Vánoc. Takže se nelze ničemu divit a spíš lze považovat za štěstí pokud zásilku odeslanou z HK třeba v půlce listopadu dostanete ještě před Vánoci.
mravecm1

#537 Příspěvek od mravecm1 »

Tak jeden zo spominanych balickov uz system rozpoznava. Aj ked tam zatial nie su ziadne uzitocne informacie, ale aspon sa nieco deje :).
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
matulko

#538 Příspěvek od matulko »

tak uz aj moju zasielku system registruje, ale tiez ziadne info..... jedine, co ma sere, ze ked som to objednaval, tak mali zatvoreny EU sklad, alebo neviem co s nim bolo, a tak som to objednal z medzinarodneho.....a 5dni po tom, ako som to objednal, tak otvorili aj europsky.....
Drondys

#539 Příspěvek od Drondys »

Pánové mějte trochu soudnost. Nemá žádný význam sem psát o tom, že se vám týden nebo dva neobjevila zásilka ve sledování. To, že se informace objeví třeba po pár týdnech není v tomto období vůbec nic neobvyklého a kdyby sem psal každý komu se to stane tak se tu nebude psát o ničem jiném. Pište až když je opravdu nějaký větší problém třeba se sledováním v tom smyslu, že nejméně měsíc nebo déle od odeslání zásilky nemáte ve sledování vůbec žádnou informaci.
matulko

#540 Příspěvek od matulko »

Drondys, prepac, ze pre mna, ako pre cloveka, ktory z hobbykingu objednaval prvy krat v zivote, to problem je....doteraz som objednaval vacsinu veci z aliexpresu, a tam ked mi to poslali, tak o 3dni som si mohol zasielku sledovat....dakujem, a prajem ti krasny den
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“