Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)
Re: Jako doručeno, ale balík nemám - jak postupovat?
Popíšu současný stav:
HK poslalo žádost o náhradu škody.
GLS poslalo HK sken celého doručovací ho lístku - na něm je zkomolená adresa (asi počítačový šum) , zkomolené moje jméno (propiskou napsané jako převzal) - jako jméno toho kdo převzal, a falešný podpis.
HK poslalo žádost o náhradu škody.
GLS poslalo HK sken celého doručovací ho lístku - na něm je zkomolená adresa (asi počítačový šum) , zkomolené moje jméno (propiskou napsané jako převzal) - jako jméno toho kdo převzal, a falešný podpis.
Ptal ses sousedů ve svém okolí (pozn. nejlépe zvědavých sousedek co nemají co dělat a sledují okolí) jestli někdo v té době neviděl poblíž auto GLS ?
Ptal ses telefonicky u GLS, aby ti vyslechnutím příslušného řidiče pokud možno sdělili popis osoby, které tu zásilku řidič předal a jak řeší případy když je podpis adresáta zfalšován ?
Otveřel jsi spor i na Paypalu ?
Ptal ses telefonicky u GLS, aby ti vyslechnutím příslušného řidiče pokud možno sdělili popis osoby, které tu zásilku řidič předal a jak řeší případy když je podpis adresáta zfalšován ?
Otveřel jsi spor i na Paypalu ?
Pokud se situace nevyřeší a ani Paypal nepomůže tak následně zkusit podat trestní oznámení na policii na neznámého pachatele ohledně podvodu a falšování podpisu.
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Hrůza. Otevírat spor na Paypalu by mi přišlo jako nefér, i když by k navrácení peněz pomoci mohlo. Rozhodně bych podal trestní oznámení na GLS.
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Zaplatene veci u nas sa davaju voci opcianke, takze to ukradol samotny sofer. Pri dobierke OP nepyta .
mikymik píše:Hrůza. Otevírat spor na Paypalu by mi přišlo jako nefér, i když by k navrácení peněz pomoci mohlo. Rozhodně bych podal trestní oznámení na GLS.
Pokud adresát zásilku fyzicky nedostal pak z pohledu práva a dle mého názoru i férovosti prostě nedošlo k naplnění kupní smlouvy a tudíž je vhodné využít všech zákonných možností včetně Paypalu. Pokud takových případů bude víc a Hobbykingu to bude vadit pak je především věcí Hobbykingu, aby zvolil pro dopravu z EU skladu jiného dopravce, který si doručování zásilek lépe hlídá. Koncový zákazník je v tomto ohledu v nevýhodě, protože Hobbyking pro dražší a těžší zásilky z EU skladu do ČR jinou variatu dopravy vůbec nenabízí. Řešení přes policii bude časově nejdelší a v konečném důsledku ani to samozřejmě nezaručí úspěch. Takže trestní oznámení bych nechal až jako poslední možnost když nic z dříve zmíněného včetně řešení sporu přes Paypal nepomůže.
- Honzzzinek88
- Kontaktovat uživatele:
No kdyby jsi to podepisoval ty tak řidič by si musel opsat i tvou občanku. Aspoň po mě to vždy chce a když nejsem doma tak občanku rodičů. Tak se zeptej kde je číslo tvé občanky.
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Drondys, asi máš pravdu. HK bude mít na GLS určitě větší páky než HLA...
Prebral jsem uz stovky baliku, od PPL, DHL, GLS, GEIS, DPD atd, ale NIKDY jsem obcanku neukazoval. Jedina instituce, ktera chce obcanku a dnes jeste i RAZITKO
je Ceska Posta
nakonec, jak jsem postu nenavidel, ji mam dneska coby dopravce nejradeji a prijde mi i nejspolehlivejsi. Sli s kvalitou ohromne nahoru (posilam s nimi >12 let, tak muzu srovnavat)
Honzzzinek88 píše:No kdyby jsi to podepisoval ty tak řidič by si musel opsat i tvou občanku. Aspoň po mě to vždy chce a když nejsem doma tak občanku rodičů. Tak se zeptej kde je číslo tvé občanky.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Drondys píše:Pokud adresát zásilku fyzicky nedostal pak z pohledu práva a dle mého názoru i férovosti prostě nedošlo k naplnění kupní smlouvy a tudíž je vhodné využít všech zákonných možností včetně Paypalu. Pokud takových případů bude víc a Hobbykingu to bude vadit pak je především věcí Hobbykingu, aby zvolil pro dopravu z EU skladu jiného dopravce, který si doručování zásilek lépe hlídá. Koncový zákazník je v tomto ohledu v nevýhodě, protože Hobbyking pro dražší a těžší zásilky z EU skladu do ČR jinou variatu dopravy vůbec nenabízí. Řešení přes policii bude časově nejdelší a v konečném důsledku ani to samozřejmě nezaručí úspěch. Takže trestní oznámení bych nechal až jako poslední možnost když nic z dříve zmíněného včetně řešení sporu přes Paypal nepomůže.
Vtip je v tom, že přepravu nemůže reklamovat příjemce, ale jen odesílatel. Tudíž je zcela legitimní vymámit náhradu z odesílatele a ten si to pak musí srovnat s přepravcem.
Nedávno kolega něco objednával ze zahraničí a balíček se ztratil na vyclívací poště v Praze. Oni sami to přiznali a dostal od toho i patřičný papír. Chtěl od odesílatele kompenzaci a ten se kroutil. Dal dispute na Pyapalu včetně dokladu o ztrátě cestou. Paypal mu prachy bez řečí vrátil.
zdzd píše:Nedávno kolega něco objednával ze zahraničí a balíček se ztratil na vyclívací poště v Praze. Oni sami to přiznali a dostal od toho i patřičný papír. Chtěl od odesílatele kompenzaci a ten se kroutil. Dal dispute na Pyapalu včetně dokladu o ztrátě cestou. Paypal mu prachy bez řečí vrátil.
Hehe, kdysi mi takhle prisel balicek s elektronikou, zabaleny v SACKU. Kdyz jsem ho rozkuchal, vyteklo tak dve deci vody
Fakt je ten, ze pokud prodejce jiny zpusob dopravy (drazsi) nenabizi, je tohle reseni OK.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Honzzzinek88 píše:No kdyby jsi to podepisoval ty tak řidič by si musel opsat i tvou občanku. Aspoň po mě to vždy chce a když nejsem doma tak občanku rodičů. Tak se zeptej kde je číslo tvé občanky.
Podle aktuálních podmínek GLS viz tento odkaz má být toto prováděno jen při doručování důvěrné zásilky v rámci služby AddresseeOnlyService.
Během doručování důvěrné zásilky v rámci služby ‘AddresseeOnlyService’ je příjemcem osoba, kterou určí odesílatel. Tato osoba musí prokázat svou totožnost prostřednictvím dokumentů, které stanovuje zákon. V tomto případě je kromě podpisu příjemce třeba uvést i číslo identifikačního průkazu nebo pasu, jímž se příjemce prokáže.
V ostatních případech bohužel z pohledu GLS stačí jen pouhý podpis případně doplněný jménem a příjmením bez uvedení čísla dokladu.
Při předání zásilky příjemce podepíše stvrzenku (Rollkarte). Stvrzenku mohou podepsat i jiné osoby, u nichž lze za daných okolností předpokládat, že jsou oprávněné k převzetí zásilky. K těmto osobám náleží v prvé řadě osoby přítomné v provozovně příjemce a osoby disponující plnou mocí.
Doručení potvrdí příjemce vlastním podpisem na formuláři vysteveném GLS. Řidič může požádat příjemce, aby ke svému podpisu uvedl také své jméno. To bude poté zaznamenáno do údajů uložených v přenosném skeneru. Tímto způsobem bude později možno jméno příjemce dohledat společně s ostatními informacemi o zásilce poskytovaných telefonicky nebo elektronicky.
Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)
Zázrak ....
včera večer přijel bez oznámení řidič od GLS, zašel k sousedovi odnaproti.
Potkáváme se sousedem denně - a neřekl ani slovo, od 30.10. ! Dokonce mi předával minulý týden jinou zásilku.
Balík neporušený, vše v pořádku.
Tak nějak k tomu neumím zaujmout stanovisko
včera večer přijel bez oznámení řidič od GLS, zašel k sousedovi odnaproti.
Potkáváme se sousedem denně - a neřekl ani slovo, od 30.10. ! Dokonce mi předával minulý týden jinou zásilku.
Balík neporušený, vše v pořádku.
Tak nějak k tomu neumím zaujmout stanovisko
HLA píše:Zázrak .... včera večer přijel bez oznámení řidič od GLS, zašel k sousedovi odnaproti. Potkáváme se sousedem denně - a neřekl ani slovo, od 30.10. ! Dokonce mi předával minulý týden jinou zásilku. Balík neporušený, vše v pořádku. Tak nějak k tomu neumím zaujmout stanovisko
Pak je to celkem jasné. Řidič GLS zřejmě při doručování té zásilky nikoho u tebe doma nezastihl a tak to předal sousedovi jak už jsem zmínil dříve (GLS to má uvedeno v podmínkách) přičemž si řidič asi zapomněl vyžádat od souseda podpis a tak tam dopsal tvoje jméno a bohužel se neobtěžoval ti dát do schránky ani oznámení o tom, že máš balík u souseda. Soused na to zřejmě zapomněl a nevzpomněl si ani když ti předával minulý týden jinou zásilku. Když jsi to reklamoval u GLS tak asi v depu řekli tomu řidiči co to doručoval něco v tom smyslu, že až bude mít poblíž cestu tak ať se tam staví osobně a vyjasni to a řidič až měl cestu okolo tak se stavil, zašel za sousedem a připomněl mu to. Svůj podíl viny na tom má jak řidič tím, že ti nenapsal do schránky oznámení o tom, že máš balík u souseda tak i soused tím, že na to nepamatoval a balík nechal válet cca 3 týdny někde u sebe doma.
Objednával jsem v holandském skladu kromě jiných položek i serva HKSCM-5. Vše bylo skladem, zaplatil jsem přes PayPal. Druhý den mail, že serva nejsou a jestli chci poslat zbytek, zrušit objednávku nebo čekat na naskladnění. Zvolit jsem první možnost, částka za serva se objevila jako kredit. Problém ale je, že ta serva jsou normálně stále jakoby na skladě, můžu přidat do dalšího košíku. Stalo se to už někomu?