Nové GPS UBLOX

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
kraro

Re: Nové GPS UBLOX

#166 Příspěvek od kraro »

Amper píše:Potrebujes konektory do hawku. 6ti pin pro GPS a pokud chces i kompas tak to je extra dalsi konektor, 4 pinovej.

To bych mohl použít ty původní z GPS co byla u Pixhawku. Tam je 4 i 6 pin.
Amper

#167 Příspěvek od Amper »

jo, to je ono. Pokud mas tu starou od 3DR v krabicce tak by mela jit asi vymenit.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Vlasta2

#168 Příspěvek od Vlasta2 »

přecházím z vlákna Výstraha GPS sem, aby to nebylo OT.
Prosím, je možnost UBLOCK použít s Nazou V2 ? Nějaké přeletování konektorů neřeším, ale jde mi o to, zda si to bude spolu povídat. Někde jsem četl, že snad ano, ale to mohl být jen obchodní tah. Měnit celý systém se mi tedy nechce..... :(
j.s

#169 Příspěvek od j.s »

Vlasto, mrkni na stranu 7 tohoto vlákna :)
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Drondys

#170 Příspěvek od Drondys »

Vlasta2 píše:přecházím z vlákna Výstraha GPS sem, aby to nebylo OT.
Prosím, je možnost UBLOCK použít s Nazou V2 ? Nějaké přeletování konektorů neřeším, ale jde mi o to, zda si to bude spolu povídat. Někde jsem četl, že snad ano, ale to mohl být jen obchodní tah. Měnit celý systém se mi tedy nechce..... :(

Stačilo chvilku počkat. Píše se o tom i v tom vlákně "Výstraha GPS" viz tento odkaz. Musel bys zasáhnout přímo do toho DJI specifického GPS modulu v němž je vložena klasická GPS jednotka NEO6 a tu vyměnit za UBLOCK plus ty další tam zmíněné úpravy. Formát výstupních dat samotné vložené GPS jednotky NEO6 by měl být stejný jako má UBLOCK. Je tam ovšem pořád to riziko jak zmínil OK2BUH v tom smyslu, že si ten firmware DJI převodníku může kontrolovat typ té vložené GPS jednotky a pokud bys ji vyměnil za UBLOCK tak by to už nemuselo fungovat. Podle dosud k tomu známých informací zatím není známo, že by to někdo už zkusil a tak není jisté jestli by to fungovalo nebo ne.

Pokud se o to zajímáš pak bude asi nejlepší se zeptat přímo u DJI na to jestli by šlo vyměnit tu GPS jednotku ve stávajícím DJI specifickém GPS modulu plus ty další zmíněné úpravy a jestli by s tím ten firmware co je v tom atmelu v DJI specifickém GPS modulu fungoval. Pokud by potvrdili, že by to šlo a že tomu z hlediska toho stávajícího firmware nic nebrání tak bys to mohl vyzkoušet. Pokud to vyzkoušíš i bez toho abys to měl od nich potvrzeno tak je tu to riziko, že to po výměně nemusí fungovat z výše zmíněného důvodu.
Vlasta2

#171 Příspěvek od Vlasta2 »

komunikovat s DJI se mi nechce, jednak bych to americky nezvládl a druhak nevěřím, že by napsali pravdu. Přeletovávat šváby na GPS desce, na to nemám vybavení ani ruce. To už radši udělám upgrade pomocí http://www.ant-king.com/homeweb_en/cata ... d=8&ifid=7 i když čert ví, nakolik se to zlepší. Ty zaručený informace v popisech beru vždy s rezervou . 10 babek zase není taková rána, abych to nemohl zkusit a když tak vyhodit :D
Drondys

#172 Příspěvek od Drondys »

Vlasta2 píše:...To už radši udělám upgrade pomocí http://www.ant-king.com/homeweb_en/cata ... d=8&ifid=7 i když čert ví, nakolik se to zlepší. Ty zaručený informace v popisech beru vždy s rezervou . 10 babek zase není taková rána...

S cenou dopravy co k tomu účtují to v tom odkazovaném eshopu vychází zbytečně draho na 35 USD. Tu anténu bude lepší vzít z eBay třeba viz tento odkaz kde je jen za 5,5 USD včetně poštovného.
OK2BUH

#173 Příspěvek od OK2BUH »

Tak Číňani se konečně probudili a už to je za pusinku. Trvalo jim to půl roku a šikovní Lotyši mezitím vydělali.
http://www.ebay.com/itm/RY825AI-18Hz-UART-USB-interface-GPS-Glonass-BeiDou-QZSS-antenna-module-flash-/181566850426?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a463a457a
Pozor, ne všechny moduly označené GPS/Glonass to umí současně! Některé mají sedmičkové Ubloxy které umí Glonass ale pokud nemají dvojitý přijímač tak tam není žádná výhoda.
Ten na odkazu má NEO M8N.
janko.hrasko

#174 Příspěvek od janko.hrasko »

drotek mi uz odoslal m8n s kompasom :) este pockat na cinanov a na novy rok bude pixhawk aj gl-3x, wohooo 8)
OK2BUH

#175 Příspěvek od OK2BUH »

Ublox představil nové moduly NEO M8L, které obsahují gyro a akcelerometry. Je to výborné na projíždění tunelů. Jestli by to bylo dobré i pro nás těžko říct.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od Ancistrus01 »

OK2BUH píše:Ublox představil nové moduly NEO M8L, které obsahují gyro a akcelerometry. Je to výborné na projíždění tunelů. Jestli by to bylo dobré i pro nás těžko říct.

To by bylo dobré právě jak už jsme nahoře diskutovaly na to, kdyby měla být GPS na křídle... To by musel autopilot propočítávat odchylku atd...
OK2BUH

#177 Příspěvek od OK2BUH »

Ty gyro a acc asi nebudou vyvedeny zvlášť, že by se zapojily do řídící jednotky. Budou softwarově zařazeny do výpočtu polohy. Když GPS ztratí satelity, tak to bude chvilku pokračovat samo. Jsem zvědav jak dlouho. INS v dopravních letadlech se za hodinu letu rozjede asi o 1 km, to je slušná přesnost, protože letadlo uletí za tu dobu 900 km, je to přesnější než VOR/DME. Jenomže taková INS stojí 10 mega. Toto nemůže udržet polohu moc dlouho, ale na průlet tunelem by to stačit mohlo. :)
Amper

#178 Příspěvek od Amper »

Myslim ze pro prenosne automobilove navigace ktere maji lepeni se k silnici to bude vic nez dostatecne. Moje navigace co mam v aute integrovanou jede i v tunelu :-)

Bere totiz rychlost auta a kompas (ktery nebere z GPS) takze kdyz vjedu do tunelu tak sice skrtne GPS ale naviguje dal. I pri dlouhem tunelu se o moc nesekne protoze co kola ujedou to proste ujedou. A rozdvojky v tunelu odhadne kompasem.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
OK2BUH

#179 Příspěvek od OK2BUH »

Zatím jsem k tomu nenašel parametry NEO M8L byl představen minulý týden na výstavě v Mnichově. Tady je k tomu demonstrační video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d_E46OQbEgU[/youtube]
OK2BUH

#180 Příspěvek od OK2BUH »

Tady je zajímavé porovnání obyčejné GPS a GPS vybavené gyro a akcelerometry za jízdy v Chicagu. Jedná se sice o firmu SirfStar ale ten princip je stejný jako u té M8L.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-TNOqHOWPXo[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“