semi píše:Koupil bych něco jiného, ale v rozumné cen. relaci není co, až na ten Taranis, pravda
No to jsi myslím trefil hřebík na hlavičku
Ono jde hlavně o to, komu co sedne jednak do ruky a jednak nastavováním. Znám týpky, kteří těžce pomlouvají Auroru, aniž by ji sami měli (nevím proč, ale většinou majitelé Futab) a přitom mě pro potřeby nastavování (sám ji nemám, ale občas pomáhám s nastavováním starším kolegům na letišti) přijde snad nejjednodušší ze všech vysílačů, co jsem měl v ruce. Na tenhle argument pomlouvačů Aurory přišla moje otázka: "Komu z vašeho okolí spadlo u Aurory letadlo prokazatelně na nespolehlivost rádia?" Odpověď: "No to nevím, ale říká se to..."
Vím, že je to vlákno o MZ-24, ale nedalo mi to, abych neuvedl tenhle příklad.
Poučení je pro mě z toho jedno - 1) pokud mi vysílač sedí v ruce, 2) má spolehlivý přenosový systém, 3) má pro mě intuitivní nastavování, 4) je pro mě cenově přijatelný stejně jako příjímače (všechno se dá zjistit předem) = kupuju. Pokud něco z toho nesplňuje moje požadavky = vyberu jiný, který moje požadavky splňuje ve všech směrech. Nemá cenu naříkat nad tím, že mi jedno nebo druhé nevyhovuje, když jsem si to sám vybral a koupil. Pokud ti nesedí programování a nezjistil sis to předem, tak vyzkoušej jiný vysílač ve stejné cenové relaci (nebo kterou jsi ochoten zaplatit), který ti vyhovuje víc a rychle vyměň, proč se při nastavování trápit. Pokud ve stejné cenové relaci není, tak nemá cenu MZ-24 hanobit - prostě za odpovídající peníze odpovídající možnosti.