Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT

#436 Příspěvek od jyrry »

Mám nastavený jak letový čas (kvůli záznamu) tak motorový čas (kvůli baterkám), oba na plynový knipl spouštěné na cca 20% výchylky; motorový se pozastavuje pod 20% plynu.
jyrry.webnode.cz
Lark

#437 Příspěvek od Lark »

Přesně tak, jen jsem chtěl zdůraznit, že pro záznam parametrů je podstatný ten letový čas.
semi
Kontaktovat uživatele:

#438 Příspěvek od semi »

Lark píše:Čas se nezastaví ani na jiných spínačích, jen je důležité, aby si to měl nastavené jako "Čas letu". To je to podstatné.

A kde se to nastavuje ten „Čas letu” ? Zkouším to nastavit na ST1 (plyn) a nedaří se, buď to běží hned po zapnutí Tx, nebo po stáhnutí plynu se čas zastaví.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
janva9

#439 Příspěvek od janva9 »

:( Tuhle funkci v MZkách nemáme. Používám SV8. Střední poloha-vypnuto, od sebe-zapnuto a mžikáčem k sobě nuluju.

EDIT: Možná to máme ale já to nedokázal rozchodit. Myslim, že to na RCGroups bylo v připomínkách pro další update.
Ground Penetration Tester
Lark

#440 Příspěvek od Lark »

Na MC-xx, nebo MX-xx je to menu Timers(general) a v něm jsou položky Top: a Centr:. V Top: mám nastvené Motor a v Centr: Flight a ke každému se dá samostatně přiřadit spínač. Jak už jsem psal pro Motor mám C1 (na páce plynu) a pro Flight mžikový SW8. Takže motorový čas se zasatvuje při stažení plynu a letový běží trvale. Ještě doplním, že když necháš časy nastavené na 00:00, bude čas narůstat. Když nastavíš čas např. 12:00, bude se čas odpočítávat a taky spouštět alarm. Jak je to na MZ bohužel nevím, ale myslím, že to bude podobné.
janva9

#441 Příspěvek od janva9 »

Semi, trochu jsem programoval, akorát tu křivkovou výškovku jsem zatím neřešil. Butterfly je na SV3 a motor na osmém kanálu ale z přijímače by měl lézt normálně na prvním.

(nebere to soubory s příponou .mdl , tak si to přejmenuj)
Přílohy
gPOK BUTTERFLY.zip
(12 KiB) Staženo 44 x
semi
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od semi »

Chlapi, já vás obdivuju jak jste klidní u té MZ-24 :D . Už jsem se narozčiloval dost, oželím s klidem i letový čas na páce plynu.
DS-14
semi
Kontaktovat uživatele:

#443 Příspěvek od semi »

janva9 píše:Semi, trochu jsem programoval, akorát tu křivkovou výškovku jsem zatím neřešil. Butterfly je na SV3 a motor na osmém kanálu ale z přijímače by měl lézt normálně na prvním.
(nebere to soubory s příponou .mdl , tak si to přejmenuj)

Jo na jiný přepínač není problém, akorát, že vždycky zapomenu ho pustit, ale pozitivní je že už vím, že letový čas musí být na Timer1, jinak se neloguje (to je v manuálu :) ).

Díky za ten model, vyzkouším.
DS-14
janva9

#444 Příspěvek od janva9 »

semi píše:Chlapi, já vás obdivuju jak jste klidní u té MZ-24 :D . Už jsem se narozčiloval dost, oželím s klidem i letový čas na páce plynu.

:D :D U mne je to jednoduché. MZ-24 je můj v pořadí 15. (patnáctý) vysílač a to nepočítám setovky. Mnoho jiných jsem programoval kolegům, tak si občas poradím nějakou obcházkou. MZka je dělaná primárně pro Ameriku a program je kříženec Graupner+JR+Futaba.
semi
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od semi »

janva9 píše:MZka je dělaná primárně pro Ameriku a program je kříženec Graupner+JR+Futaba.

Ježišmaria. ...... :D
DS-14
Lark

#446 Příspěvek od Lark »

Mě připadaj ty MZ proti MX a MC nějak oškubaný. Má to sice efektní barevný dotykáč, ale spousta funcí jim asi chybí. Je to tak, nebo je to jen můj dojem?
semi
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od semi »

Lark píše:Mě připadaj ty MZ proti MX a MC nějak oškubaný. Má to sice efektní barevný dotykáč, ale spousta funcí jim asi chybí. Je to tak, nebo je to jen můj dojem?

Já mám zkušenosti jen s Mx16 tak to nemohu porovnat. Jelikož to je můj první „lepší” vysílač a navíc už z poslední (vysoce počítačové) doby, tak jsem od toho čekal jednoduchost a logiku.
To je přece primitivní základ - vyberu přepínač a k němu vyberu akce na kanálech i s křivkou popřípadě zpožděním. Co je na tom tak těžké to udělat? To by napadlo každého jako první, kdyby měl udělat program pro Tx.
DS-14
janva9

#448 Příspěvek od janva9 »

Lark píše:Mě připadaj ty MZ proti MX a MC nějak oškubaný. Má to sice efektní barevný dotykáč, ale spousta funcí jim asi chybí. Je to tak, nebo je to jen můj dojem?

Osobně mi funkce nechybí. Ten tajmr na plynu už vůbec ne :) . Jen některé nejsou dotažené na sto procent. To programování na dotykáči je hodně pohodlné. Rovnou si kliknu na výchylku, kterou chci nastavovat a zadávám hodnotu. V rohu si kliknu na "S", otevře se mi servomonitor, zkontroluju, "BACK" se vrátím a upravím nebo jdu na další. Nemusím listovat. Například. Já se s ní pořád ještě seznamuju. Ale hlavně, vidím na to bez brejlí. :D
Soft MC a MX je od Graupnera a je léty doladěný. MZka má soft korejský.

Myslím, že MZ-32 bude mít všechno dotažené ale za jiné peníze.
Naposledy upravil(a) janva9 dne úte 18.11.2014 19:55, celkem upraveno 1 x.
janva9

#449 Příspěvek od janva9 »

semi píše:............To je přece primitivní základ - vyberu přepínač a k němu vyberu akce na kanálech i s křivkou popřípadě zpožděním. Co je na tom tak těžké to udělat? To by napadlo každého jako první, kdyby měl udělat program pro Tx.

:) Tak takhle to právě většinou není. Prvotní je funkce, kterou přiřazeným spínačem navážeš na další funkci a upravíš průběh třeba křivkou. Připadá mi to i jednodušší než začínat spínačem.
semi
Kontaktovat uživatele:

#450 Příspěvek od semi »

janva9 píše: :) Tak takhle to právě většinou není. Prvotní je funkce, kterou přiřazeným spínačem navážeš na další funkci a upravíš průběh třeba křivkou. Připadá mi to i jednodušší než začínat spínačem.

Nebo tak. A funkci nebo posloupnost funkcí přiřadit přepinači, kombinací může být hodně. Kdyby bylo nějaké pevné jádro a zbytek si mohl každý naprogramovat sám jazykem podobným např. VisualBasicu , to by byla věc :)

Jinak ten model s těma 2 polohama v Butterfly na 3polohový spínač je dobrý nápad, to použiju, díky.
DS-14
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“