FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - pokračování

#721 Příspěvek od ReznicMi »

HOŠI je tady sice milion příspěvků k taranisoj ale než bych to přečetl tak zešedivím. Budu dělat 2,2 metry akrobata na 60 tku benzín. Lítá někdo aktivně s taranisem na takovýhle letadlech? Prostě mám auroru a na 1,8 metru akrobatoj odešel přijímač. Chci kupovat jiný rádio ale samozřejmě nechci dávat 15 tisíc za futabu bez přijímače.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#722 Příspěvek od RCStudio »

Tak je volba vlastne jasna ;) Jo s Taranisem litaji kluci jak benzin tak i obry...
U me budou Taranisy tento tyden uz jsou v Evrope a chystam dalsi prekvapko a to nejen ze bude k dispozici s oranzovym podsvicenim...
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
houba

#723 Příspěvek od houba »

ja lítám 2,2m Edge s 50ccm a pohoda :)
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#724 Příspěvek od thsoft »

Přesně to lítám, předtím Hitec a teď Taranis 5 měsíců. Už bych neměnil.

ReznicMi píše:HOŠI je tady sice milion příspěvků k taranisoj ale než bych to přečetl tak zešedivím. Budu dělat 2,2 metry akrobata na 60 tku benzín. Lítá někdo aktivně s taranisem na takovýhle letadlech? Prostě mám auroru a na 1,8 metru akrobatoj odešel přijímač. Chci kupovat jiný rádio ale samozřejmě nechci dávat 15 tisíc za futabu bez přijímače.
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Louda

#725 Příspěvek od Louda »

thsoft píše:Přesně to lítám, předtím Hitec a teď Taranis 5 měsíců. Už bych neměnil.

Jestli dobře vidím na albu bylo v tom benzinu vybavení Jeti. Zustalo i po výměně Optica za Taranis anebo je tam FRSKY přijímač.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#726 Příspěvek od thsoft »

Nezůstalo, přijímač mám FrSky X8R, který je výrazně lepší, má PXX modulaci (Protokol PXX se používá k zajištění super nízkého zpoždění mezi vysílačem a VF modůlm -cca 1/3 současných systémů a protokol přináší Receiver Match )

Dál pozoruji také výrazně lepší signál než u sytému JETI.

Tomáš

Louda píše:Jestli dobře vidím na albu bylo v tom benzinu vybavení Jeti. Zustalo i po výměně Optica za Taranis anebo je tam FRSKY přijímač.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
houba

#727 Příspěvek od houba »

souhlas s thsoft :) taky jsem lital optika s jeti a vyměnil jsem za příjmač Frsky. také pozoruji lepší signal
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od ReznicMi »

Čím pozoruješ lepší signál? ty máš spektrální analyzátor? Jestli jo tak by mě zajímaly průběhy výkonu (respektive spektrální hustota výkonu například 10 metrů od vysílače za přímé vyditelnosti na vysílač) od Hitecu a od FrSky...A myslím, že více lidí by to zajímalo.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#729 Příspěvek od thsoft »

Je to subjektivní dojem, prostě když tě jednou přenos zradí, tak už to pak pozoruješ. Dám bublinkový model na zahradu a jdu do garáže, jeti po 3 krocích v garáži vysadí. FrSky nevysadil, ani když jsem přijímač dal na zahradu a do plechové krabice od bonbónů a v garáži šel do nejzazšího koutu.

Při letu mě Jeti mnohokrát pípl nízký signál v cca 150-200 metrech. FrSky mi to nedělá ani nad 400m.
Na Jetiboxu jsem pak signál sledoval a když šel signál při letu na úroveň 2 tak mě mrazilo.

Po přechodu na FrSky to nepílo ani jednou, parkrát jsem na to koukal při vyšších letech na displeji a večer koukal do logů signálu na SD kartě vše pořád O.K, tak už na to nemyslím a lítám...

Tomáš

ReznicMi píše:Čím pozoruješ lepší signál? ty máš spektrální analyzátor? Jestli jo tak by mě zajímaly průběhy výkonu (respektive spektrální hustota výkonu například 10 metrů od vysílače za přímé vyditelnosti na vysílač) od Hitecu a od FrSky...A myslím, že více lidí by to zajímalo.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#730 Příspěvek od ReznicMi »

Zajímavý poznatek. Na té plechové krabičce samozřejmě něco bude....
mirecc

#731 Příspěvek od mirecc »

Takže pro ostatní zájemce. Pořídil jsem modul OrangeRX DSMX/DSM2 a vypadá to, že celek funguje. Zatím testuji vrtulníček Blade mSR. Jen se musely přehodit kanály.
Nicméně mám teoretický dotaz. VF díl pracuje v modulaci PPM. To je v pořádku, VF díl funguje, dá se spárovat s přijímačem.
Ale v nastavení TARANISU je i možnost nastavení signálu VF dílu DSM2 ..... netušíte někdo k čemu to tam je?
mirecc

#732 Příspěvek od mirecc »

Drobný dotaz na přepínač SH:
Při studiu manuálu jsem se dočetl o možnosti nastavení přepínače SH ve dvou režimech. "s" - krátký stisk a "l" - dlouhý stisk. Nějak se mi tato možnost nastavení nedaří objevit :-(
Je tato funkce zachována i v aktuální verzi softu?
Mám verzi soft. 2.0.12
mhotar

#733 Příspěvek od mhotar »

Toto bylo nahrazeno pomocí sticky/edge v Log.spínačích
www.opentx.cz
mhotar

#734 Příspěvek od mhotar »

DSM2 protokol je pouze pro modul který ho umí. To je v současné době pouze interní modul vykuchaný z rádia jehož značku si nepamatuju.
www.opentx.cz
mhotar

#735 Příspěvek od mhotar »

www.opentx.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“