ZDZ 60

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
VTjr

Re: ZDZ 60

#16 Příspěvek od VTjr »

Neviem koľko by mal tento motor s takou veľkou vrtuľou točiť, ale ak sa Ti subjektívne zdá, že motor zoslabol a je to po dlhej pauze, kedy bol motor bez paliva, tak by som to tipoval na nejaké zaschnuté usadeniny v karburátore Walbroo. :wink: Takže všetko rozobrať a vyčistiť!

Ale to je len taká moja špekulácia. Niekto totiž tvrdí, že motory odložené na dlhší čas treba zbaviť paliva, zakonzervovať a uložiť. Však ale moja skúsenosť so záhradnou technikou (motorová píla, ktorvinorez - obidva majú takisto karburátory Walbroo) je, že najlepšie je ich odložiť s plnou nádržou a karburátorom plným benzínu. Len sa niesmie na mazanie používať kadejaký akože "ekologický" olej a takisto eko-benzín. Tie totiž majú po nejakej dobe tendenciu vytvárať gelovité usadeniny, ktoré palivovému systému a karburátoru rozhodne nesvedčia.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
dr.pepa

#17 Příspěvek od dr.pepa »

Ulozeny bol aj z palivom.Vyfuk je pitts od JMB pre tento motor.A moj nazor je tiez za toci malo aspon 6500 cca by mal davat.Tak rozhodim karburator a uvidim co tam najdem.Ale mam pocit ze to karburatorom nebude lebo prechody su uplne super reaguje okamzite.Hlavne som chcel vediet ci je to malo ot/min,a to sa aj potvrdilo tak budem hladat.Kompresia sa mi zda dobra zmerane to nemam ale pocitovo.
Dakujem
VTjr

#18 Příspěvek od VTjr »

Ak sú prechody dobré, tak to zbytočne nerozoberaj! Možno je všetko v poriadku a je to len Tvoj pocit, pretože si dlho nelietal. :wink:
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od pikus 1 »

VTjr píše:........ Možno je všetko v poriadku a je to len Tvoj pocit, pretože si dlho nelietal. :wink:

To si nemyslím, protože 6000ot/min na ZDZ 60 s dřevěnou vrtulí 23x10 je prostě málo...
Sice je to "předpotopní" motor a má tam "dusítko" od JMB, ale i tak by měl točit víc... :wink:
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ReznicMi »

Ahoj, kluci. Mám novej ZDZ 60 a budu to dávat do Veloxe 2,2m od orion models. Akorát jsem zjistil, že model je hezky připraven na 0,5l nádrž. Nikdy jsem takto velký motor neměl a nemám tucha co to tak může žrát. Vydží mi to tak 8 minut na to lítat? původně jsem chtěl dát tak 750ml nebo litr ale zas se mi to nechce pizdit když je to tak hezky připravený na 0,5 flašku. Dík.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od JirkaA »

ReznicMi píše:Ahoj, kluci. Mám novej ZDZ 60 a budu to dávat do Veloxe 2,2m od orion models. Akorát jsem zjistil, že model je hezky připraven na 0,5l nádrž. Nikdy jsem takto velký motor neměl a nemám tucha co to tak může žrát. Vydží mi to tak 8 minut na to lítat? původně jsem chtěl dát tak 750ml nebo litr ale zas se mi to nechce pizdit když je to tak hezky připravený na 0,5 flašku. Dík.

Proč z toho chceš dělat cihlu?? 60ka je na tohle éro docela hodně.. Lítám v něm DLE-55 a je to namotorovaný ažaž, stačilo by míň. půllitrová PETka jako nádrž, po 10 minutách letu zbývá víc než půlka.
OK2WY
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ReznicMi »

Super dík. No já doma jinej motor nemám a tento je úplně nový tak je škoda ho tam nedát. Max se malinko hýbne s baterkama dozadu.Já si nebyl totiž jist jestli ten 0,5l bude stačit, protože jsem měl JC 23 a tam jsem měl půllitrovku taky a lítalo to na ní tak 13 minut max 15 ale to už byla vyschlá. A toto je přece jen o dost větší objem ....Ale děkuju
Naposledy upravil(a) ReznicMi dne ned 18.01.2015 9:36, celkem upraveno 1 x.
VTjr

#23 Příspěvek od VTjr »

Spotřeba závisí nejen od objemu motoru, ale především od toho, jaký podává průměrný výkon. Když to budeš šimrat většinu letu na 1/4 až 1/2 plynu, tak nakonec může být stejná, nebo jen malinko větší, než kdybys tam měl menší motor a pořád ho musel honit na víc jak 1/2 až plný plyn. A dost záleží i na konstrukci a nastavení karburátoru. V tom se mohou i motory stejné kubatury dost lišit.
jarinelli

#24 Příspěvek od jarinelli »

Ahoj,
jakej klíč na utahování svíčky používáte ? Zkusil jsem použít trubkový klíč č. 16, ale nedostanu ho na svíčku kvůli obrubě, co je na hlavě motoru. V modelářské prodejně totiž klíč neměli a tak jsem zkusil tento. Nešel by použít nějakej na svíčky motorových pil ? Dík.
jarinelli

#25 Příspěvek od jarinelli »

Neříkejte mi, že nikdo z vás nemá tento motor a neporadí mi, jak vyndat svíčku. Na objímce jsou dva červíkové inbusové šroubky, které jsou těsně pod žebry motoru, takže nevim, jak je vyšroubovat. Jak vyndaváte tu svíčku ????????????????????,,
Přílohy
P1290080.JPG
P1290082.JPG
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od jozefbb »

Odkrutis imbusove skrutky a nastrckovym klucom odkrutis, takto to nejde???
Musis najst taky nastr. Kluc , co tam strcis.
jarinelli

#27 Příspěvek od jarinelli »

Jako, že sundám nejdřív tu objímku, která je kolem svíčky ?
Želivák
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Želivák »

Vyšroubuješ imbus šroub aby si mohl nasadit klič . Ta objímka jde až pod svíčku. Nehledají v tom žádný problém.
jarinelli

#29 Příspěvek od jarinelli »

Já v tom problém nehledám :lol: , problám je to, že trubkovej klíč a zkoušel jsem asi tři tam prostě neostanu, proto se ptám, jaké klíče používají ostatní a zatím mi nikdo nedokázal poradit. V modelářský prodejně mi nabízeli jen takovej tlustostěnnej a to tam prostě nedostanu.
Waldas

#30 Příspěvek od Waldas »

jarinelli píše:Já v tom problém nehledám :lol: , problám je to, že trubkovej klíč a zkoušel jsem asi tři tam prostě neostanu, proto se ptám, jaké klíče používají ostatní a zatím mi nikdo nedokázal poradit. V modelářský prodejně mi nabízeli jen takovej tlustostěnnej a to tam prostě nedostanu.

Robim to tak, ze si zoberiem nadstavec z gola sady, obrusim to na bruske, aby vosiel a urobim to tak...
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“