Úprava videa

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
601filip

Úprava videa

#1 Příspěvek od 601filip »

Ahoj, hledám nějaké rady tipy ohledně zpracování videa a hlavně komprimaci při zachování slušné kvality.
Používám kameru mobius a na zpracování movie maker a fomat factory, ale zatím nemohu najít optimální nastavení/kodeky pro výsledné video v slušné kvalitě co mobius dovolí a velikosti do 1GB za hodinu. Ani na netu jsem zatím nenašel nějaký obsáhlejší návod jak postupovat.
MarthiR

Re: Úprava videa

#2 Příspěvek od MarthiR »

Co takhle Sony Vegas nebo Adobe After Effects
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
DJIvison

#3 Příspěvek od DJIvison »

601filip píše:Ahoj, hledám nějaké rady tipy ohledně zpracování videa a hlavně komprimaci při zachování slušné kvality.
Používám kameru mobius a na zpracování movie maker a fomat factory, ale zatím nemohu najít optimální nastavení/kodeky pro výsledné video v slušné kvalitě co mobius dovolí a velikosti do 1GB za hodinu. Ani na netu jsem zatím nenašel nějaký obsáhlejší návod jak postupovat.

jde o to, zda sw free nebo za peníze ?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
dudaj

#4 Příspěvek od dudaj »

Avidemux
Osobně z toho mám nejlepší výsledky, i když se s ním trochu hůř pracuje.
gardenroute

#5 Příspěvek od gardenroute »

DJIvison píše:jde o to, zda sw free nebo za peníze ?
Presne tak, s freeware SW asi nikdy nic moc, a z těch levných asi nova v18 Studia od Pinnacle, z tech dražších určíte Premiéra CC od Adobe.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od vojta mansfeld »

Vegas a After Effect jsou zbytečně složité. Používám Camtasia studio 8 která je krásně přehledná a naprosto jednoduchá na práci, a přitom umí vše co potřebuji.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
OrDa

#7 Příspěvek od OrDa »

Používám Videopad ve freeware verzi.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kratas »

No After Effects asi neni vhodne na standardni strih. To je spis na specialni efekty. Osobne pouzivam Adobe premiere cs6 ale neni to freeware.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
601filip

#9 Příspěvek od 601filip »

No i ten movie maker to umi celkem dostatecne sestrihat ale jde mi o to jak to co nejefektivneji komprimovat nejlepe s nejakym free programem predpokladam ze je to o vyberu nastaveni a prispusobeni kodeku k puvodnimu mov formatu.
Vrta mi v hlave jak to delaji ti co ripuji BR disky a v dobre kvalite jsou schopni do 1GB nacpat celovecerni film.
Bohuzel se mi na netu zatim nedari najit nejaky rozumny navod , ktery by tuhle problematiku popisoval.
gardenroute

#10 Příspěvek od gardenroute »

A proc to řešit u videa z létání, kde jde hlavně o kvalitu renderu?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
dudaj

#11 Příspěvek od dudaj »

601filip píše:No i ten movie maker to umi celkem dostatecne sestrihat ale jde mi o to jak to co nejefektivneji komprimovat nejlepe s nejakym free programem predpokladam ze je to o vyberu nastaveni a prispusobeni kodeku k puvodnimu mov formatu.
Vrta mi v hlave jak to delaji ti co ripuji BR disky a v dobre kvalite jsou schopni do 1GB nacpat celovecerni film.
Bohuzel se mi na netu zatim nedari najit nejaky rozumny navod , ktery by tuhle problematiku popisoval.

Už jsi zkusil ten Avidemux ? Nebo radši jenom diskutuješ ?
Je v něm kodek MPEG 4 X 264 a fakt má lepší obraz než řada výše jmenovaných programů s H 264.
Jinak H 264 je placený na rozdíl od X 264. A jako bonus je ta komprimace asi 2x rychlejší
než programy od Adobe, Pinnacle a jim podobné placené.
RomanSadilek

#12 Příspěvek od RomanSadilek »

Hraju si teď s Adobe AE a docela se mi to líbí, jen výsledné sestříhané video je moc dlouhé - 48Gb na 3 minuty.
Zkoušel jsem kompresi a kvalita šla dost dolů, proti originálu .mov videa z mobiusu. Délka už byla fajn, 0,7Gb.

Máte někdo odzkoušený komprimační kodek ?
kitemonkee

#13 Příspěvek od kitemonkee »

frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
sobi

#14 Příspěvek od sobi »

no_gold

#15 Příspěvek od no_gold »

RomanSadilek: Jak už někdo psal dříve... na střih Adobe AE nééé ( to je, jako bys šel orat s tankem - horko těžko to jde, ale není k tomu určen a výsledek bude rozporuplný)... na střih použij adobe premiere CS6 ( nebo verzi dle dostupnosti) - ale dají se sehnat i levnější a jednodušší softy.
Adobe AE ( after effects) je určen pro postprocessing, animace, grafiku a další úpravy již hotového videa nebo samostatných klipů.

Co se týče kvality, vždy se hledá rozumný kompromis mezi kvalitou a velikostí videa. Co se kodeku týče, doporučuji H264 a schovat do nějakého kontejneru ( MP4 nebo MOV) U nastavení kvality videa H264 - si zkus provést několik renderování pro různé nastavení a vyber si, co je nejvhodnější. Samozřejmě 1080p a vyšší rozlišení v H264 vyžadují slušný stroj pro přehrávání a hlavně pro samotný rendering ( ne, že by rendering na pomalém PC nešel, ale prostě si počkáš)
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“