Zatahovací podvozek do Il 2 Sturmovik
- Karel Mojžíš
- Kontaktovat uživatele:
Zatahovací podvozek do Il 2 Sturmovik
Zdravím,mám problém s podvozkem u Il 2 o rozpětí 2m a váze 3,5 kg...Pří stavbě jsem do něj nainstaloval HK 514 na 4,7 kg,tentýž mám i ve Fiatu G 55,kde jsem spokojen,ale u Il 2 je jiný směr zatažení podvozku,směfem dozadu a zmíněný podvozek se mi i při jemném přistání na asfaltovou plochu zavře a model tak sedá na břicho....prostě není konstrukčně řešen pro tenfo směr námahy....
Nemáte někdo zkušenost s lepším podvozkem?
Koukal jsem na Hobby King,že nabízejí různé celokovové alternativy toho HK 514,ale nevím,zda už je to tak vymakaný,že by to fungovalo.....
Díky za každou radu či námět...
S pozdravem Karel
Nemáte někdo zkušenost s lepším podvozkem?
Koukal jsem na Hobby King,že nabízejí různé celokovové alternativy toho HK 514,ale nevím,zda už je to tak vymakaný,že by to fungovalo.....
Díky za každou radu či námět...
S pozdravem Karel
Re: Zatahovací podvozek do Il 2 Sturmovik
Karle to je divný. Tyhle HKD-514 mám už nějakou dobu na Mossie (3,2kg) kde se zavírají taky dozadu a jsou OK.
Dojíždí kámen v kulise tam kam má - skoro na doraz? Tam se kulisa zamkne a spíš by se to ulomilo než otevřelo...
Jinak kovové z HK tu mám připravené, je to ale o něco větší kalibr - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... lass_.html , zatím ale nevestavěné, nejsou lidi... Vypadají slušně, fungujou, zamykají se.
Dojíždí kámen v kulise tam kam má - skoro na doraz? Tam se kulisa zamkne a spíš by se to ulomilo než otevřelo...
Jinak kovové z HK tu mám připravené, je to ale o něco větší kalibr - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... lass_.html , zatím ale nevestavěné, nejsou lidi... Vypadají slušně, fungujou, zamykají se.
jyrry.webnode.cz
taky bych to viděl na to,že kámen podvozku není uzamčený....jak píše Jirka zamčený by se spíš ulomil než otevřel a nebo se ohnuly nohy podvozku při hodně špatném přistání
jinak když si představím vnitřek toho podvozku-šroubovnici, západku a kámen nedovedu si nějak představit, že se podvozek sám zavře a pak zase normálka funguje, tam musí být něco ožveknutého/závit nebo kámen./
jinak když si představím vnitřek toho podvozku-šroubovnici, západku a kámen nedovedu si nějak představit, že se podvozek sám zavře a pak zase normálka funguje, tam musí být něco ožveknutého/závit nebo kámen./
- cholerik
- Kontaktovat uživatele:
ahoj
mluvíme o tomto?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... c_54g.html
Pokud Karle chceš, pošli adresu do SZ, v létě jsem dva kusy elektricky odpálil a ještě jsem je nevyhodil.
Mechaniky sou cajk, létaly na Mustangu 4 kg na trávě absolutně bez potíží. Tak třeba pro výzkum.
Nic za to nechci.
Ale musí to být zabaleno dnes, pak týden nebudu
Mirek
mluvíme o tomto?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... c_54g.html
Pokud Karle chceš, pošli adresu do SZ, v létě jsem dva kusy elektricky odpálil a ještě jsem je nevyhodil.
Mechaniky sou cajk, létaly na Mustangu 4 kg na trávě absolutně bez potíží. Tak třeba pro výzkum.
Nic za to nechci.
Ale musí to být zabaleno dnes, pak týden nebudu
Mirek
s dovolením trochu odbočím. Nakolik tlakujete dvojčinný pneumatický zatahovací podvozek ? např. tohoto provedeni http://shop.lindinger.at/product_info.p ... id=9706698
Tlakuju podobný na 8-9 barů. Bohatě to stačí na 3 jistá otevření/zavření.
Není to jen o natlakování ale také o těsnosti soustavy, aby na konci letu bylo dost tlaku... Chce to nafoukat a sledovat nějakou dobu tlak. Vhodný je "palubní" tlakoměr - třeba tento (mám ho).
Není to jen o natlakování ale také o těsnosti soustavy, aby na konci letu bylo dost tlaku... Chce to nafoukat a sledovat nějakou dobu tlak. Vhodný je "palubní" tlakoměr - třeba tento (mám ho).
jyrry.webnode.cz
- Karel Mojžíš
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Jirry,je togak,že při záletu a ještě parkrát tochodilo u přistání normálně,ale pak se jednou zavřel a zjistil jsem,že se rozskočilo to plastové šasí a kámen přeskočil,ale bez zjevného poškození...po opravě jsem to šasí ještě stahnul elektrikářskýma stahovačkama a lože podvozku vytěsnal vlepením dřev.lišt...
I tak se to ale zase zavřelo,no pravdou je,že jsem to ještě nerozebral....ale na stejném principu potřebuju osadit Wellouše,tak mě to teď k podzimu začalo trápit...
Jinak diky i za nabídku podvozku na výzkum,ale už tu jeden odkouřený pár taky mám....
I tak se to ale zase zavřelo,no pravdou je,že jsem to ještě nerozebral....ale na stejném principu potřebuju osadit Wellouše,tak mě to teď k podzimu začalo trápit...
Jinak diky i za nabídku podvozku na výzkum,ale už tu jeden odkouřený pár taky mám....
Ono u některých podvozků je to zamčení tak trochu na hraně, stačí aby kámen byl kousek vedle ze zamčené polohy a může se to zavírat:
Rozeber to a uvidíš, asi bude žvejklá nějaká hranka.
Jinak v Mossie mám ten co linkoval "cholerik" (fotku jsem našel při hledání fotky toho rozebraného), tahá tuhle děsnou sestavu:
Dostal už co proto na různých krtinách a drnech ale maká stále.
Rozeber to a uvidíš, asi bude žvejklá nějaká hranka.
Jinak v Mossie mám ten co linkoval "cholerik" (fotku jsem našel při hledání fotky toho rozebraného), tahá tuhle děsnou sestavu:
Dostal už co proto na různých krtinách a drnech ale maká stále.
jyrry.webnode.cz
- zdeněk fikar
Mám tento servolez a odešel závit v mosazném čepu, který po šroubovici tahá kámen podvozkové nohy. Pravděpodobně se jedná o trapézový závit. Stejný typ se na HK už nedá sehnat velikostně podobné mají větší hloubku vůči tloušťce profilu křídla. Nemáte někdo mechanicky nepoškozený kus s vadnou elektronikou?
- Karel Mojžíš
- Kontaktovat uživatele:
Tak po rozborce zjištěno,že se to fakt zamykalo na hraně a pak stačilo málo a samovolně se zavíral...závity,ozubení i kameny vše ok.....tak jsem na závitu nastavil bezpečně zamčenou polohu,změřil vzdálenost mezi kamenem a koncákem a na koncák nalepil pidihranolek z plastu....teď to vypíná v poloze,kdy není šance na samozavření.....tak uvidíme....