Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Netopyr

Re: Blade 130 X

#1741 Příspěvek od Netopyr »

Angusss píše:Dá se říci, že bude 130x stabilnější než MCPX BL?

Ahoj, je tady toho hodně co člověk to jiný názor. Tak tady máš ještě jeden. Mám 130 a taky jsem investoval do nějakého zlepšení. Já osobně na ni nedám dopustit. Pro mě je to super stroj. Ale. A těch ale je tu víc. Když se 130 budeš jenom lítat a nebudeš s ní mlátit, tak stejně budeš opravovat a seřizovat. Pokud to máš jako mazlíka, tak budeš ještě investovat. Tak pokud chceš i opravovat a hrat si tak jdi do 130.
Určitě je 130 stabilnější než MCPX BL. To je dáno už jenom konstrukcí, vzádu motorek nebo převod. Letěl jsem s MCPX BL a když nepůjdeš do nějakých extremů tak dobrý, najdeš si kde má limity a těch se budeš držet. 130 ty limity má dál. MCPX BL jsem nevlastnil, tak neumím odpověď na výdrž, ale myslím si, že to bude lepší než 130. Ještě ti zamotám hlavu dalším strojem a to je T-Rex 150. Velikostně jako MCPX BL, ale co se týká letového projevu mnohem blíž 130. Má vzadu moterek, takže má svoje hranice. Taky jsem s tím letěl a nemít 130 tak bych neváhal. A co se týká vydrže, tak mám zkušenost pouze od kolegy a ten měl všechny 3 stroje a s T-rexem byl nejvíc spokojen. Můj názor pokud chceš malou Heli na volejbalové hřiště jednoznačně T-Rex 150. Pokud chceš dělat frajera ještě na menším place tak Blade Nano, ale to si počkej až nebude foukat.
Tak co pomohl jsem????
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Angusss

#1742 Příspěvek od Angusss »

Ahoj, určitě si pomohl, děkuji za názor. Kouknu na toho Rexe
rocky

#1743 Příspěvek od rocky »

zdravim, mam asi blbu otazku, ale nemozem sa k tomu nikde dopatrat..... kupil som motor SPIN 8000 a k nemu pastorok 11T a neviem si rady ako ho tam mam nasadit.... hriadel ma 1,5 mm a pastorok ma tiez dieru 1,5mm a napriek tomu mi to tam nejde nasadit...ako ho tam mam nasadit? nechcem to skusat kladivom alebo?

dakujem ak mi niekto poradi:-)
RadekCe

#1744 Příspěvek od RadekCe »

rocky píše:zdravim, mam asi blbu otazku, ale nemozem sa k tomu nikde dopatrat..... kupil som motor SPIN 8000 a k nemu pastorok 11T a neviem si rady ako ho tam mam nasadit.... hriadel ma 1,5 mm a pastorok ma tiez dieru 1,5mm a napriek tomu mi to tam nejde nasadit...ako ho tam mam nasadit? nechcem to skusat kladivom alebo?

dakujem ak mi niekto poradi:-)

Pokud můžeš použít kladívko, tak to máš ještě dobré. Já měl opačný případ, že mi na hřídeli spadl. Tak jsem rozklepl konec hřídele kladivem a pak ho tam opět kladivem naklepnul (i s trochou lepidla).
PS: Akorát si z druhé strany hřídel o něco opři, aby ti nevylezla z druhé strany motorku a nepoškodil jsi místo v plášťi, ve kterém drží.

EDIT: Ale nejprve zkus použít trafopáječku: Opřít pastorek o hřídel, shora trafopáječku o pastorek a tím teplem se rostáhne a měl by si ho tlakem na hřídel dostat :wink:.
Naposledy upravil(a) RadekCe dne stř 29.10.2014 20:33, celkem upraveno 1 x.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
RadekCe

#1745 Příspěvek od RadekCe »

beka píše:radekce:DO 3013 kovovy převody, ale to určitě viš

Kde jsi na to přišel? :D
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ue%20Arrow
Gear Train: Metal output gear - má kovové pouze to výstupní a navíc má oproti plastovému Dualsky velkou vůli = takže je k ničemu - jen aby to na první pohled lépe prodali :wink:.

PS: Chtěl jsem si to servo Blue Arrow D03013 reverznout (abych to měl připravené, když se mi tam nevleze Lynx motor a budu to chtít předělat na tyto serva) a když jsem to dodělal, tak jsem zjistil, že je vadné, protože páka serva po nasazení nemá v převodech dorazy a točí se pořád dokolola :roll:. Takže je dobré si ho vyzkoušet, než s ním začnete něco dělat ;-).
Přílohy
BlueArrow_D03013_prevody.jpg
DX7s, Phoenix
beka

#1746 Příspěvek od beka »

:DO 3013 kovovy převody, ale to určitě viš
Kde jsi na to přišel? :D
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ue%20Arrow
Gear Train: Metal output gear - má kovové pouze to výstupní a navíc má oproti plastovému Dualsky

Tak to jsem nevěděl, já anglicky neumím, mě zmátl ten popis:DIGITAL MG MICRO SERVO:usoudil jsem že to MG znamená,převody v kovu. OMLOUVÁM SE VŠEM jestli jsem vás pomátl, je to moje neznalost jazyka.až do minulého tydne jsem neměl překladač ktery přeloží cely text dříve jsem překládal jen slova která jsem si nejdříve napsal na papír, a potom přeložil, ještě jednou omluva BEKA.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
RadekCe

#1747 Příspěvek od RadekCe »

xxkarlosxx píše:Radekce..

Bacha na ten rám co jsi si koupil..Já mám úplně stejný a bohužel jak měníš ocasní trubičku,můžeš si ukroutit přitahovací šrouby..A pak nastane průšvih,protože se mi nepodařilo šrouby dostat ven a nikde se nedá sehnat ten kovový červený díl co stahuje a fixuje trubičku.. Prodávají karbonový rám,ale přímo ty dva malé červené díly ne..Tak jsem si chytře objednal celý zadní díl,co drží zadek a dvě serva a bohužel jsem si nevšimnul,že je na kulatou trubku...Docela prekérka,protože se to dá podomácky nějak udělat,ale není to ono..

Je to součást tohoto dílu,ale ty dva držáky na ocas tam prostě nejsou a nedají se nikde sehnat:

http://www.microheli.com/heli-upgrades/ ... eries.html

Tak došlo na tvá slova :cry: ... né, že bych si je ukroutil, když jsem je dotahoval (na to už nějakou tu praxi a cit mám), ale asi jsem to při skládání přehnal s lepidlem a ukroutil jsem si je až teď, když jsem je chtěl povolit a posunout ocasní trubku. Naštěstí v neštěstí ruply pouze ty dva šroubky na tom dílu blíže hřídeli a ten vzdálenější povolit šel, tak jsem to nechal pouze na něm a drží to dobře.

Tak já zas varuju ostatní, aby to nepřehnali s lepidlem, protože i malé množství na konci závitu může ten šroubek přilepit tak, že se potom urve hlavička.
DX7s, Phoenix
RadekCe

#1748 Příspěvek od RadekCe »

Dneska konečně zalítnuto s Lynx motorem :D.
Lítat to lítá, ale na výkon SPINu to nemá. I s pastorkem 10T se to dusí, ale je to holt menší motor a ty moje baterky navíc v tom chladnu už taky nejsou nic moc.
Trochu mě zarazilo, že při vyšších otáčkách Lynxu není vrťas tak stabilní jako s nižšíma otáčkama origo motoru, ale problém je spíše v těch Dualsky servech. Mám za to, že to rychlostně nestíhají. Zítra si ještě pohraju se zisky na cyklice a případně testnu i ty BlueArrow serva, abych viděl rozdíl?
PS: Ale na SPIN v kombinaci s lineárama to zatím nemá ;-) ... na tom vrťasu je prostě pořád co kutit, testovat a předělávat :lol:.

Jo a i Lynx motor by se opíral o servo, tak jsem nahřál páku serva nad zapalovačem a ohnul ji :wink:.
Přílohy
130X_srovnani_motoru.jpg
130X_Lynx_motor.jpg
DX7s, Phoenix
stihlman

#1749 Příspěvek od stihlman »

RadekCe píše:Dneska konečně zalítnuto s Lynx motorem :D.
Lítat to lítá, ale na výkon SPINu to nemá. I s pastorkem 10T se to dusí, ale je to holt menší motor a ty moje baterky navíc v tom chladnu už taky nejsou nic moc.

nekusal si ten motor zapojit cez nejaky regulator?

https://www.youtube.com/watch?v=KKrXhFnzg1Y
BLADE Nano CPX (HP03SE), BLADE 130x (SPIN 8000), nova DX6, Phoenix RC
RadekCe

#1750 Příspěvek od RadekCe »

stihlman píše:nekusal si ten motor zapojit cez nejaky regulator?

https://www.youtube.com/watch?v=KKrXhFnzg1Y

Nezkoušel. Mám Lynx 1101 a externí regl není potřeba. Verze 1102 už ho vyžaduje.

http://www.lynxheli.com/index.php?cPath=159
DX7s, Phoenix
RadekCe

#1751 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Zítra si ještě pohraju se zisky na cyklice a případně testnu i ty BlueArrow serva, abych viděl rozdíl?

Tak změna zisku ničemu nepomohla, možná byla heli trochu stabilnější, ale při flipech nechodila plynule (bylo to přegyrované). Vyzkouším ty BlueArrow serva, pokud nebude ještě nějaké další vadné od výroby a uvidím rozdíl? :wink:
Přílohy
130X_za_barakem10.jpg
DX7s, Phoenix
RadekCe

#1752 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Vyzkouším ty BlueArrow serva, pokud nebude ještě nějaké další vadné od výroby a uvidím rozdíl? :wink:

A je to 8). Doma jsem s tím zavisel a vypadá to nadějně :D.
PS: Jo a to první BlueArrow, jak jsem psal, že jsem po reverzování serva zjistil, že je vadné, jsem odrovnal já :oops: ... jsem si spletl krajní drátky na poťáku. Ale i tak je divné, že se odrovnala ta aretace a pákou lze točit pořád dokola?
Přílohy
130X_cyklika_BlueArrow.jpg
DX7s, Phoenix
beka

#1753 Příspěvek od beka »

:oops: ... jsem si spletl krajní drátky na poťáku. Ale i tak je divné, že se odrovnala ta aretace a pákou lze točit pořád dokola?[/quote]

pro :radekc:dotaz,jak jsi si spletl krajní drátky na pot'áku.Budu to dělat na stejném servu, to servo je uspořádané jinak? omlouvám se, ale já to dělal na HD 1810 SERVU a tam jsem přehodil drátky motoru a na pot'áku ty krajní, atˇněco neskazím,prosím o vysvětlení.DĚKUJI.
RadekCe

#1754 Příspěvek od RadekCe »

beka píše:pro :radekc:dotaz,jak jsi si spletl krajní drátky na pot'áku.Budu to dělat na stejném servu, to servo je uspořádané jinak? omlouvám se, ale já to dělal na HD 1810 SERVU a tam jsem přehodil drátky motoru a na pot'áku ty krajní, atˇněco neskazím,prosím o vysvětlení.DĚKUJI.

Jo, na Dualsky jsou krajní na poťáku červený a černý (bílý uprostřed): viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1635#p1155842 a na BlueArrow jsou krajní černý a bílý (červený uprostřed). O barvy ani tak nejde, ale měl jsem pootočené to servo a připadlo mi, že krajní jsou taky červený a černý.
Na fotce to máš po reverzaci. PS: Nezapomeň to přehodit i na motorku :wink:.
Přílohy
BlueArrow_po_reverzaci.jpg
DX7s, Phoenix
beka

#1755 Příspěvek od beka »

Jo, na Dualsky jsou krajní na poťáku červený a černý (bílý uprostřed): viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1635#p1155842 a na BlueArrow jsou krajní černý a bílý (červený uprostřed). O barvy ani tak nejde, ale měl jsem pootočené to servo a připadlo mi, že krajní jsou taky červený a černý.
Na fotce to máš po reverzaci. PS: Nezapomeň to přehodit i na motorku :wink:.[/quote]

(quote="radekCe") DÍKY vidím to.
Naposledy upravil(a) beka dne ned 02.11.2014 19:20, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“