kroxigor píše:Opora v zákoně pro to není. Reklamovat by se to dalo pokud by byla baterka zcela mrtvá pokud jen vydrží danou dobu je to opotřebení - tudíž nereklamovatelné v našem právním banánistánu.
Upřímně hádat se o baterku za 150,- a dělat posudky a pod. na to se můžu vy...
radši nakoupím jinde, víceméně je to test solidnosti prodávajícího.
Slušně jsem popsal problém s kamerou a požádal o možnost řešení. Byl jsem slušně odmítnut.
je to tak, že "běžné" tohle opotřebení podle všeho fakt není - už to, že to tady takhle řešíš znamená, že je to "opotřebení" poněkud neběžné, a to tak že výrazně - jinak řečeno, tohle je vada. Ale to je samozřejmě jen teoretická úvaha a souhlasím, že 150 Kč za to nestojí. Ale zkus se na to podívat tak, že ty jsi nekoupil baterku za 150 Kč, ale kameru za 2k - celkem tě nezajímá jako spotřebitele, proč nefunguje, ale prostě nefunguje. Reklamuješ případně jako celek.
Nicméně pokud se na to koukneš tak, že za 150 Kč můžeš mít problém vyřešen hned a netahat se s nikým a být 30 nebo kolik dní bez kamery, tak alespoň u mě by vyhrál tento praktický přístup - jen cena mého času, který bych strávil touhle reklamačkou by byla výrazně vyšší než těch 150 Kč - takže osobně bych tohle řešil jen tehdy pokud by ta baterka nešla nějak snadno sehnat nebo tak něco.