Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kroxigor

Re: Mobius kamera

#421 Příspěvek od kroxigor »

Yeah píše:Přátelé, chci se zeptat, jak dlouho Vám vydrží Mobiuska nabitá, když ji vypnete?

Minulý týden jsem nabil až do zhasnutí zelené LEDky. Dnes jsem šel lítat a baterka prázdná. Když jí jeden večer nabiju a druhý den jdu lítat, je to OK. Nabíjení se mi zdá,že probíhá "rozumně" dlouho. Když jsem používal HD Wing, tak jsem jí klidně zapnul po 14 dnech a mohl natáčet... Mobiusku mám tak tři týdny, takže stará baterka by být neměla.

Dělá to ještě někomu, nebo jsme jen dva?
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
masa
Kontaktovat uživatele:

#422 Příspěvek od masa »

Dělá mi to taky... Vydrži nabitá tak 3 dny tipuju, uplně přesně jsem to nezkoumal. Jen pár dní po sobě zapínal a bylo na blikání zadní červený led vidět, jak ji klesá úroveň nabití, aniž bych ji používal.
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#423 Příspěvek od Yeah »

Problém s bateriií je, zdá se, nalezen a vyřešen. Shodou okolností jsem objednával ještě jednu Mobiusku pro kamaráda. Ta ležela 14 dní a po zapnutí normálně šlapala. Napsal jsem na Banggood (kde jsem obě kupoval), chtěli to "natočit" a po pár e-mailech shledali, že bude asi KO baterie. Takže mi navrhli, zda chci poslat novou, s čímž jsem souhlasil, a tak ke mě momentálně putuje z Číny...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
kroxigor

#424 Příspěvek od kroxigor »

Díky za identifikaci problému.

Já to kupoval u Revotech.cz. Před pár měsíci jsem jim psal co to dělá, měl jsem od nich 2 Mobiusy (normal a Wide) samozřejmě mi odpověděli, že na baterku je půlroční záruka ať si trhnu berlou.
Protože normal mi to nedělal a dělá to jen Wide. Mobius normal už nenmám skončil po pádu modelu někde v lese, model jsem bez poškození našel Mobius ne.

Hold v tomhle se místní obchodníci mají od číňanů ještě co učit...
... rozkaz zní jasně vykašlat se na místní prodejce a sehnat baterku v číně.

Ať si místní prodejci i s celou EU trhnou eurem!
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
PetrVIVIVI

#425 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Já měl stejný problém. Objednal jsem novou baterii za svoje peníze u revo.... vyměnil a šlape bez problému.
Naposledy upravil(a) PetrVIVIVI dne stř 29.10.2014 23:07, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od Yeah »

Musím uznat, že jsem ani nedoufal, že by se tím chtěli zabývat. Kamerku jsem koupil v anglickém skladě (kvůli clu a DPH) a vlastně jsem se jen spíše dotazoval, zda je toto chování normální...sami napsali, že je baterie KO. Bez problémů bych si z číny objednal jinou batku, zvlášť, když byla v tomto případě doprava zdarma a batka stojí tuším 5USD. Opravdu je musím pochválit za velmi vstřícný postoj.
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
JosefSvejk

#427 Příspěvek od JosefSvejk »

kroxigor píše:... samozřejmě mi odpověděli, že na baterku je půlroční záruka ...

A tys jim na to skočil.. :wink:
kroxigor

#428 Příspěvek od kroxigor »

Opora v zákoně pro to není. Reklamovat by se to dalo pokud by byla baterka zcela mrtvá pokud jen vydrží danou dobu je to opotřebení - tudíž nereklamovatelné v našem právním banánistánu.

Upřímně hádat se o baterku za 150,- a dělat posudky a pod. na to se můžu vy...

Slušně jsem popsal problém s kamerou a požádal o možnost řešení. Byl jsem slušně odmítnut.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od jindraj »

kroxigor píše:Opora v zákoně pro to není. Reklamovat by se to dalo pokud by byla baterka zcela mrtvá pokud jen vydrží danou dobu je to opotřebení - tudíž nereklamovatelné v našem právním banánistánu.

Upřímně hádat se o baterku za 150,- a dělat posudky a pod. na to se můžu vy...
radši nakoupím jinde, víceméně je to test solidnosti prodávajícího.

Slušně jsem popsal problém s kamerou a požádal o možnost řešení. Byl jsem slušně odmítnut.

je to tak, že "běžné" tohle opotřebení podle všeho fakt není - už to, že to tady takhle řešíš znamená, že je to "opotřebení" poněkud neběžné, a to tak že výrazně - jinak řečeno, tohle je vada. Ale to je samozřejmě jen teoretická úvaha a souhlasím, že 150 Kč za to nestojí. Ale zkus se na to podívat tak, že ty jsi nekoupil baterku za 150 Kč, ale kameru za 2k - celkem tě nezajímá jako spotřebitele, proč nefunguje, ale prostě nefunguje. Reklamuješ případně jako celek.

Nicméně pokud se na to koukneš tak, že za 150 Kč můžeš mít problém vyřešen hned a netahat se s nikým a být 30 nebo kolik dní bez kamery, tak alespoň u mě by vyhrál tento praktický přístup - jen cena mého času, který bych strávil touhle reklamačkou by byla výrazně vyšší než těch 150 Kč - takže osobně bych tohle řešil jen tehdy pokud by ta baterka nešla nějak snadno sehnat nebo tak něco.
kroxigor

#430 Příspěvek od kroxigor »

Další problém z právního hlediska je ten, že ji nabiju a vydrží natáčet cca hodinku. To že nabitá uložená se sama vybije nemá opět nikde oporu. Výrobce nikde neuvádí, že by měla nabitá vydržet nějakou určitou dobu. V popisu je jen, že po nabití vydrží cca 60-80min nahrávání pokud se nepletu.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#431 Příspěvek od jindraj »

kroxigor píše:Další problém z právního hlediska je ten, že ji nabiju a vydrží natáčet cca hodinku. To že nabitá uložená se sama vybije nemá opět nikde oporu. Výrobce nikde neuvádí, že by měla nabitá vydržet nějakou určitou dobu. V popisu je jen, že po nabití vydrží cca 60-80min nahrávání pokud se nepletu.

tohle řeší to, že každý při koupi může u zboží předpokládat "obvyklé" vlastnosti i když nejsou výslovně uvedené. Obvyklá vlastnost LiPo a Mobiuse jen, že se za 3 dny sám nevybije. Buď je to chybka kamery, kde něco žere ve standby a nebo chyba baterky, která má samovybíjení, což u LiPo obvyklé není. Ale to fakt jen tak na okraj - v tomto případě je to asi jen teoretické cvičení.
miťo

#432 Příspěvek od miťo »

kroxigor píše:Díky za identifikaci problému.

Já to kupoval u Revotech.cz. Před pár měsíci jsem jim psal co to dělá, měl jsem od nich 2 Mobiusy (normal a Wide) samozřejmě mi odpověděli, že na baterku je půlroční záruka ať si trhnu berlou.
Protože normal mi to nedělal a dělá to jen Wide. Mobius normal už nenmám skončil po pádu modelu někde v lese, model jsem bez poškození našel Mobius ne.

Hold v tomhle se místní obchodníci mají od číňanů ještě co učit...
... rozkaz zní jasně vykašlat se na místní prodejce a sehnat baterku v číně.

Ať si místní prodejci i s celou EU trhnou eurem!

...vím, že to není úplně k tématu, ale se zamítavým postojem reklamace mám také své zkušenosti a ačkoli to spolu zdánlivě nijak nesouvisí, tak revo... se nachází u zeměpisně asi tak pár metrů od onoho výrobce, se kterým mám tuhle zkušenost. Takže jen tak pro zlehčení, ať se zasmějeme. Čína nic neřeší a reklamace vyřizuje... (řešíme tu baterku za 150kč, já řešil rám za 15000kč)
http://martinkatera.rajce.idnes.cz/Blbiny/
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
kroxigor

#433 Příspěvek od kroxigor »

O rámu kola na zakázku mi ani neříkej sice to je OT (off topic), ale před lety jsem si nechal postavit kolo na míru přesně co potřebuju (jsem invalida částečně ochrnutý na obě nohy a levou ruku levá strana je horší). Kolo jsem zdárně postavil odladil k plné spokojenosti (v té době jsem jezdil i 8 000km za rok), ale moc jsem si ho neužil jelikož mi ho ukradli (přímo v budově) a ač byla naše firma pojištěná a měl jsem veškeré doklady tak mě pojišťovna Kooperativa vyfakovala neskutečným způsobem. Nedostal jsem ani kačku.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#434 Příspěvek od Pekacek77 »

Co se týče zamítnutí reklamace u Revotechu, je to smutné, i když i negativní reklama je reklama...
PetrVIVIVI

#435 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Kdyby mel nekdo zájem tak mam na prodej gimbal pro mobius.
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“