Sportovní kamera SJ 5000
Sportovní kamera SJ 5000
Narazil jsem na tuhle novinku, když jsem vybíral koupi akční kamery. Nejdříve jsem se rozmýšlel mezi starší Gopro a SJ 4000. naráz se ale na internetě začalo objevovat toto. Cenově je srovnatelná se starší verzí 4000, ale barvy se zdají být o krapet kvalitnější, ale vyvážení bílé stále pokulhává. Tvarem vychází zase s Gopro, takže by mohla být kompadabilní s dostupným příslušenstvím (zatím nepotvrzeno), ale již v balení s kamrou jsou úchyty, pokud se nepletu. Jediný nedostatek bych viděl absenci sekvenčního fotografování. Také rychlost snímání a to maximální rychlost 60 snímků za sekundu, oproti Gopro3, které má 2x rychlejší.
Pokud jste se s touto kamerou setkali a mohli k ní napsat pár slov, nebo recenzi k ní, tak tady je místo.
Pokud jste se s touto kamerou setkali a mohli k ní napsat pár slov, nebo recenzi k ní, tak tady je místo.
Re: Sportovní kamera SJ 5000
Dle DX se jedná zatím o předobjednávku, takže s ní asi nikdo mít zkušenost nebude. Demo video z DX je ale dost otřesný
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TEB7KM6UJjs[/youtube]
Nevím jestli je to zamlženým objektivem, nebo čím, ale dost mne tohle video odradilo, i když na YT je dost videi naopak v dobré kvalitě. A teď člověk neví co dostane
Nemůžu ale dohledat jestli je SJ5000 originál od SJCAM nebo jen snaha o to, aby si lidi mysleli že se jedná o nástupce SJ4000.
Zvažoval jsem jí jako bezpečnostní kameru do auta (s možností použít i jinak). Ale jak jsem začal trochu hledat více info, tak jsem našel velmi rozdílné kvality videa, SJCAM jí nemá na stránkách, nikde není řečeno že se o SJCAM jedná, tak si říkám že bůh ví co to bude, a radši si počkám na zkušenosti uživatelů.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TEB7KM6UJjs[/youtube]
Nevím jestli je to zamlženým objektivem, nebo čím, ale dost mne tohle video odradilo, i když na YT je dost videi naopak v dobré kvalitě. A teď člověk neví co dostane
Nemůžu ale dohledat jestli je SJ5000 originál od SJCAM nebo jen snaha o to, aby si lidi mysleli že se jedná o nástupce SJ4000.
Zvažoval jsem jí jako bezpečnostní kameru do auta (s možností použít i jinak). Ale jak jsem začal trochu hledat více info, tak jsem našel velmi rozdílné kvality videa, SJCAM jí nemá na stránkách, nikde není řečeno že se o SJCAM jedná, tak si říkám že bůh ví co to bude, a radši si počkám na zkušenosti uživatelů.
qeex píše:Nemůžu ale dohledat jestli je SJ5000 originál od SJCAM nebo jen snaha o to, aby si lidi mysleli že se jedná o nástupce SJ4000.
Je to snaha, aby si lidi mysleli, že je to nástupce.
Dle videí ta kamera natáčí fakt otřesně. Určitě bude lepší SJ4000.
To jako kdyby SJCAM byl nějaký originál?? Web je plný kamer SJ4000, některé mají štítek SJCAM, spousta jich je noname a některé třeba Turnigy. Nejde o značku kamery (výrobce) ale o značku prodejce, který k tomu dá svoje jméno, servis, záruční podmínky atd...
SJ5000 není nástupce ale další typ, vyšší číslo neznamená, že to musí být vyšší model ve smyslu parametrů a kvality. Kamera mj. nemá zadní display, ale zase to vypadá, že bude mít trochu odolnější krabičku.
SJ5000 není nástupce ale další typ, vyšší číslo neznamená, že to musí být vyšší model ve smyslu parametrů a kvality. Kamera mj. nemá zadní display, ale zase to vypadá, že bude mít trochu odolnější krabičku.
PetrD píše:To jako kdyby SJCAM byl nějaký originál??
Ano, SJ4000 od SJCAM je originál. To, že to potom kopíruje další řada Číňanů už je věc jiná.
...můžeš sem tedy dát odkaz na stránky výrobce, abych se trochu zorientoval 
PetrD píše:...můžeš sem tedy dát odkaz na stránky výrobce, abych se trochu zorientoval
http://www.sjcam.com/
Sorry, tohle samozřejmě znám, já myslel kontakt na skutečného výrobce, kde bude uvedeno... jsme čínská firma s padesátiletou historií, vyrábíme to a to, naše sídlo je tam a tam... 
Dole je About Us. Víc toho o sobě asi v angličtině nenapíšou. Řekl bych, že zbytek bude v Čínštině. 
Měl jsem možnost testovat novou kameru SJ5000+ a má výrazně lepší obraz než SJ4000.
Hlavně v protisvětle a odlesky do objektivu jsou výrazně potlačeny.
Hlavně v protisvětle a odlesky do objektivu jsou výrazně potlačeny.
DJI Phantom Main Frame Shell Cover + P330CB-H3-2D + E300 + Naza M Lite=>V2 + Taranis Plus +H3-3D
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OUquQQV7tyo[/youtube]
to je první ukázka videa z auta, bylo zataženo, měl jsem asi dát cloudy.
to je první ukázka videa z auta, bylo zataženo, měl jsem asi dát cloudy.
http://www.banggood.com/SJcam-SJ5000-Pl ... 54732.html
Pokoukavam po kamere na F550ku zatim se me nejvic liby SJ5000 Plus.
Ale liby se me i mobius svou kompaktnosti a velmi peknym pomerem cena kvalita videa.
Pak se liby Xiaomi Yi kvalita videa asi lepsi nez mobius a podpora 60FPS full HD.
No a konecne SJ5000 Plus ma taky 60FPS Full HD je nejdrazsi ale ma dost prislusenstvi na rozdil od xiaomi kery nema nic v zakladu.
Ma nekdo tu SJ5000 plus doma muze ji doporucit? Zitra prijde vyplatata tak bych ji vzal asi z toho www.banggood.com maji ji v UK sklade za asi 4200Kc takze by byla skoro hned doma a hlavne bez dane.
Pokoukavam po kamere na F550ku zatim se me nejvic liby SJ5000 Plus.
Ale liby se me i mobius svou kompaktnosti a velmi peknym pomerem cena kvalita videa.
Pak se liby Xiaomi Yi kvalita videa asi lepsi nez mobius a podpora 60FPS full HD.
No a konecne SJ5000 Plus ma taky 60FPS Full HD je nejdrazsi ale ma dost prislusenstvi na rozdil od xiaomi kery nema nic v zakladu.
Ma nekdo tu SJ5000 plus doma muze ji doporucit? Zitra prijde vyplatata tak bych ji vzal asi z toho www.banggood.com maji ji v UK sklade za asi 4200Kc takze by byla skoro hned doma a hlavne bez dane.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
- jaroslav.falcon
Pozor aby to byl originál s tím správným čipem, jinak by jsi mohl být zklamán.
http://www.banggood.com se da verit? Nebo jsou nejaci loupeznici?
U nas je cena vyrazne drazsi tak kde koupit jaka je realna cena origilau?
To je zas rozhodovani jak dobre koupit a nespalit se...
Ma ji nekdo doma a kde koupil? Lze to nejak rozeznat?
Uprime pekne si me nasadil brouka do hlavy a zkazil radost!
U nas je cena vyrazne drazsi tak kde koupit jaka je realna cena origilau?
To je zas rozhodovani jak dobre koupit a nespalit se...
Ma ji nekdo doma a kde koupil? Lze to nejak rozeznat?
Uprime pekne si me nasadil brouka do hlavy a zkazil radost!
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
- jaroslav.falcon
zkus napsat Wojtovi ten to řešil