T9x ano či ne

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
srabsrab

Re: T9x ano či ne

#61 Příspěvek od srabsrab »

mab píše:No a když se oprostíte od vyčtených blábolů, tak můžete zjistit následující.
T9x s originál modulem a originál softem jde v pohodě používat tak jak je a není třeba bastlit vůbec nic.
Koupíte, spárujete s přijímačem, nastavíte model a létáte.

Konecne nekdo, kdo taky nema flashnutou 9x pomalu jeste pred rozbalenim....

Ja krome pidivetrone nakych bublinaku na tomhle zprovoznil i 6 kanal vrtas ... se kterym teda diky neschopnosti naucit se spravne packovat, abych ho pokazde nezrozflakal, radeji nelitam...

Krome predelani baterie na lion z notasu, protoze se mi ten 8miclankovej drzak rozpadnul a preruseni cesticky s napojenim odporu na simulatorovej vystup (tohle fakt vyrobce vybec nezvlad), jsem zatim zadnou upravu nedelal ....

Vypadek ci neco jineho na vysilacce zatim nikdy ..... ani hned vedle naseho prewifinovaneho mesta ... 3 modelari kazdy teda s jinou vysilackou na 2,4ghz metr od sebe .... zadnej problem .....
Drondys

#62 Příspěvek od Drondys »

coro píše:...Dnes T9x pokiaľ viem už nekúpite...

Hobbyking ještě stále prodává T9x s původním modulem Turnigy a zrovna je i skladem viz tento odkaz.
Shorty

#63 Příspěvek od Shorty »

mab píše:No a když se oprostíte od vyčtených blábolů, tak můžete zjistit následující.
T9x s originál modulem a originál softem jde v pohodě používat tak jak je a není třeba bastlit vůbec nic.
Koupíte, spárujete s přijímačem, nastavíte model a létáte.

Z mojí vlastní praxe můžu s originál softem potvrdit:
běžné nastavení modelu, reverzy, trimy a subtrimy, expa, dvojí výchylky a další naprosto jednoduše.

Cessna 112cm rozpětí - 5ch (V/S/2xKř/M)
- další kanál časem přibyl na vypouštění paragána
- blokování chodu motoru (sepnutý spínač = plyn na nic nereaguje)
- časem testované klapky na třípolohovém vypínači
bublinkový kombat mustang V/2xKř./M
- opět blokování motoru
- snap flaps, výškovka nahoru a k tomu křidélka mírně dolů, jestli to moc pomáhalo nevím, ale napípat to šlo
Mega Optima 150cm trochu rychlejší větroň Ovládané V/2xKř/M
- opět blokování motoru
- obě křidélka nahoru jako rušiče vztlaku na přistání při zachování ovladatelnosti křidélky.
nešlo to nastavit zpomaleně.

ještě jsem na tom létal akro plackolet venku (V/S/Kř/M) a poletuchu sumo3d v hale (V/S/Kř/M), ale u toho nebylo nic navíc kromě běžného ovládání.

Nevím co ti vadí na flešnutí. Tady píšeš, že nešlo nastavit zpomalení. To ti právě umožní Open včetně ještě jednoduššího nastavení mixů. Ostatní věci, jako podsvícení, vibrace a pod. nutně nepotřebuješ.
Vyzkoušej na větším ( třeba moje Cessna r. 1400 ) vztlaky bez zpomalení a se zpomalením a pochopíš na tom rozdílu proč Open.
Mimochodem, když to koupíš např. tady http://www.rcflying.cz/product.php?id_product=2 ( i když podražili ) máš tam už Open instalovanej.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
mab
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od mab »

Shorty píše:Nevím co ti vadí na flešnutí.

Na flešnutí mi nevadí nic, jen tu na praktických příkladech ukazuji, že není pravda, že MUSÍŠ flešovat a pájet a rozebírat atd. Prostě koupíš a létáš.

Je fajn že MŮŽEŠ flešnout, já to udělal až když jsem potřeboval nastavit F3J/F5J éro do té doby mi stačil origo sw.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Shorty

#65 Příspěvek od Shorty »

Tak v tom případě s tebou musím jen souhlasit.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od ddano007 »

mab píše:... není pravda, že MUSÍŠ flešovat a pájet a rozebírat atd...

Nikto nepisal, ze musis, len tu vysielacku dostanes o level vyssie. Ani poriadne skontrolovat si ju nemusis, ked si to zoberies na triko...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Letadlo pro středně pokročilého

#67 Příspěvek od LV »

celadnik píše:....a prepáč, ale pre mňa zas nieje kvalitná súprava spektrum, futaba a iné "šunty"....

Čeladník, ty si sa blbý narodil a zostalo ti to tak...
Ale inak s tebou súhlasím. Na modely (pardón hračky) čo s nimi lietaš ti Turnigy úplne stačí. :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Shorty

Re: Letadlo pro středně pokročilého

#68 Příspěvek od Shorty »

LV píše:Čeladník, ty si sa blbý narodil a zostalo ti to tak...
Ale inak s tebou súhlasím. Na modely (pardón hračky) čo s nimi lietaš ti Turnigy úplne stačí. :mrgreen:

Promiň, ale to si nech do politiky. Nadávat někomu jen proto, že má jinej názor než ty, sem netahej.
Osobně si myslím, že tvrzení co napsal je přehnaný. Každej může mít nějakou špatnou zkušenost i se super značkou, ale je to taky na každým, pro co se rozhodne. Mě na moje lítání Tgy stačí. Kdybych šel do velkých a na vyšší úrovni, asi bych taky přešel na jinou.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od jozefbb »

No ja neviem, ale ked niekto futabu oznaci za sunt, tak to uz nie je o nazore, ale diagnoze.
A mozno chce byt len zaujimavy
Shorty

#70 Příspěvek od Shorty »

To máš asi pravdu, ale jde to vyjádřit i jinak. Blbce a ,,jedničky" nechte jiným.
Argumenty tohoto typu spíš svědčí o nedostatku kvalitnějších.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od ddano007 »

jozefbb píše:No ja neviem, ale ked niekto futabu oznaci za sunt, tak to uz nie je o nazore, ale diagnoze.

Nuz, sice vyraz "sunt" sa mi nepaci a mohol si ho odpustit, ale na druhej strane ho niektori pouzivaju na TG9x mysliac si, ze tam je to vporiadku; trochu viac slusnosti by nezaskodilo na oboch stranach...
Sudiac podla tvojej reakcie zrejme povazujes Futabu za akysi etalon, s cim zase ja nesuhlasim...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
coro

#72 Příspěvek od coro »

jozefbb píše:No ja neviem, ale ked niekto futabu oznaci za sunt, tak to uz nie je o nazore, ale diagnoze.
A mozno chce byt len zaujimavy

Dnes a aj v nedávnej minulosti každý výrobca má a mal v ponuke aj nejaký "low-cost"
-pre masy, a úroveň tam nemusí vôbec byť "top quality"..
-- ala T6ex a neviem ako sú na tom tie "J" rádiá aj od Futaby.

Jo a dnes ide pri výrobe takmer všetkého o cenu a náklady až na prvom mieste, tak by som tak nejak osobne všetko pozlátko radšej ošúpal a pozrel dovnútra bez ohľadu na to čo je tam napísané ako značka..

Rozdiel je len v tom čo objendá odberateĺ.. a to že keď niekto príde s otázkou, či mu "takéto" budú vyrábať po 10 doláčov za kus a nalepia tam aj svoje logo, vo Futabe mu samozrejme povedia že nie ale v inej fabrike čo stojí možno v tej istej čínskej štvrti niekde za rohom, povie originál číňan na všetko jedine že "samozrejme".

V tých všetkých príspevkoch ma najviac zarazil veľkým písmom výkrik
a NEPOTREBUJE TELEMETRIU.
Nejak som to nepochopil tú súvislosť, lebo ešte si pamätám že telemetriu
zo všetkých nepotrebujú značiek len a jedine Futabáci. :)

A teda v T9x mám Jeti aj s telemetriou, ale viem že FrSky ju tam má ešte lepšie..
- aj keď len po flashnutí. K tej averzii voči preflashovaniu nemám slov, lebo nechápem dôvod prečo by mal niekto bojovať s číínskym softom keď mu stačí dobré slovo alebo nanajvýš flaška pre známeho a bude tam mať soft neporovnateľne lepší.

Pre mňa je menej "šunt" mať plasťákové kniple ale spojenie s modelom mať poriadne napríklad od Jeti, než mať kniple v guličkách a nejaké rádio za päťcifernú sumu a rádiové spojenie z číny cez nejaký klon ale Frsky FASST Compatible za pár drobných.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od jozefbb »

Futabu nevlastnim ani ju nepovazujem za etalon, ja by som si nedovolil naprikl. Povedat ani ze graupner je sunt. /Doplnim a to som na vadneho graupnera rozbil dva modely/ .Ine je povedat ten a ten model je nevydareny, to sa dnes moze stat kdekomu. A urcite aj v mod. Svete su vyrobcovia, co vyrabaju len sunty, ale urcie to nie je futaba.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“