T9x ano či ne

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
celadnik
Kontaktovat uživatele:

Re: Letadlo pro středně pokročilého

#31 Příspěvek od celadnik »

MartyTorx píše:Urcite, ale už jsem toho napsal ve dvou vlaknech dost k Tx9. Pro me to není kvalitní souprava. Tady a odzkousenou, pokud myslíš tady v CZ ji koupil i kamarád, samo odzkousenou, vím i kde. Promiň, dovolim si tvrdit, ze ty trosky nejsou po Futabe, Graupneru nebo Hitecu, ne 2.4GHz. Nebudu tady uz k Tx9 nic psát, nechci se dohadovat, každý to vidíme jinak. Každý ať si lita jak chce. Ahoj

Používam ju - T9x 2 roky, bez problémov............a prepáč, ale pre mňa zas nieje kvalitná súprava spektrum, futaba a iné "šunty"....

Za 2 roky ani jeden výpadok signálu, ani jeden problém. Roprával som sa s ľuďmi čo majú spektrum: výpadky, problémy, rušenia a pod.... S futabou to isté. Čo sa týka nastavení, to čo som si ja nastavil za pár sekúnd, oni len kukali, že to nevedia nastaviť. Nastavenie modelov: Na T9x s open9x za pár sekúnd základné nastavenie. Jeden mal futabu a asi 10-15 min maturoval, kým sa mu podarilo prideliť kanál......... a vedel by som pokračovať ďalej......

Neznášam tvrdenia -je to šmejd, lacná čína...........a za pár dní vidím že daný dotyčný má tému/príspevok - futaba - rušenie a výpadok alebo spetrkum - rušenie..........to čo som ja za 2 roky nepoznal (a to so setovým modulom).

Tak ja bych tu moc na T9x nekydal a nenadaval, o tom že je to nespoľahlivé rádio a pod.........a úplne the best off je, keď to hodnotí niekto, kto to v živote nedržal a nepoužíval danú tx...
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od arda1 »

celadnik píše:.a prepáč, ale pre mňa zas nieje kvalitná súprava spektrum, futaba a iné "šunty"....

Futaba (obecně) je dle tebe šunt? Na to nemám slov.....jistě u každý i sebelepší a sebedražší soupravy se může vyskytnout závada - jakožto u všeho (je to jen technika) ale zas je fakt že ta pravděpodobnost je daleko nižší než u souprav co letuje číňan někde ve sklepě rozžhavěným hřebíkem - Radek
EDIT - o nějaké výstupné kontrole ani nemluvě ..
ICQ 638556901
MartyTorx

Re: T9x ano či ne

#33 Příspěvek od MartyTorx »

Tak ja bych tu moc na T9x nekydal a nenadaval, o tom že je to nespoľahlivé rádio a pod.........a úplne the best off je, keď to hodnotí niekto, kto to v živote nedržal a nepoužíval danú tx...

Jen abych to uvedl na pravou míru, přečti si to tady celé. Viděl jsem ji v akci a stačilo mi to. V ruce jsem ji držel, ale jen držel, radši nelítal, ze strachu po tom co jsem viděl. Fakt pěkná, v češtině, jednoduchá na nastavení, ale to je tak všechno. A nesrovnávej to s Futabou apod.

Lítej si s čím chceš

P.S.: Best off... viewtopic.php?f=132&t=68943
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.
MartyTorx

#34 Příspěvek od MartyTorx »

Futaba (obecně) je dle tebe šunt? Na to nemám slov.....jistě u každý i sebelepší a sebedražší soupravy se může vyskytnout závada - jakožto u všeho (je to jen technika) ale zas je fakt že ta pravděpodobnost je daleko nižší než u souprav co letuje číňan někde ve sklepě rozžhavěným hřebíkem - Radek
EDIT - o nějaké výstupné kontrole ani nemluvě ..

:lol: :lol: :lol: za ten hřebík...
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od celadnik »

ja reagujem to, čo viem..........

1. viacerí s spektrum mi hovorili, že s ním majú výpadky, problémy, rušenie a pod.......a min. jeden človek plánoval prechod na T9x radšej z slávneho spektrum
2. o futabe som tiež videl viac fór - rušenie, výpadok signálu či iný problém. Jeden kamoš lieta futabu s kopterou s nazou.......a bol som pri tom, keď mu koptera švihla na zem pre problém s signálom - rc súprava futaba.
3. s T9x lietam 2 roky, bez najmenšieho problému s vysielačkou. Žiadný výpadok signálu, žiadna havária kvôli rc súprave.

Čo som videl futabu u viacerých ľudí, tak by som ju nekúpil. A spektrum podobne. Z T9x som šiel rovno do taranis-a. A na margo hitec či iných "značiek" , tiež som videl fóra/témy/príspevoky - spadok som pre problém s signálom a pod......

A len tak vo všeobecnosti: zaujímalo by ma, ak by ste si tie "slávne fujtable a iné" pozreli lepšie, či tam neuvidíte "made in china" alebo "made in taiwan" alebo podobne...... T9x cena 50 Eur, fujtajbl - cena 200 Eur - z toho 100 Eur len kvôli extra značke ".
arda1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od arda1 »

Že mám na Futabě made in Taiwan vypovídá o čem? Radek
ICQ 638556901
MartyTorx

#37 Příspěvek od MartyTorx »

A len tak vo všeobecnosti: zaujímalo by ma, ak by ste si tie "slávne fujtable a iné" pozreli lepšie, či tam neuvidíte "made in china" alebo "made in taiwan" alebo podobne...... T9x cena 50 Eur, fujtajbl - cena 200 Eur - z toho 100 Eur len kvôli extra značke ".

Určitě to není jen kvůli značce, věř mi. Ten fujtajbl je legrační, v dobrém.

A to takhle nemůžeš brát, v číně umí vyrábět i kvalitně, jen záleží na té či oné firmě, jak co chce.

Není dogma, že made in china/taiwan musí být zákonitě šmejd. Vyrábí tam v podstatě všichni renomovaní výroci.
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Chlummik »

Tak to jo, aha, to sem nevěděl. takže vlastně Futaba, Hitec, Graupner, Spektrum jsou předrazený šmejdy že jim není rovno a jediný funkční vysílač je TGY9X. Heleť a co kdyby sme si ho koupily všichni? Můžeme pak mezi sebou závodit kdo toho za sezónu víc roseká :wink: Někdo tady psal že za 2 roky s tim rádiem nic nerozbil? Tak to si žabař, nejsem tedy žádnej profík ale myslím že bych padal co tejden. :roll:

NO jo lidi kupujte kupujte ja si spíš nechám to co mám. Je hezký že máte svátek z toho že to 3roky funguje. Já to beru jako samozřejmost. 8)
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Chlummik »

MartyTorx píše:
Není dogma, že made in china/taiwan musí být zákonitě šmejd. Vyrábí tam v podstatě všichni renomovaní výroci.

Samozřejmě jen minimum elektroniky se vyrobí jinde.
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od celadnik »

Chlummik píše:Tak to jo, aha, to sem nevěděl. takže vlastně Futaba, Hitec, Graupner, Spektrum jsou předrazený šmejdy že jim není rovno a jediný funkční vysílač je TGY9X. Heleť a co kdyby sme si ho koupily všichni? Můžeme pak mezi sebou závodit kdo toho za sezónu víc roseká :wink: Někdo tady psal že za 2 roky s tim rádiem nic nerozbil? Tak to si žabař, nejsem tedy žádnej profík ale myslím že bych padal co tejden. :roll:

NO jo lidi kupujte kupujte ja si spíš nechám to co mám. Je hezký že máte svátek z toho že to 3roky funguje. Já to beru jako samozřejmost. 8)
Druider

#41 Příspěvek od Druider »

ja bych bral graupnera nebo hitec nebo futabu. S turnigy, když pročítám fóra, tak s tim mají lidi problémy.

http://www.jino.cz/mx-12-2-4ghz-hott-rc-souprava-9120.html
http://www.jino.cz/flash-7-2-4ghz-prijimac-optima-7-mode-1-3-10099.html#

A nebo pokud si myslis že vydržíš šel bych rovnou do něčeho takovýho
http://www.jino.cz/aurora-9-9-kanalova-2-4ghz-optima7-tx-aku-cz-soft-3651.html[/quote]

A tahle by nestačila?
http://www.jino.cz/dx6i-dsm-x-spektrum- ... -9630.html
Měl jsem DX5e a neměl jsem žádný problém. Lítání mě baví, vím, že jen tak nepřestane, ale
dát přes 5 tisíc se mi moc nechce :(
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Chlummik »

Druider píše:
A tahle by nestačila?
http://www.jino.cz/dx6i-dsm-x-spektrum- ... -9630.html
Měl jsem DX5e a neměl jsem žádný problém. Lítání mě baví, vím, že jen tak nepřestane, ale
dát přes 5 tisíc se mi moc nechce :(

jasně že stačila a nebo i s tohle bys s přehledem vyšel
http://www.rcm.cz/produkt/OPTIC-6-SPORT-24-GHz-mode-2-akcni-cena-i63975
u ty DX6 si dej ale davej pozor na baterky
Druider

#43 Příspěvek od Druider »

A je nějaký velký rozdíl mezi Optic 6 a Optic 6 sport?
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Arcicorsa »

Optic 6 Sport je ořezaná verze Optic 6 .. Něco tam nejde nastavit ale už nevím přesně.. Jinak k těm rádiím, měl jsem Spektrum DX6i asi šest let a nikdy nezradil, teď mám Taranise a za rok používání na něj nemohu říci špatného slova a už bych nic jiného nechtěl, má to všechno i to co nepotřebuji a myslím že "značkový" výrobci se mají co učit a za ty prachy si to můžou stejně nechat :lol: .. Jinak s tím řídím heli stroje v cenových relacích od 10k do 50k 8) ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Druider

#45 Příspěvek od Druider »

A kdybych si měl vybrat mezi Spektrum DX6i a mezi Hitec Optic 6 co by jste mi více doporučili a proč?
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“