Chlummik píše:Já vám kuci nevím koukam na forum tady i za hranice a všude se najde sekce Turnigy 9x kde sou lidi rozděleni na zástupce a odmítače. každopádně díky ceně sou rozšířený hojně po celem světě a o jeho spolehlivosti se dá spekulovat. Nevím jestli je problém právě v těch modulech a origo příjmačích a rozhodně to ani na svých letadlech nehodlám testovat. ono totiž když vezmu v potaz pořizovací cenu třeba vlajkove lodi od Hitecu Aurora 10tis. tak pořád nejsem na ceně letadla který na to rádio pověsim a pokaždé když bezpečně přistanu na zemi mužu si opakovat ještě že mam kvalitní rádio.
A jestli to má být nějaké rádio dobré třeba do začátku na EPP atd.. tak tomu musím říct taky ne. do budoucna stejně budeš chtít nejakou spolehlivou mašinu a jako začátešník rozhodně 9 kanalů nepotřebuješ. ve chvíly kdy si koupíš jiné tak si vyhodil peníze za TGY 9x.
Já za sebe můžu říci, od začátku lítám na Hitecu a nikdy sem na rádio nespadl ani nikdo koho znam na radio nespadl "ťuk, ťuk" (krom DX6 kvuli špatně vyřešenému napájení a TGY9x) jednou ještě na 35Mhz sem měl problem s dosahem u Diablotina kdy mi několikrat posobě ve větší vzdalenosti vypadlo řízení okamžitě sem doplachtil na zem a hledal problem (těsně u příjmače zlomená anténa).
můj osobní názor je že TGY9x je drahá 1500 pořizovačka, 500 podsvícení + montáž, modul + přímač (cenu neznam tak cca 1000) + přehrát firmaware a seš na 3,5k. svyho byvaliho optica sem kupoval za 3700 a treba dnes MZ-12 (graupner) stojí 3800. Jistě někdo by mohl namítat že TGY má 9 kanálů ale nato zase odpovím, naco. na většinu letadel ti s přehledem stačí 6 a ať se schvaně přihlásí ten kdo zvedne maketu za 30tis na TGY9X?
Takový je můj názor na tuto "supr vysilačku za bezkonkurenční cenu".
Tohle je jako bych to psal já
S tím naprosto souhlasím. Uplně přesný, trefný, rozumný názor, z mého pohledu. Ano, nakonec není zas tak levná...