Osička 2mm
Osička 2mm
Ahoj,
Nevíte z čeho vykuchat 2mm kalenou osičku? Ideálně 3cm dlouhou. Případně kde koupit? Po nešikovnym přistání jsem si ji ohnul a jako náhradní díl se neprodává.
Nemusí to být přímo oska motoru, když to bude z auta, vrtulníku, čehokoli, nějak si to vyřešim.
Už jsem rozkuchal nějky CD romky, ale tam jsou moc tlustý kusy.
Dík za tipy
Gozz
Nevíte z čeho vykuchat 2mm kalenou osičku? Ideálně 3cm dlouhou. Případně kde koupit? Po nešikovnym přistání jsem si ji ohnul a jako náhradní díl se neprodává.
Nemusí to být přímo oska motoru, když to bude z auta, vrtulníku, čehokoli, nějak si to vyřešim.
Dík za tipy
Gozz
Re: Osička 2mm
Gozz píše:Ahoj,
Dík za tipy
Gozz
Zkus tady: http://www.airheli-shop.cz/elektromotory-k24/ nebo obětuj kaleny šroubovák
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
No při ceně motoru 10USD to není to pravý ořechový.. Spíš jsem myslel sadu hřídelek do nějakýho modelu, která by byla dostupná třeba u Pelikána, Astry a podobně. Našel jsem na ebay 20ks 2mm x 30mm hřídelek , ale to než se sem z číny doplazí, budou venku holomrazy 
Starý motorek Igra má potřebnou kvalitní hřídelku. Zapátrej u kutilů seniorů, nebo hledej staré hračky. Řešení je i vrták s delším dříkem.
Co třeba hledat něco podobného.... jako... jeeeee toto http://www.fabory.cz/cs/product/d6325-oc.kol%C3%ADk-2x28mm/39078020028.html

Rádio v ruce a hlava v oblacích.... ou jeee :)
Frizbee píše:Co třeba hledat něco podobného.... jako... jeeeee toto http://www.fabory.cz/cs/product/d6325-oc.kol%C3%ADk-2x28mm/39078020028.html![]()
Ty joooo, to vypadá dobře!!!! Jsou tam i 3mm, 4mm hřídelky, budu muset vyzkoušet,jak jsou kvalitní....
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
- JosefSvejk
Proč to? 
Maj větší průměr (m6) - mohu ti vypsat z tabulek i o kolik - prostě se nevejdou do ložisek - Radek
ICQ 638556901
jag42 píše:Starý motorek Igra má potřebnou kvalitní hřídelku. Zapátrej u kutilů seniorů, nebo hledej staré hračky. Řešení je i vrták s delším dříkem.
Motorek Igra sice nemám, ale sedne tam hridelka z motoru Mig 2025
Stejně tak zkusim ten vrtaček.
Dík za tipy
Gozz
- JosefSvejk
arda1 píše:Maj větší průměr (m6) - mohu ti vypsat z tabulek i o kolik - prostě se nevejdou do ložisek - Radek
No jo, vždyť jsou to vlastně zajišťovací kolíky há fest (teda em šest).
Takže asi ve vrtačce jemným šmirkem
Mně se na osičky osvědčila normální ocelová struna koupená v někde v modeláři (Pecka, Houška atd.).
Tak přímo do ložisek vetšinou nejde (jednou jsem kápl zrovna na průměr 2mm a ta do ložisek šla), ale ve vrtačce není problém ji o těch pár setin stáhnout jemným šmirglpapírem. Tvrdá je dostatečně a rovná taky.
Ze struny 1,5 a 2,5 mám hřídele na heli velikosti 120 (jako Walkera 120 nebo Blade 130) a ze struny 1,5 mám hřídel v motoru HP08 v téže heli.
Tak přímo do ložisek vetšinou nejde (jednou jsem kápl zrovna na průměr 2mm a ta do ložisek šla), ale ve vrtačce není problém ji o těch pár setin stáhnout jemným šmirglpapírem. Tvrdá je dostatečně a rovná taky.
Ze struny 1,5 a 2,5 mám hřídele na heli velikosti 120 (jako Walkera 120 nebo Blade 130) a ze struny 1,5 mám hřídel v motoru HP08 v téže heli.
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
Já použil razníky z nástrojárny. Jsou kalený, velmi tvrdý.
Ta z toho motorku sedla perfektně. koukal jsem ještě na dříky těch vrtáků, ale tam je rozměr 2,3mm u 2mm vrtáku.
Gozz
Gozz
Teď koukám, že jsi z Budějc, mám doma kolík fí 2x30mm, tak jestli to ještě nemáš, tam můžu poskytnout. P.