MSH Brain / iKon
Re: MSH Brain / iKon
a jak to zkusím ? pokud zavisím a zkouším otáčení okolo osy jde vše dobře na obě strany ale jak zjistím jestli to jde volně při provozních otáčkách.
Odpojis tahlo vrtulky od serva, sundas rotorove listy, roztocis a zkusis tahat za tahlo vrtulky.
Hlavne bacha, at ti to nenafackuje.
Hlavne bacha, at ti to nenafackuje.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
odzkoušeno na obě dvě strany jde vše bez problémů pouze je cítit odpor od vrtulky při naklápění ale to by mělo být normální jev vrtule
odzkoušeno i se servem a vše ok
odzkoušeno i se servem a vše ok
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím vás pánové,
možná blbé otázka, ale vyměnil jsem stabilizaci za Braina. vše nastavil, ale nejde mi roztočit motor. Regulátor je YEP. Neporadíte mi jak na kalibraci plynu? Zkoušel jsem dát ve své DX6 křivku plynu na 0-100% potom dát naplno plyn. Potom zapnout regulátor. Motor ani nepípne. Brain najede bez problému a serva frčí. Pokud dám klasický příjmač, tak vše včetně této kalibrace plynu funguje bez problému.
Díky za každý nápad a radu. Kartu k YEPu ještě nemám, bude večer a nebo zítra. Pokud by pomohla ke kalibraci plynu s Brainem.
možná blbé otázka, ale vyměnil jsem stabilizaci za Braina. vše nastavil, ale nejde mi roztočit motor. Regulátor je YEP. Neporadíte mi jak na kalibraci plynu? Zkoušel jsem dát ve své DX6 křivku plynu na 0-100% potom dát naplno plyn. Potom zapnout regulátor. Motor ani nepípne. Brain najede bez problému a serva frčí. Pokud dám klasický příjmač, tak vše včetně této kalibrace plynu funguje bez problému.
Díky za každý nápad a radu. Kartu k YEPu ještě nemám, bude večer a nebo zítra. Pokud by pomohla ke kalibraci plynu s Brainem.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Jen doplnim ze DX6 je pripojena k Brainu pomoci dvou DSM2 satelitu.
Asi treba v reg. nastaviť počet článkov, sa mi zdá do 3S automaticky, a vyššie 4S-6S treba nastaviť natvrdo, ale ak to fungovalo s iným prijímačom, tak neviem.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
chimo píše:Asi treba v reg. nastaviť počet článkov, sa mi zdá do 3S automaticky, a vyššie 4S-6S treba nastaviť natvrdo.
To asi ano, ale myslím si že tohle nebude ten problém. Zkusil jsem připojit Braina na regulátor co mám ještě ze starého Blade400 a kněmu 3článek. To samé, motor se neroztočí.
Pokud připojím motor, regl na AR6100e, binduji s vysílačkou, tak motor točí bez problému, regl se dá programovat atd...
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Tak vyřešeno.
Já celou dobu připojoval regulátor do CH3, teď jsem jej připojil do CH1 a motor se točí. Můžete mi někdo říct proč regulátor v CH3 nefunguje a zda jej mohu nechat připojený v CH1?
Díky.
Já celou dobu připojoval regulátor do CH3, teď jsem jej připojil do CH1 a motor se točí. Můžete mi někdo říct proč regulátor v CH3 nefunguje a zda jej mohu nechat připojený v CH1?
Díky.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Doplním obrázek kam to zapojuji, aby to bylo jasné.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Brain neznam, ale podle obrazku mas na kanalu 3 mit zapojen BEC a na kanalu 1 je vystup plynu.
Takze kanal 1 je ted zapojen spravne a kanal 3 zapojis tehdy pokud mas treba z regulatoru dva napajeci kabely, nebo pripadne externi baterku atd.
Takze kanal 1 je ted zapojen spravne a kanal 3 zapojis tehdy pokud mas treba z regulatoru dva napajeci kabely, nebo pripadne externi baterku atd.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes regulátor připojil do programovací karty, tu do Braina. Zapl vysílačku, zapl regulátor. Dal plyn dolů, nastavil se speciální funkci na kartě "STOP" a potom dal plyn nahoru a nastavil "FULL SPEED". Odpojil baterku, připojil regulátor do Braina a nic
Pokud dám regulátor do CH3 tak mi najedou serva, Brain, ale motor ani nepípne a netočí se. Už nevím co s tím. Ve vysílačce mám křivku plynu 0-100%.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Díval jsem se na obrázky IKONu a BRAINu společně se satelity. A vypadá to že všichni mají regulátor připojený do CH1 (tam kde mi motor funguje bez problému).
Nemůže poradit nějaká hlava pomazaná, kde to má správně být zapojeno a proč mi netočí motor?
Nemůže poradit nějaká hlava pomazaná, kde to má správně být zapojeno a proč mi netočí motor?
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
A co řešíš? Motor má být zapojen dle manuálu v CH1. V CH1 ti to funguje tak o co jde? CH3 je u Braina jen jako AUX kanál, takže bys musel mít jiné mapování kanálu z vysílače.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Super,diky moc.Ja ani nevim proc jsem to porad cpal na CH3.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím vás, právě jsem zálítal s Brainem v default nastavení. Byl to můj první let vůbec s touto jednotkou, do teď to byl VBAR. Osazeno je to v Protosovi. Napřed jsem musel nastavit vrtulku, aby mi vrtulník bez HL necestoval sem a tam a neotáčel se kolem své osy. To se jakš takš povedlo. I když vypnu HL tak mi trošičku cestuje na jednu a nebo na druhou stranu. Divné, myslel jsem že to musí být vždy ne jednu. Ale tady každé zapnutí a vypnutí HL maličko heli otáčí na jednu a nebo druhou stranu.
Potom se chci zeptat. Vrtulník se mu zdá velmi tupý. Řekl bych že reakce na křidýlka, výškovku je značně vláčná. Pokud to dělají expa, tak ve vysílačce mám všechny vypnuty. Dá se to někde nastavit ve stabilizaci? Zatím jsem moc nehledal, jen se ptám.
Díky za info, letu zdar
Potom se chci zeptat. Vrtulník se mu zdá velmi tupý. Řekl bych že reakce na křidýlka, výškovku je značně vláčná. Pokud to dělají expa, tak ve vysílačce mám všechny vypnuty. Dá se to někde nastavit ve stabilizaci? Zatím jsem moc nehledal, jen se ptám.
Díky za info, letu zdar