Miniprotos, informace, triky, nastavení
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Re: Miniprotos, informace, triky, nastavení
Staršího MP tu mám na prodej, kdyby měl někdo zájem. Prodávám protože jsem pořídil X3. A upřímně musím říct že ten MP je zpracován trochu lépe k X3 mám v určitých místech celkem výhrady.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Mad_Box píše:Staršího MP tu mám na prodej, kdyby měl někdo zájem. Prodávám protože jsem pořídil X3. A upřímně musím říct že ten MP je zpracován trochu lépe k X3 mám v určitých místech celkem výhrady.
Můžeš se k tomu porovnání MP a X3 trochu rozepsat?
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Přečti si předchozí stránku - tam popisuji moje problémy včetně 2ks 16t pastorků, které byly prasklé z výroby.
Je dost možné, že jsem měl smůlu na špatný kus, kde se vysralo vše, co šlo. Ale ostatní s tím nějaké problémy neměli...
S jinými helinami ti neporadím - musíš asi do příslušného fóra. Stejně by se to mělo probírat případně tam
.
Roman
Je dost možné, že jsem měl smůlu na špatný kus, kde se vysralo vše, co šlo. Ale ostatní s tím nějaké problémy neměli...
S jinými helinami ti neporadím - musíš asi do příslušného fóra. Stejně by se to mělo probírat případně tam
Roman
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Výhrady k X3:
- Těžší než MP
- Do plastu jsou šroubovány samořezy 2x5, takže se to strhne dřív než se to stihne zašroubovat
- Kabinka nesedí, nejde nasadit bez úprav a drhne o hlavní kolo
- V setu jen kardan, u malých heli preferuji řemen z důvodu ceny oprav
- Podvozek je klasický plast, oproti nezničitelnému u MP
- Udělat na řemenové X3 kabeláž je opravdu chuťovka,
při osazení miniV nejde zboku ani skoro zapojit kabel pro satelit jak je tam málo místa
kvůli uzavřené kabince vzadu je nutno kabeláž opravdu hodně napěchovat k FBL
- Vše je rozebrané do poslední podložky, takže se skládá i deska cykliky z několika částí, a volnoběžka s nábojem je taky komplet rozebraná
- Limitovaná velikost baterie
- Hlučnější než MP
- Ložiska na hřídelích mají dost rozdílné tolerance takže i nové se na hřídelích vaklají
Co se mi na X3 líbí:
- Možnost 360 listů v základu
- Celkově trochu mohutnější naž MP
- Šuplík na baterky
- Umístění reglu je docela hezky vyřešeno, nikde moc nepřekáží kabely
- Design
- Těžší než MP
- Do plastu jsou šroubovány samořezy 2x5, takže se to strhne dřív než se to stihne zašroubovat
- Kabinka nesedí, nejde nasadit bez úprav a drhne o hlavní kolo
- V setu jen kardan, u malých heli preferuji řemen z důvodu ceny oprav
- Podvozek je klasický plast, oproti nezničitelnému u MP
- Udělat na řemenové X3 kabeláž je opravdu chuťovka,
při osazení miniV nejde zboku ani skoro zapojit kabel pro satelit jak je tam málo místa
kvůli uzavřené kabince vzadu je nutno kabeláž opravdu hodně napěchovat k FBL
- Vše je rozebrané do poslední podložky, takže se skládá i deska cykliky z několika částí, a volnoběžka s nábojem je taky komplet rozebraná
- Limitovaná velikost baterie
- Hlučnější než MP
- Ložiska na hřídelích mají dost rozdílné tolerance takže i nové se na hřídelích vaklají
Co se mi na X3 líbí:
- Možnost 360 listů v základu
- Celkově trochu mohutnější naž MP
- Šuplík na baterky
- Umístění reglu je docela hezky vyřešeno, nikde moc nepřekáží kabely
- Design
Raptor E700 (MSH Brain)
Děkuji, ty samořezné šrouby jsem v návodu k X3 taky zaznamenal a nelíbilo se mi to... Asi si nakonec dám pod stromeček MP a budu doufat, že do té doby MSH problém s pastorky vyřeší. Případně tam dám ty od Lynx, ale tím asi přijdu o možnost autorotace (ne že bych to zatím mimo simulátor zkoušel, takže to až taková nevýhoda pro mne nebude)
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Jenom pro info, nový obchod na msh-heli.cz běží, o víkendu objednáno a zaplaceno PayPalem, dneska doručeno...
Bozha píše:Jenom pro info, nový obchod na msh-heli.cz běží, o víkendu objednáno a zaplaceno PayPalem, dneska doručeno...
Te je jako pres kopirak
Te je jako pres kopirakAkorat jsem bral 6S kit Mini Protose a motor je vyprodan. Pri bude v pulce listpoadu a potom mi ho poslou. Zatim spokojenost, uvidime jak to bude s dostupnosti nahradnich dilu az s tim seknu... Hlavne doufam, ze uz brzo budou nove pastorky. V kitu byl 16T praskly (nabidnuta bezplatna vymena, coz nepotrebuji protoze pouziji 15T, ktery vypada OK). Snad se na nem hned nevysype jednosměrne ložisko... Novy pastorek od MSH ale vypada slibne.
Kde že jsi to bral toho 6S MP? Na eshop.msh-heli.cz/ vidím jen 3S kity
DX6i, Blade mCP x BL, Phoenix simulator
Napsal jsem e-mail, jesli budou nabizet i 6S kit (na http://www.msh-heli.cz/mini-protos.html o nem pisi). Pan Dekleva mi odepsal, ze jediny problem je s motorem 1300kv, ktery nema a je vyprodan i u vyrobce. Dostupny ma byt v pulce listopadu. Domluvili jsme se, ze objednam pres e-shop ten 3S kit, do poznamky jsem napsal, ze chci 6S. Dnes to vsehno mimo motor dorazilo a ten mi poslou az bude dostupny.
Jedina vada na krase je ten problem s kvalitou pastorku v posledni dobe... Jak jsem psal, za ten muj praskly 16T mi p. Dekleva nabidl poslat nahradu. Zatim tedy mam s novym CR dovozcem jen pozitivni zkusenost.
Jedina vada na krase je ten problem s kvalitou pastorku v posledni dobe... Jak jsem psal, za ten muj praskly 16T mi p. Dekleva nabidl poslat nahradu. Zatim tedy mam s novym CR dovozcem jen pozitivni zkusenost.
Bozha píše:Jenom pro info, nový obchod na msh-heli.cz běží, o víkendu objednáno a zaplaceno PayPalem, dneska doručeno...
Jo rozjíždí se to celkem dobře, koukám že dnes naskladnili další zboží a aktualizovali eshop a příští týden má dorazit další várka zboží. Konečně zastoupení jaké si tato značka zaslouží
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
SlezY83 píše:Přečti si předchozí stránku - tam popisuji moje problémy včetně 2ks 16t pastorků, které byly prasklé z výroby. ...
Ahoj Romane,
na http://www.helifreak.com/showthread.php?t=656056 píše Corrado z MSH že začnou dělat nové pastorky (jsou tam i obrázky) a že uvažujou jak pořešit zákazníky zklamané z těch praskajících. Tak si ho schovej, třeba ti ho z MSH vymění
Naposledy upravil(a) Bozha dne pát 24.10.2014 14:45, celkem upraveno 1 x.
A ještě se v tom samém threadu včera objevilo velmi zajímavé vyjádření:
HighFreq píše:We are working on some new stuff on the mini too. We will try to eliminate major problems people are reporting, like short life of the front idler pulley and short life of motor Y support.
Ahoj, četl jsem tady, že pro aktuálně prodávané verze Mini Protose již není nutné ukostřovat ocasní trubku. Dnes jsem ale dostavěl Mini Protose koupeného nedavno a trubka není vodivě propojena s ložem motoru. Uhlíkové bočnice a lože vodivě propojené jsou. Ocasní trubka na obou koncích nemá barvu a jsou vodivé. Plast domečku vrtulky a uchycení ocasu do trupu vodivý ale není (alespoň na povrchu).
Může prosím mi prosím někdo odfotit, případně popsat, jak ma vyřešené ukostření?
Může prosím mi prosím někdo odfotit, případně popsat, jak ma vyřešené ukostření?
Ten plast obsahuje velkou cast uhlikovych vlaken a uhlik je vodivy. Takze to neres.
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
Filip píše:Ten plast obsahuje velkou cast uhlikovych vlaken a uhlik je vodivy. Takze to neres.
Protože jště nemám motor (jak víš