přijímač Gr-12SC HoTT

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
peto.peto202

Graupner Hott, použití Gr-12SC

#1 Příspěvek od peto.peto202 »

Ahojte,
mozem pouzit tento prijimac do elektro vetrona s r. 2800mm?
GR-12SC prijimac HoTT-som vlastnikom Graupner mx-16 Hott.
Jeden prijimac uz mam,je osadeny v mini makete, SpitFire.Neviem ci by som ho mohol osadit aj do vetrona,viem ze ten prijimac ma dosah iba 800m.Dakujem vam za odpoved.
Peter
Přílohy
prijimac.jpg
certik

Re: Graupner Hott, použití Gr-12SC

#2 Příspěvek od certik »

Rekl bych ze tech 800 je spis papirovej udaj, realne to bude mozna 300-400. To bych radsi nedelal, za tech usetrenych par stovek asi ztraceny letadlo nestoji.
peto.peto202

#3 Příspěvek od peto.peto202 »

Co lietam s tou mini maketou,povedal by som ze dosah to ma fakt dobry/postacujuci.Viem ze 1m je meter a nie 2.8m,nemam v plane sa tulat po oblohe.
Peter
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jyrry »

Nespekuloval bych a pořídil Gr-16 nebo alespoň Gr-12 - dvě antény jsou dvě antény; mám ty 12SC 2 kousky v halácích ale do 1100mm Spita jsem se ho neodvážil dát, tam mám Gr-12.
Další věc jsou serva - v 2800mm větroni určitě nepoužiješ serva s tím pidikonektorem, budeš tam něco drátovat?
jyrry.webnode.cz
certik

#5 Příspěvek od certik »

Jednak dratovat a druhak ten minikonektor ma urcite proudovej limit 1A. Ve vetroni budou minimalne 4, ale spis i vic serv a v tak velkym nebudou uplne maly, to za to asi fakt nestoji.
Lark

#6 Příspěvek od Lark »

Do takovýho větroně bych taky radši použil přijímač s plným dosahem, jak píše jyrry.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jyrry »

Stačil by i Gr-12L - je o něco levnější než ta "plná" 12-ka ...
jyrry.webnode.cz
Lark

#8 Příspěvek od Lark »

Ta GR-12L má ale jen jednu anténu a poloviční dosah (2000m). Ale rozhodně to bude lepší než ten mrňous.
peto.peto202

#9 Příspěvek od peto.peto202 »

Este niesom pevne rozhodnuty,ale pojdem asi do GR-12L,uz som ho kukal a cenovo sa to dufajme da zvladnut.Tak vam dakujem za nazory-odpovede.
Peter
paveld

#10 Příspěvek od paveld »

Uvažovat o použití Gr-12SC z hlediska dosahu je jedna věc
a z hlediska spolehlivosti věc druhá...
Pidikonektory jsou jinak nadimenzovány mechanicky i proudově.
Dva přijímače Gr-12SC používám v modelech F3P, kde se uplatní jejich hlavní přednost - nízká hmotnost.
Jejich spolehlivost ve větším modelu je hodně diskutabilní.
Já používám pro větroně RX GR-16 - 2 antény, standardní konektory.
mhabr

#11 Příspěvek od mhabr »

Sice se zpožděním, ale také připíšu svoji zkušenost s těmito prcky. Mám celkem tři. Jeden momentálně v krabici, dva na letadlesch (Ultimate od VA Models a Zoom 4D). S dosahem jsem problém nikdy neměl, nemám sice vyzkoušeno, jaký je maximální dosah, ale vzheldem k charekteru těch letadel, dostatečný, 300m určitě. Zvolil jsem je protože bez přídavného udělátoru (jen s odporovým děličem) umí měřit napětí akumulátoru.

GR-12 a GR-12L jsou elektronicky naprosto shodné přijímače, ten "L" je ořezaný na SW (neumožňuje nastavit nelineární charakteristiky serv, ale zase má pět volných mixů). Mají jen jednu anténu.
GR-12L lítám v Mefisto, předtím v 2,3m větroni, šikmou vzdálenost max. do 1000m a nikdy žádný výpadek, nalétáno přes 300 hodin. Podle logu úroveň signálu vždy přes 35 procent.
Hehenri

Zapojení přijímače GR-12SC HoTT

#12 Příspěvek od Hehenri »

Dobrý den,
k vánocům jsem si koupil vysílač MX-20 HoTT a přijímač GR-12SC Hott a jelikož elektronika vůbec není můj obor, narazil jsem záhy na problém. Kam na přijímači připojit napájení? Návod uvádí jen to, že ke zdířkám nad konektorem serva CH2 je možné připojit stejnosměrný motor. Je to tak, že když tam nepotřebuji st. motor, připojím do těchto zdířek napájení (výstup z BEC)??
Mohl by mi někdo poradit?
Děkuji.
P. S. - zmíněný vysílač i přijímač jsou Graupmery.
Graupner_GR12SC_004.jpg
Přílohy
Graupner_GR12SC_03.jpg
Graupner_GR12SC_02.jpg
Graupner_GR12SC_01.jpg
ellet

Re: Zapojení přijímače GR-12SC HoTT

#13 Příspěvek od ellet »

Já ten přijímač nemám ale našel jsem manuál (en) a tam je psáno, že po připojení motoru k těm svorkám, jsou jeho otáčky regulovány kanálem č.1. Maximální proud je ale pouze 2A. Takže k napájení to neslouží. A to není v manuálu, který jsi (snad) dostal?
Lark

#14 Příspěvek od Lark »

Samostatné napájení tam nevidím, takže jedině do volného kanálu, nebo Y-kabel, stejně jako u větších přijímačů.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jyrry »

Lark píše:Samostatné napájení tam nevidím, takže jedině do volného kanálu, nebo Y-kabel, stejně jako u větších přijímačů.

Předpokládám že do "spalovacího" motoráka to nebude. Tudíž v (pravděpodobně nevelkém) elektromotoráčku zcela určitě regl do kanálu 1 a ve větroni (no, asi nepravděpodobné, leda oživit nějaké to házedlo) napájení též do kanálu 1, případně pokud by byl výstup 1 použit pro jinou funkci (v tom větrůňku) tak tu rozdvojku.
No a v pidiautíčku/pidilodičce to bude vlastně obdobné.
S výrobou rozdvojek a/nebo překonektorování servokabelů přeji hodně zdaru. Chce to slušné krimpovací kleštičky a zásobu konektorových pinů :|
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“