Spájení baterek AA Eneloop

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Vosy
Kontaktovat uživatele:

Spájení baterek AA Eneloop

#1 Příspěvek od Vosy »

Zdravím.
Rád bych se zeptal na správný způsob pájení baterek: rád bych si spájel 4x AA Eneloop (SANYO) do plochého paku na příjmačovky. Jak na to? Stačí klasická pistolová trafopáječka (mám ještě bakelitovou, starou tak 30 let :lol: ) nebo je to slabé?
Stejně si asi koupím novou, tak kdyžtak bych si rád koupil takovou, kterou spájím jak 2mm konektory na LiPolky, tak zmíněné články.
Díky.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Abu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Abu »

Pistolkou ty baterky znicis, hrot ma malickou tepelnou kapacitu, budes to muset dlouho zhavit aby to vubec chytlo a to baterkam rozhodne nesvedci. Tech Eneloopu by byla skoda :( Pouziva se na to normalni pajka s hrotem typu "kus zeleza"... ja si radeji, misto nakupu dalsi pajky a niceni baterek svepomoci, nechavam baterypacky spajet od tech co to umi. Vzhledem k tomu jak casto to potrebuju, mi to prijde jednodussi.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vosy »

Abu: taky jsem si to myslel. Ale raději se zeptám :wink:
Eneloopy jsem ještě nekoupil ale koupím. Mám sice léty prověřený čtyřčlánek 2100 Sanyo ale přece jen už tu a tam "kvetou". Sice mají stále ještě na nabití 1950, na vybití tak 1700 ale jsou jim již 4 roky. Tak bych nerad nové Sea Beečko zrušil na baterky.
Těch dalších možností na zkázu letadla je i tak dost, ne? 8)
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Joker
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joker »

Zdravím, enelopy mají na http://www.skyfly.cz/shop/baterie-clanky?jazyk=cz za 77,- Kč kus a to je dobrá cena :D
georg
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od georg »

Hele mi to to s tatkou děláme po našem vezmem tu velkou pájku jak psal Abu kus železa, a připájíme chce to ale víc rukou, tak zapoj syna a pude to. Doporučuju trošku obrat nožem konektory, aby to líp chytlo.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
blesk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od blesk »

já to pajím transformátorovou páječkou,drát 1,5mm měď (také bakelit-bílá) a pájím tím 2,5mm konektory bez problémů,pájím i AA baterky ale na pájení používám pájecí pakalinu na měď(myslím že je to roztok kalafumy v lihu) a drží to velmi dobře.
Sarah
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Sarah »

Baterky spajis uplne jednoduse. Kup si v nakym elektru neutralni kapalinu, potri pajeny plochy, natav si na pajku cin a jak to prilozis, tak uslysis jen takovy pssss, a je to :)ale chce to zkusit jestli mas takovou pajku aby se ten cin hezky rozlil.. pajim to normalni micropajkou a naprosto bez problemu.
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Vosy »

Díky za tipy. Tak já to nejdříve "nacvičím" na nějakejch starejch tužkovkách.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od vitousek »

Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Mistar

#10 Příspěvek od Mistar »

mam nasledujuci problem..potrebujem na tu li-ion bateriu npajat konektor..nevie niekto nejake riesenie? neutralna kvapalina nezabera :( mam aj plochu pajku a nic...
popripade je v brne nejaka firma ktora by to spravila?
Obrázek
Mistar

#11 Příspěvek od Mistar »

naozaj nikto nevie poradit? Je to klasicka Li-ion baterka na ktoru su pribodovane konektory, ja som ich musel koli velksoti dat prec, taraz potrebujem niecim propjit na povrch kable... co tak to niecim prilepit alebo nieco ine?
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od petrpetr »

Jestli je to hliník a jako že to hliník je tak nijak, leda nabodovat pod argonem.
Elchemko prodává vodičku na pájení hliníku ale ta je leda tak k prdu. (Vlasně ani tak k prdu ne, výborně se mi sní letovaly AA baterky).
Použití vodivého lepidla bude taky na nic, protože ve spoji bude strašný odpor.
Jedině mě napadá odnést to do Battmana tam mají bodovačku ale máš to dost z ruky
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

To mistar: co to je za baterku(z čeho) a ona neměla žádný vývody?
ICQ 638556901
Mistar

#14 Příspěvek od Mistar »

To je clanok z baterky zo starsieho notebooku...mala ...ale dal som ich dole pretoze inak by sa mi nezmestila do vysielacky, potom som zistil ze by som ich dole davad nemusel :)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

Za první se ti asi připojit ten kontakt nepovede-pokud přiletuješ bude asi po baterce a nabodovat je drahý. A do vysílače už bych ji vůbec nedal.Do vysílače se dají sehnat lionky(kulatý) za pár šupů. :wink:
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Dílna“