RC Factory - ceny stavebnic

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: RC Factory - ceny stavebnic

#61 Příspěvek od semi »

HonzaS píše:
RCthumbup.jpg

To je plný plyn nebo plně potlačeno?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
JosefSvejk

#62 Příspěvek od JosefSvejk »

.........................
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od jyrry »

LV píše:... by to slo, nie?

Ne. Můžeš mně poslat kam chceš ale tohle nemůžu. Řekni si Tomášovi. :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
macil

#64 Příspěvek od macil »

LV píše:Pozeral som ceny modelov RC-Faktory na Slovensku. Sú plus mínus rovnaké ako pred rokom.
Model ktorý stojí 75€ pri kurze 27,5CzK/Eur = 2062CzK. Pri kurze spred roka 25CzK/Eur je to len 1875Czk. No a to je tá cena spred roka.
Tak asi ten kurz nemá vplyv.

Pozri si ich o mesiac. RC-Factory zdražili len tento týždeň.
HonzaS

#65 Příspěvek od HonzaS »

macil píše:Pozri si ich o mesiac. RC-Factory zdražili len tento týždeň.

Ano, nějaký týden zdražit museli :lol: Ale to je v poho, Jeťáci taky dostali děsnou nakládačku za zdražení vysílaček... Spíš to vidím takhle: Kdo chce RCF za rozumnou cenu, na ModelHobby nějaká (nevím jaká) sleva bude. Možná na původní cenu, možná výš, možná níž.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Vlado C

#66 Příspěvek od Vlado C »

Len velmi zbezne som sa pomotal po nete a nasiel Unique od VA models. Je to ekvivalent Back Yard series od RCf

http://www.produce.va-models.com/cs/epp-modely-produkty/epp-akro-stredoplosniky/uniqueeppva-models

Nemozem si pomoct ale len z hrubeho preklikania sa mi to javi neodvratne tak ze ta celkom dobra konkurencia pre RCF je tu. :D A to je to co vsetci potrebujeme vcitane obidvoch vyrobcov. 8O A dalsi vyrobcovia sa mozu pridat. Tieto doskace (vsektych rozpati) su prilis jednoduche na to aby sa to nedalo dotiahnut na uroven RCf. Najma ak v CR je niekolko skusenych a technologicky dostatocne vybavenych vyrobcov.

Ine typy (1m-1,2m rozpatie) som neporovnaval ale myslim ze aj pre ne bude platit to co som uviedol vyssie.
Tak a je to! :D
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
LV
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od LV »

Vlado C píše:Nemozem si pomoct ale len z hrubeho preklikania sa mi to javi neodvratne tak ze ta celkom dobra konkurencia pre RCF je tu. :D A to je to co vsetci potrebujeme vcitane obidvoch vyrobcov. 8O A dalsi vyrobcovia sa mozu pridat. Tieto doskace (vsektych rozpati) su prilis jednoduche na to aby sa to nedalo dotiahnut na uroven RCf. Najma ak v CR je niekolko skusenych a technologicky dostatocne vybavenych vyrobcov.

Nakresliť, vyrobiť a zabaliť nie je problém. Problém je to odladiť. Pokiaľ im to neodladí mutant typu Plichta, Špatňas a pod. Tak to bude konkurencie schopné iba cenou.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Kovboj

#68 Příspěvek od Kovboj »

LV píše:Nakresliť, vyrobiť a zabaliť nie je problém. Problém je to odladiť.

Ne, největší problém je pokaždé prodat. RC Factory se povedlo udělat si velmi dobré jméno a tak si prostě mohou dovolit vyšší ceny.
tomashr

#69 Příspěvek od tomashr »

LV píše:Nakresliť, vyrobiť a zabaliť nie je problém. Problém je to odladiť. Pokiaľ im to neodladí mutant typu Plichta, Špatňas a pod. Tak to bude konkurencie schopné iba cenou.

Neblázni, 95% kupujících lehké nedoladění nemá nejmenší šanci poznat, to je zásadní jen pro pár borců typu zmíněných Plichty, Špatného, atd.
Podstatný je spíš marketing a schopnost prodat, v tom se skutečně RCF docela zadařilo. Celé je to teď o tom, zda už se v českých podmínkách nedostali cenou tak daleko, že to výše uvedené úspěchy zase zneutralizuje...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od TomasC »

Měl jsem několik modelů od Hacker, Va-model, RCfactory. Výsledný výrobek je někde jinde. Ono je totiž opravdu poznat, když letadlo ladí v prototypu někdo, kdo pilotovat umí a pozná co je letadlem a co rukama. A následně, když se letadlo vyřeže podle toho jak je třeba a nikoliv aby se jich vešlo do bloku EPP co nejvíc.

Tohle a kvalitní zálet udělá z EPP skvělé letadlo.
tomashr

#71 Příspěvek od tomashr »

Tome, když ty právě spadáš do těch mnou nadhozených 5ti procent... Já ti u sebe třeba zcela poctivě řeknu, že v podstatě SuperZoom od Hackera od nejnovějšího ekvivalentu RCF při letu nepoznám - oba tyto modely prostě zaletí více, než dokážu já.

Tím samozřejmě neříkám, že je péče při ladění od RCF zbytečná, ony pak například ty ukázky od opravdu dobrých pilotů marketingu velice prospívají, to je všechno OK. Jenže zkrátka a dobře nakonec vždycky rozhodují o obchodním výsledku "masy" - pokud se toho podaří prodat i za vyšší ceny dost, tak je to ideálem, ale pokud ne, tak pak brzy zjistíš, ze těch pár procent machrů tě neuživí :?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od TomasC »

Ona věta z běžného testu v časopisu "model zaletí víc než já", tak to obecně platí vpodstatě vždycky a u každého.
To že "doladěný" model nepoznáš, tak tomu nevěřím. Spíš je to o tom, že ti nevadí, že se nemusí tolik řídit a tak nějak to prostě funguje.
tomashr

#73 Příspěvek od tomashr »

No, možná to "umí víc než já" obecně platí u extrémních 3D akrobatů, jinak bych si ale dovolil říct, že jsem měl v ruce pěkných pár modelů, kde si klidně dovolím tvrdit, že toho dokážu víc než daný model (a nemyslím teď jen výkonné větroně, na které se specializuji).

Ad nevěřím že nepoznáš - no to je právě možná nepředstavitelné pro tebe, jakožto experta F3A, ale já (a strašná spousta dalších, jen si to ne každý přizná) se na 3D nespecializuji a tak prostě najdeš kvanta obratů, které zkrátka neumím a tudíž nemám šanci rozeznat, že třeba s jinými plůtky na křídle by byl model v nějaké šílené pozici neutrálnější atd.
JIstě, pokud třeba číňan (a někdy i domácí výrobce) totálně zmrší polohu těžiště a akrobat se souměrným profilem musím na zádech tlačit, tak to poznám snadno, na druhé straně ale s tímhle by si měl poradit i celkem průměrný výrobce. Narážím spíš na "jemnější části" ladění ...
paveld

#74 Příspěvek od paveld »

Tomasc má pravdu, nejsem extra letec, ale když ani po seřizování nastavení všeho a změnách těžiště (podélně příčně a svisle) u Super ZOOM 2 musím v levé přemetu v nožovém letu přidávat levá křidélka a v prvém naopak, přestal jsem si ohybat ruce. Jiné prvky ZOOM létá pěkně.
Katana 1,6m, Spark Evo a Spies mi v tomto obratu (a jiných drží).
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od TomasC »

Je fakt rozdíl, když chceš letět nožový let a dáváš jen směrovku NEBO přidáváš křidélka a VOP, aby to letělo rovně. Přesně tyhle rozdíly dělají "tohle nezaletím". Co může odmakat letadlo, to má odmakat letadlo a pilot se má soustředit na něco jiného.
Jinak se za experta spíš nepočítám, proto létám pyloňáky, kde se jenom "tahá". :wink:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“