Vlado C píše:Tie era su kvalitne co predavaju. (mam od nich 2 rozne typy) Vyznamnej casti klientov sa to zdrazenie zda prekyslicene. Ono sa to vyhada. Ale aj klienti maju pravo si takto comunitne tvorit nazory.
Dokonca si myslim ze tato debata je prospesna pre obidve strany.
pozor ... nikdo neříká, že by si kdokoliv nemohl tvořit názor nebo ho i publikovat.
Je zcela korektní pokud tu někdo napíše, že podle něj už je to drahé moc a buď na to nemá, nebo to za to už nedá, nebo jak tu napsal myslím tomáš, že on už tam pomalu přestává vidět dost velkou přidanou hodnotu, která by pro něj ty peníze navíc obhájila. To je všechno zcela košer.
Ale může mě vždycky čert vzít, když začne někdo vykládat něco o nepřiměřenosti ceny k výrobním nákladům a říkat něco o tom, že výrobce nemá právo zdražovat když to je přece stejné jak to bylo, nebo že je takový skok nesolidní, nebo že vůbec by se skokově nemělo zdražovat .... tak to prostě nefunguje a taková úvaha je úplně mimo mísu. Každý by měl myslet výhradně sám za sebe - můžu se rozhodnout a říct si, zda to za tu cenu koupím, ale neměl bych výrobci spílat či ho osočovat za to, že to má (pro mě) drahé nebo se nad tím pohoršovat. Je to stejně tak jeho právo si říct za kolik chce prodávat, jako moje právo to nekoupit.
Takže povzdechnutí nad tím ... už nám zase zdražili paní Müllerová ... je OK, zrovna tak je OK upozornit kolegy, že se zdražuje aby třeba pokud někdo má akutní projekt, mohl zkusit ještě sehnat nezdražené kusy, ale odsuzovat či hodnotit jakkoliv výrobce za to, že to udělal je nefér a holý nesmysl.