pivandrift píše:Poslední dobou mám problémy se stabilitou svého P1. Už od startu (vzletu) mi dvě přední ramena dost klesnou, pak se sice phantom narovná, ale prakticky ho nelze udržet na místě (hýbe se třeba i 6 metrů do stran). Ještě více se to projeví v otočení kolem své osy - opět si poletuje kde chce. S phantomem jsem nehavaroval, kalibroval jsem ho a létám jen v GPS-atti. Určitě to dříve nedělalo. Působí to na mě, jako by to nebylo v plné gps, ale dioda bliká zeleně. Děkuji za rady.
Tady jakoby spojuješ více věcí, vzájemně možná úplně nesouvisejících :- GPS stabilizace nemá nic společného se základní stabilizací Phantoma v prostoru (tj. třeba náklonu), k tomu má jiné senzory, tj. gyroskopy, magnetický kompas, akcelerometry a např. barometr, GPS stabilizace nijak neovlivňuje např. náklon Phantoma
- ten náklon se ti projevuje i v režimu ATTi stabilizace, tj. bez GPS stabilizace ?
- driftování do stran skutečně ukazuje jen na základní stabilizaci bez pomoci GPS
- zkus udělat úplnou IMU kalibraci a zkontroluj si přitom hodnoty, vracející se právě z gyroskopů, akcelerometrů a kompasu, a srovnej je s těmi referenčními uvedeným v helpu DJI Assistenta
- toto by mj. mohl způsobovat právě zaseknutý akcelerometr (je v NAZA jednotce), což se může stát při pádu (i když říkáš že jsi nepadal), kdyby vracel nějaké abnormální hodnoty, je potřeba poklepat na DJI jednotku pro jeho uvolnění, na "trubce" najdeš nějaká názorná videa, jak na to...