Hlásím se do soutěže sponzor pošty a našeho milovaného státu. Objednávka za 700,- zaplaceno DPH 179,- a poplatky 180,-. Nicméně serva i tak vyšli 4ks za cenu 2ks lineárních. No nic zdravím Babiše a poštu. Snad se dostanu k tomu abych to přestavěl a vyzkoušel.
Blade 130 X
Re: Blade 130 X
[/quote]Jasně, nějak jsem měl v hlavě tohle, když jsem to psal: http://www.microheli.com/2-digital-ultr ... rch=servos
[/quote]
Hlásím se do soutěže sponzor pošty a našeho milovaného státu. Objednávka za 700,- zaplaceno DPH 179,- a poplatky 180,-. Nicméně serva i tak vyšli 4ks za cenu 2ks lineárních. No nic zdravím Babiše a poštu. Snad se dostanu k tomu abych to přestavěl a vyzkoušel.
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Ahoj,
ještě prosba. Nevíte někdo, kde by se dali sehnat konektory k servům ty který jsou na desce???? Nebo nemáte někdo vadnou desku ze které by se to dalo vybagrovat????
Děkuji
ještě prosba. Nevíte někdo, kde by se dali sehnat konektory k servům ty který jsou na desce???? Nebo nemáte někdo vadnou desku ze které by se to dalo vybagrovat????
Děkuji
Netopyr
Netopyr píše:Ahoj,
Děkuji
např. tady: http://www.ebay.com/itm/Mini-Micro-JST- ... 27e5516654
Spektrum DX8, T-REX 500 (MB),Tarot 450pro, Home made airbrush kabinky: http://milaro.rajce.idnes.cz/
Netopyr
Zdravim, mam takovy problem s 130-tkou. Vybrace na ocasu jsem odstranil pomoci nastaveni gyra, ale co mne zlobi a uz docela vytaci je samovolny pohyb serv. Precetl jsem cele vlakno a dozvedel se, ze lze odstranit pouzitim subtrimu. To se mi taky povedlo, ale po cca dvou roztoceni rotoru je samovolny pohyb zpet.
Nemam zkusenosti, je to muj prvni vrtas a jsem opravdu nestastny z toho, ze tak zlobi. Na simu nemam problem zaviset (phoenix 5), ale 130-tku vylozene honim v prostoru a citim jak samovolne uhyba, po pristani do cca 2 sekund dojde k vyrovnani serv.
Dekuji za radu, zacatecnik Milan
Nemam zkusenosti, je to muj prvni vrtas a jsem opravdu nestastny z toho, ze tak zlobi. Na simu nemam problem zaviset (phoenix 5), ale 130-tku vylozene honim v prostoru a citim jak samovolne uhyba, po pristani do cca 2 sekund dojde k vyrovnani serv.
Phoenix 5, DX7s, Blade nano QX, Blade 130x
MiaJizva píše:Zdravim, mam takovy problem s 130-tkou. Vybrace na ocasu jsem odstranil pomoci nastaveni gyra, ale co mne zlobi a uz docela vytaci je samovolny pohyb serv. Precetl jsem cele vlakno a dozvedel se, ze lze odstranit pouzitim subtrimu. To se mi taky povedlo, ale po cca dvou roztoceni rotoru je samovolny pohyb zpet.
Ahoj,
nevím, jestli nemícháš hrušky (první odstavec) s jabkama (druhý odstavec), ale co znamená "130-tku vylozene honim v prostoru a citim jak samovolne uhyba, po pristani do cca 2 sekund dojde k vyrovnani serv"?
Uhýbá jen na jednu stranu a nepravidelně? Nebo do všech stran a stále?
Protože to, že 130ka nestojí na místě a stále někam uhýbá a po přístání cca do 2s dojde k vyrovnání serv je správně a má to tak u tohoto typu heli být
Nevím, jakou heli máš nastavenou na SIMu, ale se 130X se musíš nejprve naučit "stát" (viset) na místě (tzn. páčkovat stále a neustále tak, aby se Ti heli nehla).
Sama na místě (jako hračky typu dvourotoru) viset nebude.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Je mi jasne, ze to neni sim a je to mala heli, ktera nebude ve vzduchu cekat az si dojdu pro dalsi baterku
pri vzletu se nakloni doprava, zvletnu a vyrovnam, ale stale se sama nahyba na pravou stranu, takze tahne na jeden smer. Na simu litam s velikosti 550, ale i 130 zavisim. Po vyrovnani serv subtrimem se po tretim roztoceni rotoru nebo po vymene baterky opet vysune do horni pozice leve servo (pohled ze zadu) a po vypnuti motoru se serva vrati do nulove polohy po cca 2 vterinach, tak jak se to tady jiz resilo v diskuzi.
Takze uhyba na jednu stranu ...
MiaJizva píše:Je mi jasne, ze to neni sim a je to mala heli, ktera nebude ve vzduchu cekat az si dojdu pro dalsi baterkupri vzletu se nakloni doprava, zvletnu a vyrovnam, ale stale se sama nahyba na pravou stranu, takze tahne na jeden smer. Na simu litam s velikosti 550, ale i 130 zavisim. Po vyrovnani serv subtrimem se po tretim roztoceni rotoru nebo po vymene baterky opet vysune do horni pozice leve servo (pohled ze zadu) a po vypnuti motoru se serva vrati do nulove polohy po cca 2 vterinach, tak jak se to tady jiz resilo v diskuzi.
OK, nevěděl jsem, jak velký "začátečník" jsi
To vypadá na stejný problém, jako jsem měl já: viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1410#p1076156
Nakonec to bylo deskou a vyreklamoval jsem ji až napodruhé.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Jinak jsem si právě objednal stejná serva jako Netopyr: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Servo.html
Na stránce HK mi navíc naskočila spec. nabídka s cenou jen $5.55, což vyjde v přepočtu včetně 1/4 poštovného $1 (když kupuju 4 serva) na 146Kč/ks.
Tak jsem na ně zvědav?
Na stránce HK mi navíc naskočila spec. nabídka s cenou jen $5.55, což vyjde v přepočtu včetně 1/4 poštovného $1 (když kupuju 4 serva) na 146Kč/ks.
Tak jsem na ně zvědav?
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Zdravim, cim to moze byt , ked zadne servo bez spusteneho motora ide a ked sa motor roztoci, tak sa ako keby zasekne a vrtas rotuje. Ked vypnem motor, tak zase servo ide normalne. Letu zdar
BLADE Nano CPX (HP03SE), BLADE 130x (SPIN 8000), nova DX6, Phoenix RC
stihlman píše:Zdravim, cim to moze byt , ked zadne servo bez spusteneho motora ide a ked sa motor roztoci, tak sa ako keby zasekne a vrtas rotuje. Ked vypnem motor, tak zase servo ide normalne. Letu zdar
Zdar,
a máš správně nastavený střih vrtulky v neutrální poloze? Mělo by to mít asi takový náběh: download/file.php?id=21525&mode=view
PS: Správný úhel nastavíš i tak, že po inicializaci (najetí vrťasu) ho vypneš, odpojíš z desky ocasní servo, opět vrťas zapneš a pomalu roztočíš na něčem kluzkém a servem posouváš po ocasní trubce, dokud se +/- nepřestane otáčet kolem osy. Úplně přesně to být nemusí, headlock gyra si to potom srovná, ale rovnou ti budou sedět i dorazy. Pak vrťas vypneš a servo opět připojíš.
Dorazy (aby Ti smykátko nešlo až ke kraji T-osy a aby jsi využil celou dráhu smykátka) si pak můžeš pro jistotu ověřit i tím, že odpojíš motor, na TX přidáš plyn (tím se aktivuje gyrování) a vrťasem otáčíš zleva doprava a díváš se, jak ti smykátko chodí a zda neneráží až ke kraji (což by při správném střihu nemělo a na obě strany by měla být rezerva)?
Ale možná máš na mysli něco jiného?
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Ještě může byt stržená ploška na jednom ze zadních koleček, pokud máš plastová.Zkus podržet jedno se zadních koleček silou a zatočit rukou kolem hl. hřídele, jestli se hl. kolo točí a zadní kolečko stojí je stržená ploška na plastovém kolečku, to platí pro obě zadní kolečka.Nebo podrž prsty zadní gripy a toč hl.kolem.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
RadekCe píše:Jinak jsem si právě objednal stejná serva jako Netopyr: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Servo.html
Tak jsem na ně zvědav?
Můžeš pak dát foto jak výše uvedená serva sedí v rámu? Hlavně to servo výškovky za motorem... mám rám Microheli na páková serva, motor Spin a moc místa mezi rámem a motorem nezbývá. Co jsem zkoušel jiná serva než doporučované Hitec, tak většinou pákou narážely do motoru.
Spektrum DX8, T-REX 500 (MB),Tarot 450pro, Home made airbrush kabinky: http://milaro.rajce.idnes.cz/
OK, nevěděl jsem, jak velký "začátečník" jsi
.
To vypadá na stejný problém, jako jsem měl já: viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1410#p1076156
Nakonec to bylo deskou a vyreklamoval jsem ji až napodruhé.[/quote]
Dĕkuji za rady, i když jsi mne nepotĕšil. Desku jsem koupil před 14 dny a už s ní poletím zpátky do krámu. To bude na delší dobu můj poslední let, vzhledem k tomu co tady čtu o reklamacích fa Astra.
No nic budu hoblovat na simu. Letu zdar
Nakonec to bylo deskou a vyreklamoval jsem ji až napodruhé.[/quote]
Dĕkuji za rady, i když jsi mne nepotĕšil. Desku jsem koupil před 14 dny a už s ní poletím zpátky do krámu. To bude na delší dobu můj poslední let, vzhledem k tomu co tady čtu o reklamacích fa Astra.
No nic budu hoblovat na simu. Letu zdar
Mam poskodene zadne kolecka, tak vymenou sa to dufam vyriesi:-) idem na to. A dik za rady.
BLADE Nano CPX (HP03SE), BLADE 130x (SPIN 8000), nova DX6, Phoenix RC