Imbus, nebo tisícihrany

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Imbus, nebo tisícihrany

#46 Příspěvek od jyrry »

ROB píše:... Mám dojem, že tady řešíme pěkné pitominy. ...

Souhlasím.
jyrry.webnode.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od arda1 »

Hele jestli jsi to četl tak Hudy nemám ale mám asi 10 let starý dvě sady imbusů od Tony - a znovu říkám že s tím co mám z doby předrevoluční je to neporovnatelný - takže asi tak .. Radek
ICQ 638556901
zdzd

#48 Příspěvek od zdzd »

ROB píše:Moje příspěvky v tomto vláknu byly namířeny obecně na nešvar, který se objevil v "popseudorevolučním čase", kdy mám dojem, že někteří jedinci jsou tím větší odborníci, čím lepší a dražší nářadí vlastní a pak se dokážou zeptat jak mají provést naprosto banální zámečnickou práci ....

Aha, tak nešvar...

Já tomu naopak říkám zkušenosti. Taky byly doby, kdy jsem si myslel, že stačí nářadí z tržnice. Nestačilo. Tak jsem pořídil lepší, nestačilo. A tak to šlo až k HUDY.

Nejvíc bych ušetřil, kdybych ty HUDY koupil rovnou.

Protože cena HUDY je zanedbatelná proti ceně problémům způsobeným jiným nářadím. Ke štěstí úplně stačí jedna ohlodaná hlava šroubu utopeného v bočnici vrtulníku. Práce na půl dne, ztracený letový den, nová bočnice za cenu několika HUDY. Stržený zalepený červík je taky dobrá veselice. A tak dále.

Nářadí je proto, aby se s ním pracovalo. Ne bojovalo. Dobré nářadí se vždy vyplatí a je s ním úplně jiná práce.

A nemyslím, že by jsi tu třeba od Ardy, Toma či mne někdy viděl nějaký dotaz na banální zámečnickou práci...
krtek2k

#49 Příspěvek od krtek2k »

A může mi ten chytrej rob napsat , co z mýho názoru je mimo mísu?
Každej helinář co už něco našroubkoval , má doma supr ťupr nářadí , žádný fajfky , ale hroty v rukojeti.
Něco jako tohle:
Obrázek
A ví , že ať zkusil imbusovou fajfku jakou koliv, tak ten efekt jako pořádný nářadí, ta fajfka mít nikdy nebude. Ztráta času. Nechci při šroubkování 50 šroubků trávit hodinu tím, že se budu vztekat , jak mi z nástroje šroubek spadl , jak už mám po desátým šroubku vyžvejkanou fajfku , jak s fajfkou nedokážu správně odhadnout moment utažení atd.
Nikde jsem netvrdil , že když to stojí 300, tak je to nejlepší , ale že to co máme vyzkoušený jako nejlepší , zkrátka 300 stojí.
Co je na tom mimo mísu?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
ROB

#50 Příspěvek od ROB »

Mno, už jsem se tady angažovat nechtěl, ale když se ozval taky ten poslední z potrefených ....
Takže ještě jednou - a naposledy - zopakuji, že zřejmě neumíte VY, co tady neustále předhazujete svoje super nářadí, asi pochopit psaný text.
Pokud napíšu, že se zbytečně navážíte do někoho, kdo si dovolil použít mrňavej imbusák za mrzký peníz, protože mu to na to jeho použití ouplně stačí, tak potom VY z toho uděláte dokonalou tragédii a berete to jako útok na své nedotknutelné osobnosti, protože VY jste přeci mistři světa a klíč takové nízké kvality .... no to je pod VAŠÍ úroveň.
Vůbec nerozporuji potřeby kohokoli z VÁS. Pokud používáte klíč Imbus 2mm velmi často a potřebujete jej tedy mít v super kvalitě, tak prosím. Zde má koupě skutečně kvalitního klíče své opodstatnění. Ale pokud ho někdo použije párkrát za život, tak to opodstatnění nemá. A to bylo to co jsem se VÁM, mistrům světa, snažil vysvětlit. Nechcete mi doufám tvrdit, že veškerý vercajk, co máte ve svém vlastnictví je té nejlepší kvality co lze vůbec na světě sehnat. To byste za to vyplázli takový bakšiš, že by VÁM už asi na ostaní srandičky toho moc nezbylo :lol:
Takže krtek2k - už jsi pochopil co bylo mimo mísu ? Pokud stále ne, pak je problém někde jinde a ne v kvalitě klíče Imbus 2mm za 2 kajdy.
Přeji VÁM příjemný den.
krtek2k

#51 Příspěvek od krtek2k »

Tak si přečti co jsem napsal na druhé stránce tohoto vlákna, napsal jsem jen že:
Je fakt , že každej helinář , kterej už něco našroubkoval , má doma doma supr nářadí

Jako konstatování faktu , do nikoho jsem se nenavážel.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
zdzd

#52 Příspěvek od zdzd »

ROB píše:Mno, už jsem se tady angažovat nechtěl, ale když se ozval taky ten poslední z potrefených ....
Takže ještě jednou - a naposledy - zopakuji, že zřejmě neumíte VY, co tady neustále předhazujete svoje super nářadí, asi pochopit psaný text.
Pokud napíšu, že se zbytečně navážíte do někoho, kdo si dovolil použít mrňavej imbusák za mrzký peníz, protože mu to na to jeho použití ouplně stačí, tak potom VY z toho uděláte dokonalou tragédii a berete to jako útok na své nedotknutelné osobnosti, protože VY jste přeci mistři světa a klíč takové nízké kvality .... no to je pod VAŠÍ úroveň.
Vůbec nerozporuji potřeby kohokoli z VÁS. Pokud používáte klíč Imbus 2mm velmi často a potřebujete jej tedy mít v super kvalitě, tak prosím. Zde má koupě skutečně kvalitního klíče své opodstatnění. Ale pokud ho někdo použije párkrát za život, tak to opodstatnění nemá. A to bylo to co jsem se VÁM, mistrům světa, snažil vysvětlit. Nechcete mi doufám tvrdit, že veškerý vercajk, co máte ve svém vlastnictví je té nejlepší kvality co lze vůbec na světě sehnat. To byste za to vyplázli takový bakšiš, že by VÁM už asi na ostaní srandičky toho moc nezbylo :lol:
Takže krtek2k - už jsi pochopil co bylo mimo mísu ? Pokud stále ne, pak je problém někde jinde a ne v kvalitě klíče Imbus 2mm za 2 kajdy.
Přeji VÁM příjemný den.

Skutečně jsem nepochopil co má být mimo mísu. My psali, že kvalitní nářadí se vyplatí a kvalita obvykle něco stojí.

A ty na to napsal ptákovinu:
"Nad argumenty pánů zdzd a arda1 se docela bavím a to co přidal krtek2k je už úplně mimo mísu. Vzhledem k tomu, že dělám v železářském obchodě již cca 30 let, tak Vám vážení mohu zcela zodpovědně sdělit, že cena v dnešní době (a to říkám s velkým smutkem v duši) vůbec nic nevypovídá o kvalitě nářadí."

Ani slovo o tom, že na tři šroubky u králíkárny by na to mohl stačit i kuchyňský nůž, zatímco na hodinky asi ne. S tím tu operuješ až teď. To my ovšem už ze zkušenosti známe dávno a určitě nejsme sami. Na takovou věc přijde velmi rychle každý, kdo šroubuje třetí šroubek v životě i bez rad ze železářství. Ovšem ve tvém prvním příspěvku nic takového nebylo. To, že v železářském obchodě prodáváš předražené šunty je opravdu k pláči. Ale za to my nemůžeme. Proto třeba taky nakupujeme HUDY. Protože víme, že stojí hodně, ale taky víme, že stojí za to. Na rozdíl od loterie v železářství.

Nekupujeme nejlepší nářadí na světě, protože ho nepotřebujeme. Nekupujeme ale ani šmejdy, protože se s tím nedá dělat. Kupujeme to, u čeho jsme si prověřili nejvhodnější poměr užitná hodnota / cena. A pokud ti vadí, že to není nic od tebe, tak zapracuj. Koupě stejně kvalitního nářadí za nižší cenu nám rozhodně vadit nebude...
ROB

#53 Příspěvek od ROB »

Tedy já žasnu .... Co se tady všechno nedozvím :lol:
Klasický případ překrucování toho, co bylo z mé strany napsáno. Moje první reakce byla podmíněna tím, že jste se VY naváželi do někoho, kdo nekoupil super vercajk. Ale to se stále jenom opakuji.
No nic. Nemá to cenu.....To co jsem chtěl sdělit, zřejmě stejně ten kdo pochopit nechce, tak nepochopí.
A to, že nenakupuješ vercajk u mne - no to mám vlastně, když to tak čtu, velkou kliku.
A vlastně Ty taky, když stejně prodáváme předražený šunty :roll:
A vůbec největší prča je v tom, že nám je úplně u zadele kolik prodáme vercajku, protože nás to neživí :lol: :lol: :lol:
Tímto končím - na tovýhle blbiny fakt nemám čas.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od TomasC »

No, myslím, že se to trošku zvrtlo.... Tak prosím o vychladnutí a pochopení pro přístup druhých.

Já osobně se snažím používat kvalitní nářadí. Co potřebuji častěji, tak mám HUDY. Prostě mi vyhovuje a rukojeť se mi dobře hledá.
A pokud jde o zmlsanost.. Při utahování křídel používám momentový šroubovák.
jio

#55 Příspěvek od jio »

ROB píše:A to, že nenakupuješ vercajk u mne ...

Víš, v tom je možná ten zakopaný pes. Podle mé zkušenosti jsou ve většině železářství podavači a ne prodavači. Pak je jedinou cestou, jak se dostat ke kvalitnímu nářadí směrování na značku. Jinak to vyjde nakonec dráž a člověku se pak doma hromadí nářadí, kdy vedle toho kvalitního je i to horší, jen "je škoda ho vyhodit".

To, co jsi tady napsal ve tvém prvním příspěvku je pro mě nová informace a díky za ni. Zase mám trochu jasněji.
ROB

#56 Příspěvek od ROB »

krtek2k : Tak Tobě se člověče musím fakt OMLUVIT ! Hodil jsem Tě - naprosto neprávem - do "jednoho pytle" s těmi, co se naváželi do Rosta2 kvůli tomu klíči za 2 kajdy. Máš pravdu, Ty jsi se honu na čarodějnice nezúčastnil a proto ještě jednou se Ti hluboce OMLOUVÁM.

jio : Jo, máš pravdu. Je to bohužel tak. Naprostá většina prodavačů jsou zaměstnanci, kterým je to šumák.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od arda1 »

TO ROB - vůbec nevíš o co jde a proč jsem se "navezl" zrovna do dotyčnýho . Rosta2 to ví moc dobře- Radek
ICQ 638556901
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Rosta2 »

arda1 píše:TO ROB - vůbec nevíš o co jde a proč jsem se "navezl" zrovna do dotyčnýho . Rosta2 to ví moc dobře- Radek

Tak to tedy nevím, proč jsi ses do mě "navezl" - ale už to něco vypovídá o Tvojí povaze, že Ti vůbec nejde o podstatu věci, na kterou já jsem reagoval tj, aby dotyčná osoba neutahovala imbus šroub něčím jiným, než klíčem k tomu určeným, který nestojí majlant. Vidím že na tomto foru, některým uživatelům vůbec nejde o nějakou tu pravdu a zkušenosti druhých, ale aby se pouze mohli navážet do druhých - jak jsi ses sám přiznal.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od arda1 »

Ale Rosťo - já ze sebe aspoň nedělám mistra světa a že jsem sežral všechnu moudrost a pokud hodláš hodnotit moji povahu pak k tomu nemám slov. Když uděláš z druhýho hlupáka a hňupa nediv se že ti to někdy vrátí - co se týče imbus klíče za tím si stojím. Radek
ICQ 638556901
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Rosta2 »

arda1 píše:Ale Rosťo - já ze sebe aspoň nedělám mistra světa a že jsem sežral všechnu moudrost a pokud hodláš hodnotit moji povahu pak k tomu nemám slov. Když uděláš z druhýho
hlupáka a hňupa nediv se že ti to někdy vrátí - co se týče imbus klíče za tím si stojím. Radek

To myslíš jako z tebe, a mohl bys být konkrétnější v čem jsem z tebe udělal hlupáka a hňupa? A že jsi ses ani nebránil, když jsem z tebe toho hlupáka a hňupa dělal. Ale to Tvoje navážení do mě v tomto vlákně o Tobě toho vypovídá dost, kde Ti jde jenom o Tvoje pošramocené sebevědomí, a vůbec ne o podstatu věci. A ještě jedna drobnost, kdeže jsem ze sebe dělal toho mistra světa :D .
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“