Zachrana modelu ze stromu - Kamenice u Prahy

Občas model uletí, nebo se štěstím najdete cizí model.
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Zachrana modelu ze stromu - Kamenice u Prahy

#16 Příspěvek od JosefSvejk »

jag42 píše:Pověsil jsem model na cca 40m topol.

Nejsi kromě modeláře taky rybář? :o
nuku

#17 Příspěvek od nuku »

A musi tam nekdo lezt?
Ja kdyz jsem povesil kridlo na spicku stromu, tak mi ho dolu sestrelili dobrovolni hasici vodnim delem.
Oni meli zabavu, ja kridlo a stalo me to flasku rumu, ale i ta byla spis zaloha na priste.
IvoR1

#18 Příspěvek od IvoR1 »

Škoda že jsi až z Prahy. Mě pro akrobata vylezl místní dobrodruh na obrovský modřin. Měl lana, karabiny a já jsem ho ze země jistil. Když byl nahoře, tak už jsem jej neviděl a jenom jsem uhýbal před ulomenými větvemi a vůbec mi teda nebylo do smíchu. Letadlo nešlo sundat jinak, než shodit. Stálo mě to sice 15ku bečku Plzně, ale už k vůli elektronice se to vyplatilo a mám to prý předplacené :lol: . Nakonec škoda nebyla ani tak velká a Katana za týden zase lítala. :D
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
honzaop

#19 Příspěvek od honzaop »

Jo, škoda že jsi až z Prahy. Já bych to s koptérou zkusil, jako výzvu, zda to půjde. Když jsme sundávali pomocí latí, tak jsem ještě koptéru neměl...
Nechceš přitáhnout ten strom i s érem do Ostravy? :).
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od STROHUR »

Mě sundával model kluk co dělá klempířinu na kostelích. Se sedákem , jištěním ze země uplně v poho vylezl kam se dalo pak to shodil násadou na sítku do bazénu nastavenou tyčí na malování.
kroxigor

#21 Příspěvek od kroxigor »

Vydrž ono to spadne. Onehdá jsem měl Toro900 na 20m borovici. Vydrželo tam několik dní, přes bouřky kroupy a nakonec ho sundal vítr. Nic mu nebylo, samozřejmě až na baterku.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
stas

#22 Příspěvek od stas »

neplánuje náhodou obec/alebo komu to patrí/ výrub tých stromov???....no bolo by to bez lezenia :lol:
hashpi
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od hashpi »

Jako dobrovolný hasič mi přijde nejlepší éro sundat vodním dělem :mrgreen: :lol: Hlavně neriskuj v případném lezení :? To už radši počkej až éro zfoukne vítr. Hodně štěstí :D
Onygzz

#24 Příspěvek od Onygzz »

Bejt to u Brna, tak ti to sundáme..stromy lezeme s vybavením v rámci jedné nejmenované "hry" ;-)
Ondra01

#25 Příspěvek od Ondra01 »

Tak jsem se nakonec domluvil ze znamym ze tam zkusi vylezt, ale nez si priveze vybaveni tak je to dalsi 2 tydny. Vzhledem k tomu kolik bourek to za posledni tydny prezilo si myslim ze to jen tak nespadne.
BTW baterka tam neni, coz byla pricina padu - jen lehce "na chvilku" pridelana baterka v ostrem loopingu vyletela ven a bez ovladani uz to jen vitr doneslo kousicek stranou do stromu. A bylo hotovo..tak uvidime, dam vedet jak to dopadlo ;)
Ondra01

#26 Příspěvek od Ondra01 »

A bylo tak hezky ;)
Přílohy
swift.jpg
hashpi
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od hashpi »

Tak co éro? Už je dole? :)
Ondra01

#28 Příspěvek od Ondra01 »

Vcerejsi pokus nevysel, zastavila nas tma. Kamaradi si delali sradnu ze jsem to mel oznacit jako kesku a to by bylo hned zajemcu :lol:
Tak snad pristi tyden
Ondra01

#29 Příspěvek od Ondra01 »

Tak se po nejakych trech mesicich stravenych na strome znova dostalo samokridlo do rukou majitele :) bohuzel to nebylo uplne citlivou cestou, ale vyrubem te lipove aleje. Kdyz jsem si vsiml ze to pokaceli tak jsem se tam stavil a kridlo vytahl zpod vetvi, asi si ho drevorubci nevsimli, i kdyz to tam uz asi par dnu lezelo.
Parodoxne nejvic mu ublizil asi az ten pad, uletely elevony, nekolikrat je propichle vetvemi, jedna polovina je prelomena, rozdrceny konec kridla. Dost tomu asi pomohly uhliky v kridle, kdyby nekdo moc chtel tak se to asi polepit da za cenu zvyseni hmotnosti. Jinak je zrejme na vyhozeni (nebo na combat :D )
Z elektroniky na prvni pohled vypada ok regulator, prijimac (nevypadaji zkorodovane) a mozna i serva. Motor hodne zrezl a je v nem znacna vule, ten asi neprezil. Ostatni bylo zadeklovane v kridle a zalepene, tak k tomu asi voda nemela tak pristup.
Vsechno to ocistim a rozeberu, uvidime co z toho bude. Aspon pak kacek to snad usetri.
Fotky stavu viz priloha, bohuzel primo u stromu jsem nemel fotak.
Přílohy
20141207_145537.jpg
20141207_145559.jpg
20141207_151124.jpg
Odpovědět

Zpět na „Ztráty a nálezy“