Názor na vrtulník Ricco
Re: Názor na vrtulník Ricco
Tak už jsem to napůl ponastavoval a dokonce i roztočil teď budu muset dobojovat seřízení středu cykliky a naklonění listu.Což bude teprve masakr:)
Tak teď už jsem v ouzkých nejsem schopný rozchodit gyro,cykliku jsem jak štakš seřídil akorát že když to roztočím tak se chce pořád točit na jednu stranu musím dát plnou výchylku vrtulky ale gyro vubec nechodí je prosím někdo poblíž černošic praha západ aby mi stím pomohl,z toho už se asi nevyhrabu:(
- Screwball671
Na gyru máš kouzelný přepínač, tzv. reverz, použij ho. 
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Mám to osazené gyrem LTG-2100T myslím si že je něco špatně jelikož na něm pořád svítí červeně dioda1 a v manuálu jsem nenašel co to znamená prochymodel.estranky.cz/file/41/manual-2100t_new.pdf a když začnu nastavovat dle návodu kroku 1 nerozumím a když začnu krokem 2 tak po akci vyčkejte 10sekund atd se mi rozbliká dioda 2 a když to vypnu a zapnu tak svítí dioda 1 a nevím co stím.
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle gyra jsou na pochopení komplikovanější.Zlatá gy401.Jestli máš možnost tak ho tam dej.Ušetříš si hromadu starostí.Hledej info i o HG5000.Nastavuje se stejně a dost se tu řešilo.Tady napíšu co jsem si k tomu poznamenal já.
Při prvním použití se musí provést kalibrace na konkrétní typ vysilače.
-vypnout přijimač
-zapnout vysilač a držet směrovku na jednu stranu na max.
-zapnout přijimač
-první 3 diody se rozsvítí(skenuje)
-držet 10 vteřin
-pustit směrovku na neutrál a počkat 5 sec.zůstane svítit dioda odpovídající vašemu rádiu.
-přijimač vypnout a zapnout
-kalibrace hotová
Ve vysilači musí být nejprve nastavené hodnoty kroku 1(DR,endpoint,trim subtrim)Potom teprve nastavuješ jednotlivé parametry gyra(typ serva,reverz,rotate rate,limit)Od kroku 3 v manualu.
Při prvním použití se musí provést kalibrace na konkrétní typ vysilače.
-vypnout přijimač
-zapnout vysilač a držet směrovku na jednu stranu na max.
-zapnout přijimač
-první 3 diody se rozsvítí(skenuje)
-držet 10 vteřin
-pustit směrovku na neutrál a počkat 5 sec.zůstane svítit dioda odpovídající vašemu rádiu.
-přijimač vypnout a zapnout
-kalibrace hotová
Ve vysilači musí být nejprve nastavené hodnoty kroku 1(DR,endpoint,trim subtrim)Potom teprve nastavuješ jednotlivé parametry gyra(typ serva,reverz,rotate rate,limit)Od kroku 3 v manualu.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Ber že jsem úplnej začátečník nevím co je DR,endpoint,trim subtrim vysílačku jsem nastavil ale tez zbytek už nechápu a toto z části typ serva,reverz,rotate rate,limit
bundik píše:Ber že jsem úplnej začátečník nevím co je DR,endpoint,trim subtrim vysílačku jsem nastavil ale tez zbytek už nechápu a toto z části typ serva,reverz,rotate rate,limit
Jenže ty termíny jsou právě z nastavování vysílačky...
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Pokud neznáš základy,bude to o to víc náročnější.Dual rate,endpointy,trimy a subtrimy je nutné nastavit ve vysilači do pozic které vyžaduje gyro v manualu.To jsou základní funkce ve vysilači a s tím ti pomůže manual k vysilači popř.youtube,google.Já ne protože ho neznám.Než tohle nastavíš ve vysilači,tak se o nastavení gyra zatím vůbec nestarej.Budeš muset věci co nechápeš jednotlivě vyhledat,nastudovat a pokud možno pochopit.To zabere spoustu času,takže na lítání raději nespěchej.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
Vím že mě asi ukamenujete už se mi povedlo rozchodit všechno i to gyro akorát nedokáži nastavit (zmenšit výchylky serv akorát ty v ail mix ale ostatní ne přikládám odkaz na manuál mé vysílačky http://bidproduct.com/part/8ch%202.4g%20RC.pdf ikdyž dělám vše dle manuálu jedná se o nastavení funkce EPA (Rosahy serv) tak serva vůbec nereagují na změnu hodnot a nevím jak s tím hnout, funkce CPA (středy serv) dle návodu funguje
Je tu někdo kdo by mi s tím pomohl nevím proč na vysílačce nefunguje ta funkce EPA rozsahy serv,ale jen v režimu heli v režimu letadlo a delta křídlo funguje a bez toho se dal nepohnu.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
A na co to potřebuješ ? Pokud potřebuješ zmenšit rozsahy úhlů na hlvě - potažmo omezit chod serv pro klopení a klonění tak zalez do swsh mixu a uprav rozsah tam. A pokud ptořebuješ omezit na výchylkách kolektiv tak opět ve swsh mixu najdeš položku pitch ... kterou rozsahy a úhly doženeš tam kam chceš.
Ahojte chlapi, mám doma Maxira a nově i Ricco (ten je celý bez elektroniky, pouze tam je motor 2212/12) a potřebuji pořešit nová serva, protože HS-55 se odporoučely do modelářských lovišť a už nemíním řešit tuto záležitost stále dokola (nechodí stejně, odchází poťáky ...). Raději si připlatím a koupím nějaká "věčná", jen nevím, jaká to jsou. Žádné 3D nelétám a ani neplánuji. Maxir je klasické pádlo, Ricco je bezpádlo do kterého plánuji Spirita, takže Ricco přijde na řadu trošku později. Do Maxira mi z netu vychází zhruba tato:
HiTec HS-5065MG
Align DS-430
Savox SH-0257MG
Díky za každé, praxí ověřené doporučení jak na Maxira tak i Ricca.
HiTec HS-5065MG
Align DS-430
Savox SH-0257MG
Díky za každé, praxí ověřené doporučení jak na Maxira tak i Ricca.
Maxir,Ricco FBL,Sniper I FB,Sniper II FBL Spirit, ZMR250+PDB+Naze+BL Heli20A+DYS BE1806
Ja mam dobrou zkusenost v padlovym Riccu s MKS470, pasujou dobre, spolehlivost zatim nebyl problém, parametrama a funkcnosti mi prijdou v pohode. Akorat maj vetsi odber, takze bez uprav nepouzivat s tim LaHeli reglem.
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Ke spokojenosti používám HS5055 je to digi ekvivalent k HS55.. V této heli jsou nezničitelná.. Jinak musím říci že jsem měl Ricca i s FBL HC3SX ovšem nepodařilo se mi to vyladit ke spokojenosti a šli tam zpět pádla..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, měl bych dotaz. Lítá někdo Ricca s VBARem? Dalo se to nastavit, tak aby to lítalo jako s pádlama? Jakou stab lítáte. Popřípadě jaké gyro a servo k pádlům.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6