DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DJIvison

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#1126 Příspěvek od DJIvison »

Niky píše:http://www.rc-foto-hranice.wz.cz/panstudanka.htmlzdravím-zkoušel jsem fotit z Phantomem panorama 360 stupňů použil jsem pro natáčení kamery přijiímač a vysílač 35 mhz a servo aby nebylo rušení, párkrát se povedlo ale po čase se stává že model nelze ovládat
musím vypnout vysílačku pak model přistane sám. Nemohlo by to rušit servo?

skromný dotaz, v čem je to zpracované ? tvořím podobně
:?:
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Niky
Kontaktovat uživatele:

#1127 Příspěvek od Niky »

fotky jsou sešitý v programu PTGui nebo Hugin a na stránky se dávají v programu Pano2VR
mirman

#1128 Příspěvek od mirman »

to Frostmann

Díky za info zkusím se poptat jak to se znalci funguje u nás...
Já momentálně komunikuju přímo se servisem DJI EU,poslal jsem jim popis události a odkaz na video a chtějí,aby byla koptera poslana k nim na posouzení....
Tak ted nevim jak to je,jestli to dovozce odeslal,nebo nee...
Frostmann

#1129 Příspěvek od Frostmann »

mirman píše:to Frostmann

Díky za info zkusím se poptat jak to se znalci funguje u nás...
Já momentálně komunikuju přímo se servisem DJI EU,poslal jsem jim popis události a odkaz na video a chtějí,aby byla koptera poslana k nim na posouzení....
Tak ted nevim jak to je,jestli to dovozce odeslal,nebo nee...

No za predpokladu ze vasa legislativa je podobna tej nasej predajca je povinny poslat zariadenie autorizovanemu servisu, pokial nim nieje on sam. Vzdy mas pravo nesuhlasit s vybavenim reklamacie a tam nastava ten stav ze pri zamietnuti reklamacie ti musi dat moznost sa obratit na iny servis.
pivandrift

Re: YAW30 mod pro original Phantom Tx (P1, P2, Vision)

#1130 Příspěvek od pivandrift »

gardenroute píše:YAW30 mod pro original Phantom Tx (P1, P2, Vision)
Tak jsem o víkendu udělal na své Phantom 1 RC Tx drobnou úpravu, která ale umožní přepnutím přídavného přepínače snížit rychlost otáčení v YAW ose na pouhých 30% původní rychlosti otáčení, což přispěje k plynulosti a hladkosti natočené scény při panorámování. Samozřejmě původní rychlost na 100% je zachována na druhé poloze nového přepínače.

Tak jsem tuto upravu také zrealizoval a podle prvního krátkého testu to vypadá výborně. Zvláště pro mé nešikovné prsty je to super pomocník. :D Díky gardenroute.
gardenroute

Re: YAW30 mod pro original Phantom Tx (P1, P2, Vision)

#1131 Příspěvek od gardenroute »

pivandrift píše:Tak jsem tuto upravu také zrealizoval a podle prvního krátkého testu to vypadá výborně. Zvláště pro mé nešikovné prsty je to super pomocník. :D Díky gardenroute.
Jo, jo, je to výborný a jednoduchý mod, který, jak jsem již psal, velmi pomůže při natáčení leteckého videa každému pilotovi P1, P2, a Vision (+) s originální Tx.
Jsem rád, že Ti to pomohlo... :)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
smart001

Phantom nejde nastartovat

#1132 Příspěvek od smart001 »

Ahoj mám problém s Phantomem 1,po koupi cinskeho gimbalu jsem ho pripojil na ridici jednotku a i kdyz jsem ho dopojil tak mi phantom nejde nastartovat. v NAZA progrmau kdyz delam test jednotlivych motoru tak fungujou vsechny. ale normalne kdyz dam na vysilaci paky do rohů (kvuli startu) tak se ani neroztoci....nevite co s tim? Děkuju
Zenderat

Re: Phantom nejde nastartovat

#1133 Příspěvek od Zenderat »

A když gimbal odpojíš, tak to jde?
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
gardenroute

#1134 Příspěvek od gardenroute »

smart001 píše:Ahoj mám problém s Phantomem 1,po koupi cinskeho gimbalu jsem ho pripojil na ridici jednotku a i kdyz jsem ho dopojil tak mi phantom nejde nastartovat. v NAZA progrmau kdyz delam test jednotlivych motoru tak fungujou vsechny. ale normalne kdyz dam na vysilaci paky do rohů (kvuli startu) tak se ani neroztoci....nevite co s tim? Děkuju
Jen pár poznámek :
- Phantom 1 zde má vlastní technické vlákno, proč zakládáš nové, jen pro svůj problém, to o něm nevíš ?
- udělal jsi si kompletní "Command Stick Calibration" v NAZA Assitentovi ? To je nutné, protože pokud nebudou výchylky kniplů správně kalibrovány v krajních hodnotách, nebude CSC (Combination Stick Commands) správně proveden, a motory odarmování a spuštěny... Přesto může být "Motor test" funkční
- motory máš nastaveny v "Inteligent Mode" ?
pivandrift

#1135 Příspěvek od pivandrift »

Poslední dobou mám problémy se stabilitou svého P1. Už od startu (vzletu) mi dvě přední ramena dost klesnou, pak se sice phantom narovná, ale prakticky ho nelze udržet na místě (hýbe se třeba i 6 metrů do stran). Ještě více se to projeví v otočení kolem své osy - opět si poletuje kde chce. S phantomem jsem nehavaroval, kalibroval jsem ho a létám jen v GPS-atti. Určitě to dříve nedělalo. Působí to na mě, jako by to nebylo v plné gps, ale dioda bliká zeleně. Děkuji za rady.
gardenroute

#1136 Příspěvek od gardenroute »

pivandrift píše:Poslední dobou mám problémy se stabilitou svého P1. Už od startu (vzletu) mi dvě přední ramena dost klesnou, pak se sice phantom narovná, ale prakticky ho nelze udržet na místě (hýbe se třeba i 6 metrů do stran). Ještě více se to projeví v otočení kolem své osy - opět si poletuje kde chce. S phantomem jsem nehavaroval, kalibroval jsem ho a létám jen v GPS-atti. Určitě to dříve nedělalo. Působí to na mě, jako by to nebylo v plné gps, ale dioda bliká zeleně. Děkuji za rady.
Tady jakoby spojuješ více věcí, vzájemně možná úplně nesouvisejících :
- GPS stabilizace nemá nic společného se základní stabilizací Phantoma v prostoru (tj. třeba náklonu), k tomu má jiné senzory, tj. gyroskopy, magnetický kompas, akcelerometry a např. barometr, GPS stabilizace nijak neovlivňuje např. náklon Phantoma

- ten náklon se ti projevuje i v režimu ATTi stabilizace, tj. bez GPS stabilizace ?

- driftování do stran skutečně ukazuje jen na základní stabilizaci bez pomoci GPS

- zkus udělat úplnou IMU kalibraci a zkontroluj si přitom hodnoty, vracející se právě z gyroskopů, akcelerometrů a kompasu, a srovnej je s těmi referenčními uvedeným v helpu DJI Assistenta

- toto by mj. mohl způsobovat právě zaseknutý akcelerometr (je v NAZA jednotce), což se může stát při pádu (i když říkáš že jsi nepadal), kdyby vracel nějaké abnormální hodnoty, je potřeba poklepat na DJI jednotku pro jeho uvolnění, na "trubce" najdeš nějaká názorná videa, jak na to...
pivandrift

#1137 Příspěvek od pivandrift »

Znovu jsem tedy udělal pokročilou kalibraci, hodnoty opět v normě. Vzlítnu a paráda. Nechápu co se předtím dělo, ale teď je asi vše v pořádku. Mimochodem jsem zrovna zkusil klony prop. 9443 a daly mi o 2 min. delší let než staré 8443. Vím že se tady o tom mluvilo, ale nevěřil jsem :D
Díky za pomoc.
gardenroute

#1138 Příspěvek od gardenroute »

pivandrift píše:Znovu jsem tedy udělal pokročilou kalibraci, hodnoty opět v normě. Vzlítnu a paráda. Nechápu co se předtím dělo, ale teď je asi vše v pořádku. Mimochodem jsem zrovna zkusil klony prop. 9443 a daly mi o 2 min. delší let než staré 8443. Vím že se tady o tom mluvilo, ale nevěřil jsem :D
Díky za pomoc.
No, hlavně, že to pomohlo :D
Test s 9443 vrtulemi (DJI klony) jsem zveřejnil někdy na jaře. Tady potom ještě video z testu... Výsledky obdobné, nyní ještě o další 2-2.5 minuty více s lepšími bateriemi.
Přijdeš na PPPPPP v sobotu ? Nemáš to daleko :D
smart001

#1139 Příspěvek od smart001 »

Ahoj dekuju za odpověď a omlovám se že píšu až teď. Kompletní kalibraci vsech 4 pák jsem udělal (NAZA-Basic-RC) tam mám označený PPM (jestli je to tak správně) a poté jsem odpojil usb od Phantoma a zkusil start....pořád nic....Jendou z těch x-kalibrací co sem delal mi to naskočilo ale nevím už co sem přesně udělal. Jenějaký postup po kalibraci jak postupovat s odpojením? Třepa nejdřív se odpoji baterie potom USB potom vysilac (aby nedoslo treba k vymazaní te kalibrace) Už si vážně nevím rady-zkouším to i bez gimbalu a je to pořád bez výsledků. Navíc se mi nenactou ani satelity...porad blika 3krat cervena a zelena porad dokola.Diky moc za kazdou radu
gardenroute

#1140 Příspěvek od gardenroute »

V první řadě bych Ti doporučil si podrobně a dobře přečíst manuál od P1 (v příloze je QuickStart manual), jsou tam popsány určité a důležité postupy.
Doporučoval jsem udělat test motorů v Assistentovi, dopadlo to nějak ?
Kalibrace kompasu OK?
Udělat rovněž IMU kalibraci (v Assistentovi), a to tu pokročilou, udělal jsi ?
A znova, motory máš nastaveny v "Inteligent Mode" ?
Odarmování motorů a jejich start u P1 je také možné až po správném zápisu GPS HomePointu (v režimu GPS ATTi min. 6 satelitů), zkontroluj si dle manuálu správné LED sekvence, jestli tam není vykazována nějaká chyba...
Přílohy
PHANTOM_Quick_Start_Manual_v1.5_en.pdf
PHANTOM Quick Start Manual V1.5
(1.53 MiB) Staženo 148 x
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“