Dva střídavé motory a regulátory najednou nefungují
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dva střídavé motory a regulátory najednou nefungují
uplně blbej dotaz.... je jeden regl s odpojeným BEC tedy bez červeného kablíku v přijímači? pokud né mohl se začít hádat dvojí BEC a pokud se rozhádal hodně mohl poškodit přijímač.
- JosefSvejk
Už jsi provedl tu kalibraci plynu?
Vyskousel sem i jiný přijímač ale bezezměny
ufon13 píše:uplně blbej dotaz.... je jeden regl s odpojeným BEC tedy bez červeného kablíku v přijímači? pokud né mohl se začít hádat dvojí BEC a pokud se rozhádal hodně mohl poškodit přijímač.
Ano skusil, ale bezezmeny. Toci se jen malo a cukavě. A jak motory tak reg. se dost rychle zahřívají.
JosefSvejk píše:Už jsi provedl tu kalibraci plynu?
Vyzkoušel jsi každý samostatně? Znova nakalibrovat, taky samostatně? Napřed se snaž rozchodit každý zvlášť jen s jedním reglem. Případně zkus upravit podle návodu časování. Pak můžeš řešit něco dál.
- JosefSvejk
A proběhla ta kalibrace správně? (pípání)
Ještě mě napadla jedna věc - zkus stáhnout trim plynu dolů. Některé regly to "vyžadují".
Ještě mě napadla jedna věc - zkus stáhnout trim plynu dolů. Některé regly to "vyžadují".
Vypada to ze to probehlo v pořádku.. trim jsem taky zkoušel. Nemohly motory dostat nejakej blbej výboj? jak se pozná jestli nejsou třeba zpáleny?
JosefSvejk píše:A proběhla ta kalibrace správně? (pípání)
Ale pánové...
Bez kalibrace se ani nehnou, jen při pípání by se malinko mohly zavrtět, nepatrně ale pootočit ani náhodou....
Vylučuje to také vadu přijímače...
Pro jistotu bych připojil servo místo reglu (nebo k němu na V-kabel), aby bylo vidět co se na tom kanálu děje....
Hrobokop píše:Ano skusil, ale bezezmeny. Toci se jen malo a cukavě. A jak motory tak reg. se dost rychle zahřívají.]
Bez kalibrace se ani nehnou, jen při pípání by se malinko mohly zavrtět, nepatrně ale pootočit ani náhodou....
Vylučuje to také vadu přijímače...
Pro jistotu bych připojil servo místo reglu (nebo k němu na V-kabel), aby bylo vidět co se na tom kanálu děje....
jyrry.webnode.cz
Hrobokop píše:....
Zkus "křížově" zmíněný motor s jiným funkčním reglem, zmíněný regl s jiným funkčním motorem. Tím najdeš co je na vině.
Další testík - použij k ovládání motorů servotester, ten určitě nebude ovlivněný mixy, trimy a pod.
jyrry.webnode.cz
Tohle uz jsem taky skusil. jiny kanál, jiny příjímač, i zapojení serva místo reglu.
[quote=Pro jistotu bych připojil servo místo reglu (nebo k němu na V-kabel), aby bylo vidět co se na tom kanálu děje....[/quote]
[quote=Pro jistotu bych připojil servo místo reglu (nebo k němu na V-kabel), aby bylo vidět co se na tom kanálu děje....[/quote]
Rád bych skusil, ale nemám jiný regl. ani jiny stř. motor. Je to moje jediny letadlo. Jinak mam doma jen auta a lodě.
Nebydlíte někdo kolem Nechanic?
Nebydlíte někdo kolem Nechanic?
Zkus "křížově" zmíněný motor s jiným funkčním reglem, zmíněný regl s jiným funkčním motorem. Tím najdeš co je na vině.
Další testík - použij k ovládání motorů servotester, ten určitě nebude ovlivněný mixy, trimy a pod.
- JosefSvejk
V této fázi bych opravdu doporučil sehnat nějakého kolegu modeláře, který má trochu vybavení. Tady už se začínáme "motat dokola". 
No to jo. Jenže nevim o nikom tady z okoli. Hold jsem ted z letadlem zacal.
JosefSvejk píše:V této fázi bych opravdu doporučil sehnat nějakého kolegu modeláře, který má trochu vybavení. Tady už se začínáme "motat dokola".
- JosefSvejk
Tak upřesni, kde bydlíš a dej si výzvu do začátečnického fóra. Při troše štěstí a jisté dávce tvé iniciativy se určitě někdo najde.
Ahoj tak nakonec opravdu odesly motory. asi uz se nikdy nedozvim proc ale ted uz mam nove a letadlo je funkcni.
ted uz se jen udrzet ve vzduchu