Jak se rozhodnout?(začátečník)

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
hates

Re: Jak se rozhodnout?(začátečník)

#61 Příspěvek od hates »

mam nekde excel soubor, ve kterem si zadas nejaka data a tam ti vyjedou pote grafy jak bude prubeh uhlu v zavislosti na nastavenych hodnotach v radiu. Mam tam priklad pro nastaveni HK-500 GT, ktere litam, tak se od toho muzes odpichnout. Poslal jsem ti ten soubor do mailu.
sechy
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od sechy »

Díky moc, ten začátek je těžkej ale snad to zvládnu
sechy
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od sechy »

Nebylo by lepší na začátek koupit jěště něco menšího? A HK nechat zatim stranou? Myslel jsem třeba na Minititana
hates

#64 Příspěvek od hates »

Vubec se te 500 neboj.
Mas jiz neco naletano na simulatoru ? Pokud to dokazes na simu drzet na miste alespon ocasem k sobe tak to s tou 500 zvladnes i v realu. Hlavne nikam neodletnout. Pro prvni skoky si udelej nejaky kriz, ktery bude mit rozmer cca jak rotor. Nemusi byt ani tak velky, aspon ti to zabrani prevraceni heli. Ja kdyz se ucil tak jsem si udelal kriz z obyc drevenych tycek na makrely. Uprostred slepil a stahovacima paskama pridelal na lyziny.
sechy
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od sechy »

Na simu lítám, tak nějak jak potřebuju, právě že mi to tam přišlo docela snadný, tak jestli to bude takový i v reálu. Kříž už vyrábim, nikde neni k sehnání, dělám ho z uhlíku. Servo dorazí snad dnes
hates

#66 Příspěvek od hates »

S tim ucenim na simu se nauc polohovky.

Nezapomen na to ze pokud otocis heli proti sobe tak je to jak s letadlem. ale jak ji otocis na zada tak se rizeni meni uplne.

Dulezite je naucit se v simu viset alespon ocasem k sobe a presuny do boku, dopredu a zpet. Vse ocasem k sobe.

Poto uplne stejne bokem na obe strany a nakonec cumakem k sobe. To viseni myslim na miste ne to honit v simu po plose. Drzet to vzdy v nejakem prostoru treba 1x1m

Jak mas zmakle presuny a viseni tak teprve jit na osmicky. Ty zacuinat tak ze si odletis do boku, zastavis heli otocis pres pres vrtulku a zpatky. Teprve v dalsim kroku do toho pridavat kridelka.

V zatacce to neni jak u letadla kde naklopis ero kridelkama a potom pouze pritahnes (max aby jsi mel kasne utazenou zatacku tak pridas lehce smerovku). Jak kdyz letim co nejcistsi zatacku tak naklopim kridelkama a zacnu tocit vrtulkou a pritahuju vyskovou a jeste do toho msis ridit i kolektiv.
sechy
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od sechy »

Tak servo už mám, zítra se to pokusím rozchodit
Tsisters

#68 Příspěvek od Tsisters »

to:sechy třeba ti to pomůže do začátku, teda pokud to už nemáš:
http://www.runryder.com/helicopter/gall ... actice.zip
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
sechy
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od sechy »

Dík, v začátku je každá rada cenná. Nejhorší jsou ty řeči okolí, proč to ještě neletí? A kámoš si koupit taky takovej, ale větší za 500, a lítá to jak blázen :lol:
sechy
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od sechy »

Sem v koncích, nedokážu to nastavit. Takže kdyby měl někdo zájem, tak je na prodej HK 500
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Arcicorsa »

Nelámej nad tím hůl a radši najdi někoho z okolí kdo ti s tím pomůže, myslím že se určitě někdo najde. Jak to jednou uvidíš tak už si to potom zvládneš nastavit i sám, ty začátky nejsou snadné.. Myslím že toto není důvod k prodeji :wink: počkej jakou budeš mít radost až to poletí :) ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
sechy
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od sechy »

Já bych se to moc rád naučil, ale tady v okolí nikdo není. A nechci to rozbít.
Stačilo by to jednou vidět, to je fakt, takhle jsem se naučil s letadly
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Arcicorsa »

Koukám na mapu a máš to "kousek" do Prahy nebo do Pardubic, v Praze je vrtulníkářů dost a v Pardubicích nás taky létá spousta :wink: .. Tak se s někým domluv zde viewtopic.php?f=102&t=65179 a udělej si výlet :) .
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
sechy
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od sechy »

Já zkusim někoho sehnat až pojedu na Model hobby, jestli tam teda opravdový modeláři jezdí :D
BoŠ

#75 Příspěvek od BoŠ »

sechy píše:Já zkusim někoho sehnat až pojedu na Model hobby, jestli tam teda opravdový modeláři jezdí :D

Nebo zkus Heliburčák v Budkovicích 27.9. na letišti Czech Heaven http://www.czechheaven.cz/akce/prehled-akci/heliburcak/, tam nějací helináři určitě budou.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“