ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
quadcopter "homemade" (650 FY-91Q)
Quad 480 APM2,6
Quad 480 APM2,6
Ahoj, kde se da najit ten MOE fw?
Corado68 píše:Toto ste videli?
Pužíva to niekto?
http://www.banggood.com/Mini-APM-V3_1-A ... 1077810_21
Dnes som na to zrovna pozeral. Uvazujem nad tym setom s GPS. Na nete je aj par videi a nevyzera to zle.
Veď práve, tiež nad tým premýšľam že by som ho dal do mojeho menšieho Q-čka.
quadcopter "homemade" (650 FY-91Q)
Quad 480 APM2,6
Quad 480 APM2,6
Bylo by to zajímavý na trikopter tam taky není moc mista, taky jsem nad tím přemýšlel.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
To miniAPM mám již doma. Zatím neletělo, takže nemohu porovnat. Předpokládám, jelikož to má prakticky stejnou čipovou sadu, že to bude hodně podobný. Mám to připravený do menší coptery. Snad se mi to podaří během tohoto týdne rozlítat.
Něco málo mých postřehů:
má to interní kompas a výstup na externí - což je dobré - je možnost volby. Co mne však překvapilo, zatím jsem nenarazil, a asi ani nenarazím z podstaty věci, na kompas, který lze přímo připojit. Jelikož z APM na portu I2C je standardně 3.3V, tak jsem neviděl externí kompas připojitelný na 5V a tento miniAPM má u portu pro GPS a externí kompas pouze 5V a nikde na desce výstup na 3.3V. Ten kompas totiž, dle datasheetu, potřebuje od asi 2.5V do 3.6V. Nevím, jak by se popral s 5V. Toto mají ty "velké GPS" - společné napájení a před kompasem nějaký lineární regulátor, ale ta malá, ve velikosti miniAPM, to nemá.
Další drobnost je velkost JST konektorů. Zatím jsem prakticky všude měl tyto konektory s rozchodem pinů 1.25mm. U této desky je to 1mm. Pokud si někdo dělá vlastní kabely a ty dodané z jakéhokoliv důvodu nepoužije (nechtějí se mu třeba upravovat) a používá běžně objednatelné na EBAY, tak si bude muset koupit další a minimálně ho to zdrží, než mu dodají ty menší.
Další postřehy až z lítání.
Lipánek
Něco málo mých postřehů:
má to interní kompas a výstup na externí - což je dobré - je možnost volby. Co mne však překvapilo, zatím jsem nenarazil, a asi ani nenarazím z podstaty věci, na kompas, který lze přímo připojit. Jelikož z APM na portu I2C je standardně 3.3V, tak jsem neviděl externí kompas připojitelný na 5V a tento miniAPM má u portu pro GPS a externí kompas pouze 5V a nikde na desce výstup na 3.3V. Ten kompas totiž, dle datasheetu, potřebuje od asi 2.5V do 3.6V. Nevím, jak by se popral s 5V. Toto mají ty "velké GPS" - společné napájení a před kompasem nějaký lineární regulátor, ale ta malá, ve velikosti miniAPM, to nemá.
Další drobnost je velkost JST konektorů. Zatím jsem prakticky všude měl tyto konektory s rozchodem pinů 1.25mm. U této desky je to 1mm. Pokud si někdo dělá vlastní kabely a ty dodané z jakéhokoliv důvodu nepoužije (nechtějí se mu třeba upravovat) a používá běžně objednatelné na EBAY, tak si bude muset koupit další a minimálně ho to zdrží, než mu dodají ty menší.
Další postřehy až z lítání.
Lipánek
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
Ahoj.Po dnešním létání mám pár otázek.
Za prvé,nechce se mi provést AUTOTUNE při zapnutí kanálu.Když AUTOTUNE zapnu při ALT HOLD,nic se neděje.Občas provádím drobné korekce a čekám, ale žádné záškuby se nedějí.
Druhá věc je ta, že při režimu LOITER mi qvadra létá v malém,asi dvoumetrovém kruhu.To by mohlo být rušením kompasu ale v KOMPASSMOTu mám rušení do 10 %.
Další problém je že pří ALT HOLD se kopter občas propadne o několik metrů,musím rychle přepnout do STABILIZE a vyrovnat plným plynem.
Jestli máte někdo s tímto zkušenost, poraďte prosím.
Díky, podvozek dolu a vrtule nahoru.
Za prvé,nechce se mi provést AUTOTUNE při zapnutí kanálu.Když AUTOTUNE zapnu při ALT HOLD,nic se neděje.Občas provádím drobné korekce a čekám, ale žádné záškuby se nedějí.
Druhá věc je ta, že při režimu LOITER mi qvadra létá v malém,asi dvoumetrovém kruhu.To by mohlo být rušením kompasu ale v KOMPASSMOTu mám rušení do 10 %.
Další problém je že pří ALT HOLD se kopter občas propadne o několik metrů,musím rychle přepnout do STABILIZE a vyrovnat plným plynem.
Jestli máte někdo s tímto zkušenost, poraďte prosím.
Díky, podvozek dolu a vrtule nahoru.
aressan píše:Ahoj.Po dnešním létání mám pár otázek.
S tymto som mal presne rovnaky problem pri prvom zalietavani. Vsetko som mal nastavene a ani ň. Raz s nim chvilu mykalo do stran a potom nic. Nevedel som prist na to cim to je. Tak som pre istotu doma skalibroval vysielacku ( nie v APM ).
Na dalsi zalet to uz tunilo na prvy sup, trvalo to nejake 2 minuty.
aressan píše:Ahoj.Po dnešním létání mám pár otázek.
S tymto som mal presne rovnaky problem pri prvom zalietavani. Vsetko som mal nastavene a ani ň. Raz s nim chvilu mykalo do stran a potom nic. Nevedel som prist na to cim to je. Tak som pre istotu doma skalibroval vysielacku ( nie v APM ).
Na dalsi zalet to uz tunilo na prvy sup, trvalo to nejake 2 minuty.
Vysílačku jsem kalibroval nedávno ale zkusím ještě jednou. Díky za radu
Vie niekto ako spojazdnit prepinanie medzi obrazovkami v minimosd ? Uz mi dochadza fantazia a net mi tiez moc nepomohol.
Ludia, vykaslite sa na arducopter (a jeho klony) a kupte si nieco ine... Je to vazne strata casu, ked chcete lietat. Ked vas bavi viac ladit nez lietat, tak ano, postaci aj ardu, ale v opacnom pripade je to na nervy a kvoli problemom vas prestane aj tento krasny konicek bavit...
Ja uz nejaky rok aktivne pouzivam arducopter a ovladam ho do detailu. Viem uz presne aky PID treba zmenit ked nieco nieje v poriadku. Venoval som mu ozaj vela mesiacov volneho casu. Aj som polietal, aj uspesne waypointy a FPV. No postavil som novy kopter a nemohol som to naladit. Stale problem a problem. Popisal som to v tomto vlakne dve strany dozadu. Jednoducho som to nenaladil. Tak som sa nastval a poprosil jedneho ochotneho RCckara ci mi nepozicia na test NAZA V2. Nahodil som to na tu novu kopteru a bez akehokolvek ladenia lietala ako sen kazdeho pilota. Hned som NAZU objednal a uz aj mam za posledne dva dni odlietanych uspesnych 8 hodin. Najlepsie na tom je, ze bez tunovania, ladenia, nervov, bez citania manualov a diskusnych for... Proste namontovane, zapojene a funguje...
Samozrejme ako kazdy tu z vas, som isiel na zaciatku do arducoptera, jednak kvoli neskutocnym moznostiam nastaveni ale aj kvoli cene. No zistil som, ze aj ked mi stara koptera lietala, vlastne nikdy nelietala tak aby som nemusel pripojit pocitac a nieco ladit. To slovo "ladit" bolo uplne samozrejme. Taktiez aktualizacie FW. Vzdy po nejakej aktualizacii sa nieco zmenilo. Bud prestalo fungovat, alebo bolo treba zase doladit. Teraz som sa presvedcil na vlastnej kozi, ze to ladenie je po case otravne. Mojim cielom je lietat...
NAZA je jednoducho predladena a samoucna. Ten kamarat mi hovoril, ze ma viacero kopter a prehadzuje si NAZU na ktorukolvek bez ladenia. Jednoducho ju len zapoji a lieta... A to je ta podstata tohto konicka...
Ja uz nejaky rok aktivne pouzivam arducopter a ovladam ho do detailu. Viem uz presne aky PID treba zmenit ked nieco nieje v poriadku. Venoval som mu ozaj vela mesiacov volneho casu. Aj som polietal, aj uspesne waypointy a FPV. No postavil som novy kopter a nemohol som to naladit. Stale problem a problem. Popisal som to v tomto vlakne dve strany dozadu. Jednoducho som to nenaladil. Tak som sa nastval a poprosil jedneho ochotneho RCckara ci mi nepozicia na test NAZA V2. Nahodil som to na tu novu kopteru a bez akehokolvek ladenia lietala ako sen kazdeho pilota. Hned som NAZU objednal a uz aj mam za posledne dva dni odlietanych uspesnych 8 hodin. Najlepsie na tom je, ze bez tunovania, ladenia, nervov, bez citania manualov a diskusnych for... Proste namontovane, zapojene a funguje...
Samozrejme ako kazdy tu z vas, som isiel na zaciatku do arducoptera, jednak kvoli neskutocnym moznostiam nastaveni ale aj kvoli cene. No zistil som, ze aj ked mi stara koptera lietala, vlastne nikdy nelietala tak aby som nemusel pripojit pocitac a nieco ladit. To slovo "ladit" bolo uplne samozrejme. Taktiez aktualizacie FW. Vzdy po nejakej aktualizacii sa nieco zmenilo. Bud prestalo fungovat, alebo bolo treba zase doladit. Teraz som sa presvedcil na vlastnej kozi, ze to ladenie je po case otravne. Mojim cielom je lietat...
NAZA je jednoducho predladena a samoucna. Ten kamarat mi hovoril, ze ma viacero kopter a prehadzuje si NAZU na ktorukolvek bez ladenia. Jednoducho ju len zapoji a lieta... A to je ta podstata tohto konicka...
Ale no, nesir paniku
. Ja s tym lietam druhy rok, apm som mal na fw330 a y6ke, a nikdy nebol problem v apmku. Ak to padlo tak mojou vinou.
Toho ladenia je minimum od kedy funguje autotune. Posledny stroj, sice uz s pixhawkom (fw je vsak rovnaky) letel na prvy tuk absolutne krasne a po autotune sa ozaj nie je na co stazovat. Nastavit stacilo iba zaklad.
Na naze mam tiez par hodin nalietanych a je pravda ze letovy prejav je obcas kulturnejsi, ale arducopter sa postupne dotahuje pokial ide o zakladne pohodlie pouzivatela. Letove rezimy takisto, poshold sa asi najviac podoba naze, ale aj taky drift co je akasi simulacia lietadla je super.
Takisto podpora od vyvojarov/komunity je vyborna.
Naza tiez obcas zblbne, bohuzial viem o com hovorim..
Ono nic nie je idealne a ako sa vravi chyba je vacsinou niekde medzi vysielackou a kopterom
Toho ladenia je minimum od kedy funguje autotune. Posledny stroj, sice uz s pixhawkom (fw je vsak rovnaky) letel na prvy tuk absolutne krasne a po autotune sa ozaj nie je na co stazovat. Nastavit stacilo iba zaklad.
Na naze mam tiez par hodin nalietanych a je pravda ze letovy prejav je obcas kulturnejsi, ale arducopter sa postupne dotahuje pokial ide o zakladne pohodlie pouzivatela. Letove rezimy takisto, poshold sa asi najviac podoba naze, ale aj taky drift co je akasi simulacia lietadla je super.
Ono nic nie je idealne a ako sa vravi chyba je vacsinou niekde medzi vysielackou a kopterom
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R
andree píše:Ludia, vykaslite sa na arducopter (a jeho klony) a kupte si nieco ine... Je to vazne strata casu, ked chcete lietat. Ked vas bavi viac ladit nez lietat, tak ano, postaci aj ardu, ale v opacnom pripade je to na nervy a kvoli problemom vas prestane aj tento krasny konicek bavit...
Nebudeš ty nejaký predajca?
logout píše:Nebudeš ty nejaký predajca?
tak to ani nahodou... Odporucam tu nejaky shop? Ved NAZU kupis kdekolvek. Ci myslis ze mi DJI plati za sirenie osvety?
azrael píše:Ale no, nesir paniku . Ja s tym lietam druhy rok, apm som mal na fw330 a y6ke, a nikdy nebol problem v apmku. Ak to padlo tak mojou vinou.
Vidim ze si z Piestan, aj ja som z PN... Ak by si mal chut a cas, rad sa s tebou stretnem a ukazem ti nazivo ako to s APM nejde rozbehat. Mozes ladit kolko chces, jednoducho to nejde. Autotune som skusal desiatky krat a nic... Ono to krasne naladi PID pre roll a pitch, ved aj som pisal, ze koptera krasne lieta v stabilize. Ale problem su mody s althold. Vsetko som ladil online cez CH6. Ja niesom zaciatocnik. APMko ovladam komplet. Tiez ked prehodim APMko na staru kopteru, tak funguje. Jednoducho mu pravdepodobne robi problem kombinacia lowKV motorov a velke vrtule. Ta NAZA ide s default nastavenim ako vino.
Preto by som bol rad, ak by sme sa stretli a mozno to dokazes nastavit.... Ja som to za cele leto nedokazal a takmer som stratil zaujem o lietanie...
Jasne, stretnut sa mozme. Tento tyzden som mimo, ale ten dalsi kedykolvek.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R