Brushless gimbal pre letecké záběry

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
pivandrift

Re: Brushless gimbal pre letecké záběry

#781 Příspěvek od pivandrift »

jamesgsf píše:Abych to mohl v klidu vypnout a vrátit se do roviny a nemusel hledat poták když mám nasazený brejle. Mám tam nastavený zpomalení, ať se na to dá koukat. Na páčky v klidu dostanu, poťáky se hledají hůře. Taky mám T9x a Open.

Taky by mě to zajímalo, co a jak to zapojit? Dík
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#782 Příspěvek od jamesgsf »

Zapojení je popsáno výše snad jednodušejc to napsat nejde. Rychlost naklápění nastavuješ položkou speed v nastavení alexmos rc settings. Já to mám takhle mix z hlavy nevím pošlu ti ho na sz. Většino jsou přehozené kanály u martinez po flashi na alexmos proto pitch na roll.

rc input mapping
pitch = rc_roll
rc control
min max LPF speed
Pitch 0 75 8 15
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#783 Příspěvek od zskal »

Díky, zkusím si s tím pohrát. To přehození pitch - roll u mě nehrozí, mám desku Alexmos. Ale ty hodnoty u pitch mi nic neříkají...Musím se ale doma podívat do GUI, takhle z hlavy si to moc nevybavuju...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#784 Příspěvek od jamesgsf »

Jo to jen tak pro orientaci, bude záležet na váze gimbalu, kamery, na motorech.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#785 Příspěvek od zskal »

jamesgsf píše:Jo to jen tak pro orientaci, bude záležet na váze gimbalu, kamery, na motorech.

Rozumím tomu dobře že máš ovládání PITCH gimbalu potenciometrem, nebo přepínačem volitelně? Nebo to máš jen na ten přepínač? Já bych to totiž potřeboval ovládat i poťákem pro jemný náklon (pro focení 360°pano) a zároveň bych potřeboval mít možnost za letu přepínačem přepnout pomalé sklonění dolů a zase tím samým přepínačem přepnout nazpět aby se gimbal dostal do výchozí polohy - to zase pro video záběry...No ale nevím jestli je to možné na jednom kanálu takhle namixovat...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
skiner

alexmos nulled firmware

#786 Příspěvek od skiner »

Da sa niekde stiahnut fw vyssi ako je v2.2b2 null ?
Na GLB pisu, ze maju gimbaly s V2.3B5, ale google mi nic nenasiel...
Cypves

#787 Příspěvek od Cypves »

Má tady někdo zkušenost s reklamováním Zenmuse H3-2D? Měl jsem ošklivou nehodu s koptérou a gimbal teď nestabilizuje, jeho motory navíc při pohybu začnou "vibrovat", jako by měli nějakou vůli ale při vypnutém gimbalu s nima jde otáček krásně bez nějakého náznaku vůle.. Já jen jestli to má cenu někam posílat a čekat měsíc abych se dozvěděl, že to je stejně neopravitelné, resp. opravitelné za cenu nového gimbalu..
JosefSvejk

#788 Příspěvek od JosefSvejk »

Cypves píše:Má tady někdo zkušenost s reklamováním Zenmuse H3-2D? Měl jsem ošklivou nehodu s koptérou a gimbal teď nestabilizuje,...

A co chceš na tom gimbalu reklamovat? Že "nepřežil" tu ošklivou nehodu? :o
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
gardenroute

#789 Příspěvek od gardenroute »

Cypves píše:Má tady někdo zkušenost s reklamováním Zenmuse H3-2D? Měl jsem ošklivou nehodu s koptérou a gimbal teď nestabilizuje, jeho motory navíc při pohybu začnou "vibrovat", jako by měli nějakou vůli ale při vypnutém gimbalu s nima jde otáček krásně bez nějakého náznaku vůle.. Já jen jestli to má cenu někam posílat a čekat měsíc abych se dozvěděl, že to je stejně neopravitelné, resp. opravitelné za cenu nového gimbalu..
Nejbližší autorizovaný DJI servis je v Německu (DJI GmbH, Im Birkenfeld 2, 97795 Schondra, Tel: 00 49 (0) 9747 9304277, Email: info.europe@dji.com), již jsem s nimi několikrát komunikoval (kvůli kalibraci horizontu), jsou celkem ochotní.
Reklamaci musíš vždy dělat přes autorizovaného dealera, kde jsi Zenmuse koupil, který to cestou distributora zašle na autorizovaný servis k opravě či posouzení opravy.

Nicméně netuším, co by jsi chtěl reklamovat, když jsi si gimbal zničil pádem ? To je na opravu, ne na reklamaci, nebo se mýlím ? Oprava stejnou cestou.

Tvá závada ale může být ještě někde jinde, vůbec nepíšeš nic o svém setupu (co máš za koptéru). H3-xD má ještě GCU jednotku, která je buď jako stand-alone box, nebo je integrována na základní desce (např. u Phantomů 1 s board upgrade nebo P2). Může být problém s kabeláží od GCU... Obrať se na nějakého autorizovaného prodejce, který ti diagnostikou zjistí, zda-li problém je v gimbalu, GCU či někde jinde, a co bude potřeba opravovat...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Cypves

#790 Příspěvek od Cypves »

JosefSvejk píše:A co chceš na tom gimbalu reklamovat? Že "nepřežil" tu ošklivou nehodu? :o

No zajímá mě zda to někdo nezkusil a náhodou mu to nebylo opraveno.. Nebo alespoň opraveno mimozáručně za nějakou rozumnou cenu, ne za cenu nového gimbalu.. :)
Naposledy upravil(a) Cypves dne ned 07.09.2014 12:19, celkem upraveno 1 x.
Cypves

#791 Příspěvek od Cypves »

gardenroute píše:Nejbližší autorizovaný DJI servis je v Německu (DJI GmbH, Im Birkenfeld 2, 97795 Schondra, Tel: 00 49 (0) 9747 9304277, Email: info.europe@dji.com), již jsem s nimi několikrát komunikoval (kvůli kalibraci horizontu), jsou celkem ochotní...

Mám phantoma 1 s upgradovanou verzí základní desky, tedy k žádnému nastavení nemám přístup. Kablík vypadá opticky nepoškozený. Spíš to vidím na nějakou tu mechanickou závadu, ale kdo ví.. Díky za popsání postupu na koho se mám obrátit!
Cypves

#792 Příspěvek od Cypves »

gardenroute píše:Nejbližší autorizovaný DJI servis je v Německu (DJI GmbH, Im Birkenfeld 2, 97795 Schondra, Tel: 00 49 (0) 9747 9304277, Email: info.europe@dji.com), již jsem s nimi několikrát komunikoval (kvůli kalibraci horizontu), jsou celkem ochotní. ...

Pro vaší informaci. Napsal jsem v neděli do Německého servisu o odhadnutí ceny za opravu, v pondělí mi odepsali s odhadem 85€ + DPH + poštovné. V pondělí jsem jim na to odepsal zda je nějaký problém kdybych jim to poslal z ČR, ve středu (dnes) odepsali že vůbec žádný.. Super rychlá komunikace s odpovědí do druhého dne. Takže určitě není nutné řešit opravy přes svého prodejce! Jde to i přímým zasláním do servisu bez problému!
gardenroute

#793 Příspěvek od gardenroute »

Cypves píše:...Takže určitě není nutné řešit opravy přes svého prodejce! Jde to i přímým zasláním do servisu bez problému!...
Psal jsi doslova "...Má tady někdo zkušenost s reklamováním Zenmuse H3-2D...", takže jsem ti to popsal v tomto kontextu, tzn. jak jsem měl zkušenost, tj. reklamace...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Cypves

#794 Příspěvek od Cypves »

gardenroute píše:Psal jsi doslova "...Má tady někdo zkušenost s reklamováním Zenmuse H3-2D...", takže jsem ti to popsal v tomto kontextu, tzn. jak jsem měl zkušenost, tj. reklamace...

Jasně a už jsem ti za to i poděkoval. :) Teď jsem jen napsal svou zkušenost. ;)

Nebýt tebe ani by mě nenapadlo kontaktovat rovnou německý servis..
Vlasta2

#795 Příspěvek od Vlasta2 »

mám prosím takový problém s gimbalem. Dal jsem si práci s nastavením a byl jsem celkem spokojen, jak pěkně běhá. Ale něco se mi nezdálo na záznamu. Nejdříve jsem myslel, že mám měkké tlumiče, tak jsem dal ty nejtvrdší a pořád nic. Dneska jsem tedy zariskoval a několikrát jsem přiletěl s koptérou na dosah ruky, abych mohl chování gimbalu sledovat. Výsledek je ten, že se to tváří, jako by gimbal plaval. Sice velice jemně, ale přeci. První co mě napadlo bylo napětí pro gimbal. Tak jsem to měřil a nic, stabilizátor drží 12,1 V. Tak jsem přidal sílu obou motorů v GUI - myslel jsem, že to může dělat vzduch od vrtulí - část proudu vzduchu opravdu zasahuje do gimbalu. Zase nic. Je pochopitelně možné, že jsem přidal málo, ale radši se zeptám, jestli s tím nemá někdo podobnou zkušenost. Když vezmu koptéru do ruky, tak s tím můžu mávat jak chci a gimbal drží.......

je tam kompakt Sony - váha 280 gr
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“