SPIN + mega - proc tak dlouho trva, nez se motor rozbehne?
Hele lidičky. Možná to bude blbost, ale mám to prostě na jazyku a jak to člověk nezkusí, nic se nedozví. Nemůže to být právě tím, že je tam sklopka? Protože já mám třeba 3D akrobata Ultimate 800 a součástí motoru POT-150 je sklopka a když jsem jí tam dal, tak sem měl strašné problémy rozeběhnout motor, nepomohla ani změna časování a motor strašně kňučel po rozběhu hned na plný plyn. Vyměnil jsem jí za pevnou od APC a ten rozběh už byl normální. Jen nevím, jak se vlastně dlouho rozbíhá, to jsem nikdy neměřil, protože je to strašně pomalé a líné letadlo. Ale chtěl jsem tím jen říct, jestli to právě není tím, že je tam dost velké proudění a chvilku trvá, než se sklopka narovná a vlastně zabere. 
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Tak z JETI se zatim neozvali. Ale udelal jsem dalsi experiment. Zapojil jsem 4 clanek A123, abych vyloucil pripadny vliv mekeho akumulatoru E-Tech a vysledek je stejny.
Pouze jsem pozoroval to zacukani. Pokud pridavam plyn opravdu opatrne, tak po uplynuti te sekundove prodlevy motor nejprve cukne na druhou stranu a pak se teprve roztotoci spravne.
LV; No ja jsem prave chtel podporit ceske vyrobce a nepodporovat Cinany. Takze jsem vynalozil nemaly peniz a objednal druhy SPIN 55. Pokud se ovsem ukaze, ze tato prodleva je vlastnosti SPINa a neda se s tim nic delat, tak teda asi tezce zahorknu.
SPIN 44 mel pokracovat do Katany S30, ale takhle? I u akrobata teda rozhodne motor vypinam. Nebude tam zapnuta brzda. No zkusim ji vypnout, zda to nezabere.
EDIT; Hm, tak nezabralo. Je to porad stejne, at delam, co delam...
Pouze jsem pozoroval to zacukani. Pokud pridavam plyn opravdu opatrne, tak po uplynuti te sekundove prodlevy motor nejprve cukne na druhou stranu a pak se teprve roztotoci spravne.
LV; No ja jsem prave chtel podporit ceske vyrobce a nepodporovat Cinany. Takze jsem vynalozil nemaly peniz a objednal druhy SPIN 55. Pokud se ovsem ukaze, ze tato prodleva je vlastnosti SPINa a neda se s tim nic delat, tak teda asi tezce zahorknu.
SPIN 44 mel pokracovat do Katany S30, ale takhle? I u akrobata teda rozhodne motor vypinam. Nebude tam zapnuta brzda. No zkusim ji vypnout, zda to nezabere.
Vzduchoplavec píše:
Já jsem si srovna myslel, že by se u akrobata měla brzda vždy vypínat, ale to stejně neřeší tvůj problém.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Vzduchoplavec píše:Pokud pridavam plyn opravdu opatrne, tak po uplynuti te sekundove prodlevy motor nejprve cukne na druhou stranu a pak se teprve roztotoci spravne.
Aspon sme si nakoniec uspesne ujednotili nazor na prejav SPINa - mne sa to sprava uplne rovnako. Plny plyn - pauza bec cuknutia, mierny plyn - pauza s protismernym cuknutim. Zaujimave bude porovnanie s 55-kou resp. 33-kou. Lebo nemam pocit, ze by to bolo subjektivne, ze na 66-ke ta pauza trva cca 2x dlhsie ako 44-ke. A zatial co pri 44-ke to povazujem iba za "otravne" (naucil som sa davat plyn s predstihom a tiez slepo verit, ze on raz zaberie!), v 66-ke a jej pouziti na hotlinera to bude asi problem. Tiez ma zaujima reakcia JETI, aj ked mi to figu pomoze.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Teď zase trošku odbočím....jsem opravdu ujetej do leteckého simulátoru Aerofly, ale i tam plno letadel to dělá takto a čím se mi to ero zdá rychlejší, tím je pomalejší při startu (třeba Simba). Jako kdybych to slyšel až sem..... !!!
Ale co když tomu tak je i doopravdy, třeba ty motory nebo regli mají tohle dělat, protože to určitě musí být strašná šlupa pro ten motor aby se rozběhl hned na plný točky co umí. Já vím, ale teď je otázka, jak dlouho by to vlastně při rozběhu mělo trvat. Třeba jen máš na to malé ero úplně jiné nároky na lítaní, než by měli být, protože jestli je opravdu tak rychlé, tak se ti ta vteřina zdá vlastně ještě delší, ale asi fakt plácám blbosti
Doplním..... strašně pomalu píšu
Takže to opravdu vypadá na vlastnost těch SPIN reglů.
Ale co když tomu tak je i doopravdy, třeba ty motory nebo regli mají tohle dělat, protože to určitě musí být strašná šlupa pro ten motor aby se rozběhl hned na plný točky co umí. Já vím, ale teď je otázka, jak dlouho by to vlastně při rozběhu mělo trvat. Třeba jen máš na to malé ero úplně jiné nároky na lítaní, než by měli být, protože jestli je opravdu tak rychlé, tak se ti ta vteřina zdá vlastně ještě delší, ale asi fakt plácám blbosti
Doplním..... strašně pomalu píšu
Takže to opravdu vypadá na vlastnost těch SPIN reglů.
To rohe:
- pauza a rozbeh su dve rozne veci. Po pauze nasleduje rozbehova faza (trebars ja mam nastavenu jednu sekundu), pocas ktorej regler postupne zvysuje prud az na maximum (ak mu v tom nic nebrani - napr. zadrety motor). Problemom nie je rozbeh, problemom je pauza, ked sa nedeje nic. Je ticho. Nic sa netoci, nerozbieha, necuka. Ocakavam, ze z JETI objasnia, cim sa regler v tej faze "pauzy" vlastne zaobera. Mimochodom - mas SPIN 44, tak si to vyskusaj!
- na posteli v spalni su pocas testovania vsetky sekundy ticha rovnako dlhe.
- pauza a rozbeh su dve rozne veci. Po pauze nasleduje rozbehova faza (trebars ja mam nastavenu jednu sekundu), pocas ktorej regler postupne zvysuje prud az na maximum (ak mu v tom nic nebrani - napr. zadrety motor). Problemom nie je rozbeh, problemom je pauza, ked sa nedeje nic. Je ticho. Nic sa netoci, nerozbieha, necuka. Ocakavam, ze z JETI objasnia, cim sa regler v tej faze "pauzy" vlastne zaobera. Mimochodom - mas SPIN 44, tak si to vyskusaj!
- na posteli v spalni su pocas testovania vsetky sekundy ticha rovnako dlhe.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
rohe: Nemusis davat plnej! Staci dat klidne jen trosku. Cili normalne by se mel motor hned roztocit na male otacky.
Ale ne tak v nasem priapde. Pridas plyn - sekunda pauza - a pak se teprve motor roztoci.
Priklad s plnym plynem je pro ilustraci, ze stihnes pohnoput pakou plynu na plno a zpet do nuly a motor se behem toho ani nepohne. Ne ze by se rozbehl jen trosku. On se proste ani nepootoci.
Proste jakoby sekundu regulator "premyslel" a az potom se uracil zacit poslouchat vysilac a neco pustil do motoru.
m2: Ano, take provadim experimenty vecer v loznici. Sekunda je opravdu DLOUHA doba...
Ale ne tak v nasem priapde. Pridas plyn - sekunda pauza - a pak se teprve motor roztoci.
Priklad s plnym plynem je pro ilustraci, ze stihnes pohnoput pakou plynu na plno a zpet do nuly a motor se behem toho ani nepohne. Ne ze by se rozbehl jen trosku. On se proste ani nepootoci.
Proste jakoby sekundu regulator "premyslel" a az potom se uracil zacit poslouchat vysilac a neco pustil do motoru.
m2: Ano, take provadim experimenty vecer v loznici. Sekunda je opravdu DLOUHA doba...
Vzduchoplavec píše:Mad_box: Jak jsem jiz psal. Ja potrebuju, aby se motor vypinal, protoze ho mam se sklopnou vrtuli a hotliner / pylonak potrebuje zastavovat motor, aby se mohla vrtule sklopit.
Taky mě ta prodleva u Spinu štve. Možné řešení:
na trimu nastavit minimální otáčky kdy už motor točí a motor pak zastavovat buď tímto trimem nebo pokud je vysílač vybaven tlačítkem pro zhasnutí motoru, tak použít toto tlačítko.
Pokud potřebuji s motorem "trylkovat", tak funguje natažený trim, když ho chci zastavit tak použiju Throttle cut/zhasínání motoru. U hotlineru není ale patrně "trylkování" potřeba a ta prodleva by tam vadit moc neměla.
Bohužel mám ale dojem, že když motor u Royal Evo přes Throttle cut zastavím a vypnu napájení modelu i vysílačky, tak se po novém zapnutí obojího sníží i horní mez a motor ve výsledku méně točí.
Možná ti ale v Jeti poradí řešení lepší.
- Jiří Kolář-BAN3
- Kontaktovat uživatele:
Před chvílí jsem sundal katanu ze skříně. Prodleva snad, ale ne vteřina(tak do půl plynu). Na opětovné přidání plynu bez problémů. Rozběh motoru z klidu snad ano, ale po rozběhu absolutně bez problémů. AXI 2820/12,REX7MPD,KOKAM 2400EHD.
Taky mám čínu-40A regl od Montymodel v EPP,dělá to stejně(motor PJS12003D)- ale ne vteřinu.
Začni s benzínem, určitě ti nepůjde hned za plynem(bez řádnýho volnoběhu ani prd). Hold z klidu ani auto negumuje. Dej mu plnej a uvidíš za jak dlouho se ti ozve gumování.
Ony ty elektrony taky potřebují čas na rozjezd. Hlavně napiš jak měříš ten čas.
Taky mám čínu-40A regl od Montymodel v EPP,dělá to stejně(motor PJS12003D)- ale ne vteřinu.
Začni s benzínem, určitě ti nepůjde hned za plynem(bez řádnýho volnoběhu ani prd). Hold z klidu ani auto negumuje. Dej mu plnej a uvidíš za jak dlouho se ti ozve gumování.
Ony ty elektrony taky potřebují čas na rozjezd. Hlavně napiš jak měříš ten čas.