Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pavell007

Re: Výběr nového auta

#211 Příspěvek od Pavell007 »

Petusek-co se týká toho výkonu, právě jsem koupil 8letýmu synkovi 1:16 se stejnosměrným 380 motorem a je k tomu 1100mAh NiMh baterka-čili výkonostní dno :) A řeknu ti, že jsem rád, že mám na vysílačce to nastavování citlivosti plynu-kluk to má furt na minimu a já se odvážím si přidat jen když jsem někde na větším plácku, jinak se bojím, že to rozsekám-v podstatě není možno se plynule rozjet. Takže jestli začínáš a budeš se teprve učit, tak ti výkon rozhodně chybět nebude. :)
palo-1

#212 Příspěvek od palo-1 »

Zdravím, chci se zeptat, byl jsem plně rozhodnut pro koupi traxxas stampede, nebo slashe, v obou případech RTR verze 2wd se stejnosměrem. Ale teď jsem docela na vážkách, protože podle jednoho názoru se s tím prý jako začátečník ani nerozjedu, že mám jít raději do 4wd. Takže se chci zeptat, je to opravdu tak obtížné se naučit jezdit se zadokolkou?
Pajik_CZ

#213 Příspěvek od Pajik_CZ »

ale kus. neni. a kdyz neni auto premotorovany, nemusis byt zase tak citlivy na plyn :) a zacatky na 2Wd Ti da vic nez na 4x4. slashe mam a je to fajn auto
zase jen na zemi...
martinD

#214 Příspěvek od martinD »

budem sa opakovat, ale jednoznacne stvorkolka, chces si uzit co najviac srandy v terene predpokladam. dvojkolka je sranda mozno na trati, ked si uz dobry jazdec a zvladas ju, ale nie na vlhkom pobvrchu, trave, hline, strku, kamenoch, v lese, na snehu, vsade tu bude 4wd lepsie a asi si to nekupujes pre pocit "nemozem jazdit tam kde chcem a kde mam moznosti a kde jazdia moji kamarati, ale som paan, lebo s dvojkolkou je to tazsie viete" . taktiez jazdecky styl je podla mna dost rozdielny a pokial nezavodis ( s traxxasmi asi nie), tak ti su nejake "skusenosti" uplne naprd. vymenil som 2wd za 4wd a neviem si vynachvalit.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Kovboj

#215 Příspěvek od Kovboj »

palo-1 píše:Zdravím, chci se zeptat, byl jsem plně rozhodnut pro koupi traxxas stampede, nebo slashe, v obou případech RTR verze 2wd se stejnosměrem. Ale teď jsem docela na vážkách, protože podle jednoho názoru se s tím prý jako začátečník ani nerozjedu, že mám jít raději do 4wd. Takže se chci zeptat, je to opravdu tak obtížné se naučit jezdit se zadokolkou?

Klídek, pokud se ti líbí tak do toho klidně jdi.
Vezmi to takhle - Traxxasy jsou prostě dělaný pro "američany". Myslíš, že pokud by byly dvoukolky skutečně tak neřiditelné, tak by se většina jejich desetin dělala jako zadokolky? :D
martinD

#216 Příspěvek od martinD »

alebo to ber tak ze dvojkolky su jednoduchsie a lacnejsie, tak nejake predsalen vyrabaju. chod do stvorkolky, s dvojkolkou budes spokojny, len kym neokusis 4wd. neviem preco si vedome kupovat nieco co je horsie a bude ta to viacej srat, si nekupuj auto, porez sa nozom alebo co, to bude zadara a nasere to tiez :D :D
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Stiwo

#217 Příspěvek od Stiwo »

Toto je nekonecne... Porad se jenom tady hadame co je lepsi jestli 2wd nebo 4wd uz se tady nic jineho asi ani neresi :lol: Chapu ze je to tezka volba pokud jsi novacek ale me osobne (a nemyslim si ze jsem tady sam) opravdu nebavi se hadat protoze kazdemu stejne sedi neco jineho :D To i to ma sve vyhody a podle me nejde jednoznacne rict co je lepsi. Co ti je vic simpaticke to si kup :wink:
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
palo-1

#218 Příspěvek od palo-1 »

Sympatičtější by mi bylo samozřejmě 2wd a to z důvodu nižší náročnosti na servis, zábavnější jízdě, a také v neposlední řadě menší pořizovací ceně oproti 4wd. Ale pokud to je v začátčích opravdu tak těžké se naučit se zadokolkou jezdit, tak nevím jestli by nebylo rozumnější opravdu třeba ještě nepřišetřit a koupit raději čtyřkolku :roll: Nerad bych koupil zadokolku a potom zjistil že si s tím nezajezdím, protože jí nedokážu "zkrotit" :?
Kovboj

#219 Příspěvek od Kovboj »

palo-1 píše:Sympatičtější by mi bylo samozřejmě 2wd a to z důvodu nižší náročnosti na servis, zábavnější jízdě, a také v neposlední řadě menší pořizovací ceně oproti 4wd.

Tak nad tím už nedumej a kup jí! Nenech se neznámým člověkem ukecat na něco jinýho jen proto, že JEMU ten typ auta vyhovuje víc ;-)

Třeba časem zjistíš že to byla špatná volba, ale bude to TVOJE volba. Pravděpodobnější ale bude, že zjistíš že to auto které jsi celou dobu chtěl ti skutečně vyhovuje.
masa
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od masa »

Oznacit 2wd za zabavny, no nevim :) Jako najizdet do kazdy zatacky se strachem, ze se roztocim jak camrda... Na jezdeni pro zabavu spis 4wd ;)
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
palo-1

#221 Příspěvek od palo-1 »

Jsem limitovaný spíš i tou cenou, chtěl jsem něco do 7tis, to je můj strop. A do této hranice 4wd neseženu, pokud neberu v úvahu Himoto, a podobné značky - do kterých se mi moc nechce. Proto volím Traxxas, jakožto osvědčenou značku :wink:
Pajik_CZ

#222 Příspěvek od Pajik_CZ »

s 4wd budes vsude rychlejsi, ale taky to rychle omrzi- vetsinou kam miri predni kola, tam jede zbytek auta... ja stridal modely hodne, ale slash uz u me zustal pro svoje kvality ( i kdyz neni nejrychlejsi na draze kvuli tezisti ) ...

v neposledni rade neni 2wd tak narocne na vykonny motor, protoze grip 2 pneu je mensi, nez 4 pneu :)
zase jen na zemi...
martinD

#223 Příspěvek od martinD »

nik sa tu nehada, my sme len modelari uprostred vasnivej diskusie :D
a tu nejde o to naucit sa to zkrotit :D samozrjeme musis byt opatrnejsi na plyne, smyky budu omnoho castejsie. Mne ide hlavne o to, ze akykolvek nepevny teren s mensim gripom vezmes, bude sa ti horsie jazdit. kopec ktory by si vysiel, nevyjdes, skok ktory by si skocil s kratkym rozbehom stvorkolky neskocis, travu ktorou by si presiel, neprejdes, vlhky povrch ktory by ti nevadil, ti jazdenie znemozni, a pod. To neni o tom ze sa naucis jazdit, to je o tom ze sa divas ako tvoje auto zufalo pretaca kolesa a nikam sa nehybe, bezohladu na to ci s nim jazdis tyzden alebo rok :D Co sa do istej miery da, dokym nepojdes jazdit s niekym kto 4wd ma a tam si budes hlavu trieskat ze si este neposetril :D Nezabudnem ako som isiel prvykrat jazdit s kamaratom, ja 2wd, on 4wd, na namesti som ho este natrel (lepsi vykon/hmotnost, nizsie tazisko), akonahle sme boli na hline, na sotoline, ja som sa krutil na mieste, smykalo sa mi, kym som sa rozbehol na 30 on siel tak 70 :D abosultne som nejazdil s nim, iba sam so svojimi bojmi, lebo som nemal sancu drzat sa ho, Skakal X metrove skoky na motocrossovej drahe smerom hore kopcom, kde ja som bol rad ak som ich s rozbehom vobec horko tazko s vysiel :) Potom sme sli jazdit na chodnik(!!), kde som si povedal ze aspon tu budem lepsi, houby, typek prasil 80tkou (jeho maximalka) hore dole po tom dlhom chodniku, ja som sa asi 2krat dokazal bez smyku rozbehnut (o brzdeni nehovorim, je pravda ze vykonu som mal vela, ale podobne on), pretoze na chodniku bol asi okom neviditelny drobny prach a auto mi jednoducho nedrzalo. nech zije dvojkolka, samozrejme toto sa ti nestane pri aute co pojde 35, ale mas predstavu co sa tyka jazdnych vlastnosti. taktiez potom nie je prdel opravovat furt auto, lebo kvoli nedostatku kontroly vyplyvajucej z vlastnosti pohonu o to castejsie stracas kontrolu a prasis to do obrubnikov (lebo najcastejsie jazdis na asfalte kedze inde ako tam alebo na cerstvo vykosenom ihrisku to za vela nestoji)
Stiwo

#224 Příspěvek od Stiwo »

2WD se vůbec neboj! Zkrotíš to v pohodě a pokud ne tak si vždycky můžeš omezit výkon(myslím že to nebude nutné) abys to dostal trochu do ruky a pak už si to budeš opravdu užívat :D Je ale pravda že v od 4wd dostaneš prostě na budku (co se týče vlastností) ale komu to vadí? Užiješ si srandu se zadohrabem ne? "Drifty" Smyky itd.
Pokud se ti líbí víc 2WD, myslím že není co řešit :mrgreen:
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
palo-1

#225 Příspěvek od palo-1 »

No tím že si uberu výkon na reglu jsem taky tomu dotyčnému co mě od 2wd odrazoval argumentoval. Přičemž mi řek, že tím omezím pouze maximální rychlost, ale né akceleraci, takže si prý moc nepomůžu :?
Odpovědět

Zpět na „Auta“