Blade 130 X
Re: Blade 130 X
ok díky. Ale ja som niekde čítal že asi bude pokazené giro na doske. že možno nefunguje giro môže biť aj to?
Re: Ozubené kolo ocasní vrtulky
mikek píše:Ahoj, lítám s 130X jen jako začátečník, ale mám problém, že v podstatě při každém pádu se mi očešou zuby na tom nejmenším ozubeném kole na ose ocasní vrtulky. Zbytek vrtulníku je v pohodě a pád přežije, jen to ozubené kolo ne. Tenhle miniaturní kousek plastu se prodává v balíčku s dalšími ozubenými koly pro ocas a stojí to 400 Kč. Máte někdo tip na levnější náhradu? Nejlépe nějaký shop, kde tyhle ozubený kolečka prodávají na váhu - vzal bych si hned dvě kila
Zdar, hele a co tohle: http://www.astramodel.cz/cz/katalog/bla ... a4284.html, nebo: http://www.rcking.eu/cs/805-blade130x?p=4. jsou kovovy.
Naposledy upravil(a) beka dne stř 13.08.2014 23:34, celkem upraveno 1 x.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
dendoš píše:ale zadná vrtula sa točí normálne čo tam je strhnuté nechápem. prosim visvetlite
Netočí se normálně,ten kardan co poháni zadní vrtulku, je na tom zbroušená ploška, a v tom plastovym kolečku je také ploška a ta je stržená, ono to tak naprvní pohled nevypadá, ale je. A zkus si pročíst celé vlákno je tam toho dost.
Re: Ozubené kolo ocasní vrtulky
Zdar, hele a co tohle: http://www.astramodel.cz/cz/katalog/bla ... a4284.html, nebo: http://www.rcking.eu/cs/805-blade130x?p=4. jsou kovovy.
Asi zůstanu u plastu. Takhle při pádu odejde jedno ozubené kolečko. Mám obavu, že s těmi kovovými převody by odešlo něco co je dražší a bude se hůře vyměňovat. Vyzkouším to až přestanu tolik padat, rozhodně díky za tip.
DX8, T-Rex 500, T-Rex 700, Easy Glider, Simprop Excel
- vylizplech
Ty kovové převody bych na ocas taky už nevolil, nevím zda jsem měl smůlu na kus, ale ozubené kolečka byly šišaté a po pár baterkách mi to vymlelo ložiska.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
vylizplech píše:Ty kovové převody bych na ocas taky už nevolil, nevím zda jsem měl smůlu na kus, ale ozubené kolečka byly šišaté a po pár baterkách mi to vymlelo ložiska.
Ahoj, asi jsi měl smůlu, neměl jsem se šišatostí problém,šišaty byvaji ty hoodně laciny od neznámych vyrobců, jinak než jsem koupil kovovy kola tak mě zůstalo hafo plastovych, tak jsem dal na T hřídelku to kovovy a na kardan plast, takže jsem využil všechna plastová kola,trvalo to hooodně dlouho než jsem je spotřeboval
- vylizplech
Kupoval jsem je od rckingu, nemyslím si, že by to byly levné napodobeniny, navíc při pádu pod plynem něco povolit musí a nejlepší podle mě je, když se protočí to zadní ozubené kolo, než něco mnohem horšího.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Oprava kartáčků v motorku serva cykliky:
http://helifreak.com/showthread.php?t=450870
Už jsem se o to chtěl před rokem taky pokusit: viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1050#p983501, ale nevěděl jsem, čím nahradit ty kartáčky a dnes po ránu mě to napadlo
.
Pokud se to povede, tak se ještě ozvu
. Ale moc si od toho neslibuju, protože to je mikroskopická práce, i když se to na těch zvětšených fotkách nezdá.
PS: Asi jsem měl ten příspěvek napsat, až se o to pokusím ... ale aspoň mě to bude motivovat
.
http://helifreak.com/showthread.php?t=450870
Už jsem se o to chtěl před rokem taky pokusit: viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1050#p983501, ale nevěděl jsem, čím nahradit ty kartáčky a dnes po ránu mě to napadlo
Pokud se to povede, tak se ještě ozvu
PS: Asi jsem měl ten příspěvek napsat, až se o to pokusím ... ale aspoň mě to bude motivovat
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak se to POVEDLO
, ale víckrát už to dělat nebudu, protože to je brutálně náročné na psychiku a na oči
.
Protože už mám 9 vadných serv navíc, použil jsem kartáčky z mechaniky serva (co jezdí po odporové a vodivé dráze serva), zastřihl tak, aby zůstaly 2 jazýčky jako u originál kartáčků a "napájel" zpět.
Ale dostat tam něco tak neviditelného a skoro neuchopitelného mi zabralo více než hodinu.
Každopádně motorek se točí a osadím ho do serva, které mi naposled odešlo.
PS: Jestli někdo opravujete hodinky, tak vesele do toho
.
EDIT: Tak zalítnuto v obýváku a fachá to jak nové
... uvidíme, jak dlouho? 
Protože už mám 9 vadných serv navíc, použil jsem kartáčky z mechaniky serva (co jezdí po odporové a vodivé dráze serva), zastřihl tak, aby zůstaly 2 jazýčky jako u originál kartáčků a "napájel" zpět.
Ale dostat tam něco tak neviditelného a skoro neuchopitelného mi zabralo více než hodinu.
Každopádně motorek se točí a osadím ho do serva, které mi naposled odešlo.
PS: Jestli někdo opravujete hodinky, tak vesele do toho
EDIT: Tak zalítnuto v obýváku a fachá to jak nové
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe píše:Tak se to POVEDLO, ale víckrát už to dělat nebudu, protože to je brutálně náročné na psychiku a na oči
Gratuluji. Taky jsem se snažil a použil plíšek z kuprexitu, takže vím co to obnáší.
Hlavní problém - vidět na to. Kombinoval jsem lupu a brýle. Ale chtělo by to profesionálnější věci
dudaj píše:Gratuluji. Taky jsem se snažil a použil plíšek z kuprexitu, takže vím co to obnáší.
Hlavní problém - vidět na to. Kombinoval jsem lupu a brýle. Ale chtělo by to profesionálnější věci
Dík
PS: Teď jsem dal venku 2 baterky a úplně v pohodě. Akorát už od minula, kdy mi zrovna odešlo to servo, mi nějak klesl výkon a něco v heli divně hrčí, tak to musím rozebrat a zkontrolovat. Pravděpodobně to bude motor, který už jsem několikrát opravoval: viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1380#p1072843
To byl i hlavní důvod opravy serva, abych po koupi nových serv nezjistil, že je v háji motor. Pokud by byl, tak jen přestavba na pákové je přes 3tis. + motor a jsem skoro na 4tis.
EDIT: Tak je to motor ... ještě před rozebráním (jen po stažení ozubeného kola) jsem točením motoru zjistil, že zas nějak dře a trochu se i protáčí pastorek - proto ten nižší výkon. Tak to snad zas nějak opravím
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe píše:EDIT: Tak je to motor ... ještě před rozebráním (jen po stažení ozubeného kola) jsem točením motoru zjistil, že zas nějak dře a trochu se i protáčí pastorek - proto ten nižší výkon. Tak to snad zas nějak opravím![]()
.
Tak SPIN 8000kv šel do věčných lovišť
PS: Ale pořád lítám
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Co jsem se dočetl, tak reverzovat jde po rozebrání jen analogové servo. U digitálního ti přehození drátků na motorku a potenciometru nepomůže.[/quote]
Nejdřív klobouk dolů před tvým výkonem s opravou serva. Jsou věci který asi nedám, takže můj věčný obdiv.
Redekce máš stále zájem o to obracení serva? Budu to objednávat, tak jestli chceš???
Ještě jedna věc dnes jsem se vybičoval a zkusil otočit toto servo:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Servo.html
A jde to. A není to ani takový výkon jako předvedl Redekce. Cca 10min, přepájení 4drátku a funguje obráceně. Jdu objednat další a přestavba na pákový serva bude následovat.
Nejdřív klobouk dolů před tvým výkonem s opravou serva. Jsou věci který asi nedám, takže můj věčný obdiv.
Redekce máš stále zájem o to obracení serva? Budu to objednávat, tak jestli chceš???
Ještě jedna věc dnes jsem se vybičoval a zkusil otočit toto servo:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Servo.html
A jde to. A není to ani takový výkon jako předvedl Redekce. Cca 10min, přepájení 4drátku a funguje obráceně. Jdu objednat další a přestavba na pákový serva bude následovat.
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Netopyr píše:Redekce máš stále zájem o to obracení serva? Budu to objednávat, tak jestli chceš???
Mám objednány 2ks, akoarát Hobbyking to nějak nechce poslat, tak uvidíme ... takže Ti 1ks můžu poslat (jestli přijde)
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Mám objednány 2ks, akoarát Hobbyking to nějak nechce poslat, tak uvidíme ... takže Ti 1ks můžu poslat (jestli přijde)
.[/quote]
Mám také objednaný kus a je už snad poslaný, mam ho víceméně navíc, tak kdybys ho potřeboval...... Jsem zvědav jak je to velký a těžký.
Mám také objednaný kus a je už snad poslaný, mam ho víceméně navíc, tak kdybys ho potřeboval...... Jsem zvědav jak je to velký a těžký.
Netopyr