Velký lipol pre prijmac

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tibess

Velký lipol pre prijmac

#1 Příspěvek od Tibess »

Ahojte, mám auto hpi pluse 4.6 a klasické alkalicke batérie mi moc nevydržia ak napätie klesne pod 1.4V ovládanie začína vädnúť rozmyslam nad nejakým väčším lipolom našiel som jeden 2200mah ktorý by sa zmestil na bocny plastovy kryt, len neviem či tých 2200mah bude nejaka zmena oproti alkalickym aa bateriam v kapacite preto rozmýšľam nad nejakým 3000-4000+ lipol článkom s tym ze by som musel upraviť primacovy box, respektivne odrezať časť pre primac, a primac dat do boxu pre batérie.. potom by sa tam mestil aj väčší lipol, robil niekto z vás takéto niečo poobne ? A ďalšia vec.. stačí aj 2s lipol s 7.4 voltami ? Ak sa vybije o koľko klesne napätie ? Na 6a stabilizatore uvádzajú vstupné napätie 6-20 niekoľko voltov...
MarthiR

Re: Velký lipol pre prijmac

#2 Příspěvek od MarthiR »

Jen pro informaci, nabita lipolka 2č. má 8,4V (2x4,2V) na článku a šetřící hranice je 3,8V ale klidně můžeš jit na hranici 3,6V na článek čili 7,2V mín ale ne :!:
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Kovboj

#3 Příspěvek od Kovboj »

Tibess píše:mám auto hpi pluse 4.6 a klasické alkalicke batérie mi moc nevydržia ak napätie klesne pod 1.4V ovládanie začína vädnúť rozmyslam nad nejakým väčším lipolom našiel som jeden 2200mah

Nebylo by jednodušší použít třeba nabíjecí NiMH Eneloop?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Proč tam nedáš 5čl Nimh? Radek
ICQ 638556901
Tibess

#5 Příspěvek od Tibess »

MarthiR - ďakujem za info a tých 7.2V mám merať v záťaži alebo naprázdno ?

A nabijatelne majú len 1.2 volta to by tam muselo ísť 5ks a to sa mi do boxu nemesti a čo sú tie prijmacove pack-y tie majú asi tak 1300 mah to by som nabijal každý deň.. a hovorím.. už pri miernom poklese (1.4v) serva nejdú tak ako by mali tak preto som chcel ten lipol.. A v téme: pomoc pri výbere prvého auta ma tiež presviedčali nech tam dám nejaký lipol že to je lepšia voľba.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Jenže nemůžeš srovnávat obyč alkalický a nimh - že má alkalická stále ještě 1,4V naprázdno nic neznamená. Změř to při zátěži a půjde pod 1volt - na desetině (stardart serva) mám 5čl nimh AAA a naprosto to dostačuje. A proč bych neměl dobíjet každý den? Na dejme tomu odpoledne mi to bohatě stačí a pak stejně dobíjím. A rvát do nitrobuggy nějaký 4000lipoly je blbost (nehledě na to že pokud by to přežil snad Rx tak ty setový serva pochybuji (dle mě jsou právě do těch 6V -tedy 4,8- 6V ) -Radek
EDIT - a jezdit s osminovou nitro buggy s pružinovým držákem a obyč alkalickýma je hazard
ICQ 638556901
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jyrry »

Tibess, dej
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
nebo když i to bude málo tak
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
nabíjí se to na 7,2V a brzy to klesne lehce pod 7, vybít to můžeš i trochu pod 6V....
jyrry.webnode.cz
Tibess

#8 Příspěvek od Tibess »

To viem ze pre serva je max 6V preto tam dám aj ten stabilizator na 6V a prečo to je hazard ? Jazdiť s alkalickymi a čo to je ten pruzinovy drzak ? A akurát pozerám, že lipo s označením RX sú určené práve na napajanie prijmacov a ich rozmery su manšie, čiže sa mestia aj do prijmacoveho boxu.. napr. takéto niečo http://www.rcsvet.sk/product/sk/LRP-LiP ... Ah-RX-7-4V + http://www.rcsvet.sk/product/sk/FOXY-UBEC-6A-1 + http://www.rcsvet.sk/product/sk/Equilib ... V2-nabijac

stačil by ten aku na napajanie ? je tam pisané, že 2-3 A, nieje to málo pre seriové servá ?
martinD

#9 Příspěvek od martinD »

asi myslel taku tu krabicku do ktorej das tuzkove baterky a drzi ich ta pruzinka.. kvoli strate kontroly nad autom ked sa rozhodne nejaka baterka z toho vyletiet :)

hento ti bude isto stacit, LRP pise ze je to na to urcena baterka a ak tam mas len zakladne serva, tak tym duplom. Nabijacku mam, dostacuje, foxy becy tiez, nebolo co vycitat.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Odpovědět

Zpět na „Auta“