Alpha 1500 od Pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pacaj2am

Re: Alpha 1500 od Pelikána

#511 Příspěvek od pacaj2am »

toty píše:Ja to resil tavnou pistolkou...nasel jsem tady na foru pekn navod...naneses tu tavnou tycinku a rozetres,tim vzkne ohybny spoj

návod jsem viděl, ale chce to mít alespoň jednu rovnou plochu. U mojí Alphy jsou křídlo i křidélka zkosená na obou stranách, tak to moc nejde.

Asi zatím slepím UHUPORem a pořídím pantíky...
toty

#512 Příspěvek od toty »

Ja to delal tou pistolkou, do toho zkoseni jsem natlacil roztavenou tycinku a ostrou spejli jsem vytvoril pant, jak je na tom videu (tam to dela sterkou) Je to ohebne, ale pravdou je, ze alfa me trochu spatne reaguje na jedno stranu a tak mozna to jde vic ztuha nez predtim, takze pantiky jsou asi lepsi varianta
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
HLA
Kontaktovat uživatele:

#513 Příspěvek od HLA »

Místo tavného lepidla je možné použít UHU Por.
Kontaktně slepit a přemáznout z obou stran prstem.
Funguje to dobře.
stohanmi

#514 Příspěvek od stohanmi »

Ahoj, mám náhlý problém. Aero se mi zřítilo a nebude to rukama. Když sleduju řídící plocy letadla tak nechodej plynule s ovladačem, jako bych byl v místě silného rušení, ale děje se to všude (navíc jiné aero na 2.4 GHz chodilo dobře). Nevím, zda je špatný vysílač nebo přijímač. Chtěl jsem udělat test ve sníženém výkonu vysílače, ale najednou nemohu najít tištěný návod a ani na netu nevím přesně, jak se postupuje. Poraďte prosím.
stohanmi

#515 Příspěvek od stohanmi »

stohanmi píše:Ahoj, mám náhlý problém. Aero se mi zřítilo a nebude to rukama. Když sleduju řídící plocy letadla tak nechodej plynule s ovladačem, jako bych byl v místě silného rušení, ale děje se to všude (navíc jiné aero na 2.4 GHz chodilo dobře). Nevím, zda je špatný vysílač nebo přijímač. Chtěl jsem udělat test ve sníženém výkonu vysílače, ale najednou nemohu najít tištěný návod a ani na netu nevím přesně, jak se postupuje. Poraďte prosím.

Odpovídám si sám. Stačí po zapnutí vysílačky podržet PDM - zhasne zelená ledka. Po nějakém čase se tento režim sám vypne nebo se dá vypnout opět tlačítkem PDM.

Nicméně tento test mi ukázal, že přijímač asi nemá problém vysílač slyšet. I přesto mi výškovka chodí dost mizerně.
Vyměnit rele nebo novou RC soupravu? Poraďte...
pacaj2am

#516 Příspěvek od pacaj2am »

stohanmi píše:Odpovídám si sám. Stačí po zapnutí vysílačky podržet PDM - zhasne zelená ledka. Po nějakém čase se tento režim sám vypne nebo se dá vypnout opět tlačítkem PDM.

Nicméně tento test mi ukázal, že přijímač asi nemá problém vysílač slyšet. I přesto mi výškovka chodí dost mizerně.
Vyměnit rele nebo novou RC soupravu? Poraďte...

Ahoj,

doporučil bych prohodit setrvá výškovky a směrovky u receiveru.

Pokud servo jako směrovka pojede blbě, pak je to servem, jinak přijímačem.

Zkusil bych také odpojit táhlo od setrvá a vyzkoušet jestli není trochu ohnuté táhlo.
stohanmi

#517 Příspěvek od stohanmi »

pacaj2am píše:Ahoj,

doporučil bych prohodit setrvá výškovky a směrovky u receiveru.

Pokud servo jako směrovka pojede blbě, pak je to servem, jinak přijímačem.

Zkusil bych také odpojit táhlo od setrvá a vyzkoušet jestli není trochu ohnuté táhlo.

Zkusil jsem odpojit táhla a prohodit serva na přijímači, začlo zlobit to druhé, tedy je to přijímačem :( Tušil jsem to... Přijímač jsem vyndal a dal antény co nejdále od regulátoru a serv, ale nic z toho nepomůže, prostě zlobí. Navíc zahýbáním křidýlek občas spustí motor, tam už to také zlobí. Budu muset do nové RF soupravy...
sechy
Kontaktovat uživatele:

#518 Příspěvek od sechy »

Nedávno jsem pomáhal známému s Alphou, a měl ten samý problém.
Tahle souprava opravdu nemá velkou cenu, doporučuji koupit jinou
stohanmi

#519 Příspěvek od stohanmi »

sechy píše:Nedávno jsem pomáhal známému s Alphou, a měl ten samý problém.
Tahle souprava opravdu nemá velkou cenu, doporučuji koupit jinou

Vybral jsem si Optic 6 Sport. Včera jsem nainstaloval do letadla přijímač a spároval s vysílačem. Víc jsem toho nestihl, protože vysílačový akupack je totálně v háji a po nabití nevydržel ani 3 minuty. Zkusím si jej vyreklamovat...
patypa

#520 Příspěvek od patypa »

Ahoj,všzde sem četl že je Alpha divoke a nezvladatelné letadlo.Je to moje první a dostal sem ho,po par čumákovkách a hodně lepení,sem se s tím letadlem naučil a ted léta uplně v pohodě,a to sem páčky nikdy nemel v ruce.Jde s tím létat pekně a dá se na tom naučit,zaletaval sem to sam tak proto několik pádu.Ted vše v pohodě a jen si užívam a uvažuji že přes zimu pujdu do něčeho většího,prosil bych o radu do čeho tak zhruba jít pro rekreacní letaní.
stohanmi

#521 Příspěvek od stohanmi »

patypa píše:Ahoj,všzde sem četl že je Alpha divoke a nezvladatelné letadlo.Je to moje první a dostal sem ho,po par čumákovkách a hodně lepení,sem se s tím letadlem naučil a ted léta uplně v pohodě,a to sem páčky nikdy nemel v ruce.Jde s tím létat pekně a dá se na tom naučit,zaletaval sem to sam tak proto několik pádu.Ted vše v pohodě a jen si užívam a uvažuji že přes zimu pujdu do něčeho většího,prosil bych o radu do čeho tak zhruba jít pro rekreacní letaní.

Nakonec i ja souhlasim. Pred Alphou jsem RC neletal a po par letech jsem ji zkrotil. Prave dnes jsem s novou RC soupravou poletal bajecne. Asi existuji i lepsi aera pro zacatecniky... Alphu bych doporucil ale ne se zakladnim vysilacem a prijimacem...
Ticcino

#522 Příspěvek od Ticcino »

Pamatuj si základní poučku EPP pilota: Čím víc lepidla, tím líp to lítá. Ověřeno na F6F Hellcat.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#523 Příspěvek od HLA »

Prosím, kdo máte návod, kde je poloha těžiště?
Zalétával jsem Alphu známému po havárii a dvouletém odložení - dalo se s tím letět pouze na rychlosti, jinak pády po křídle - pomohla diferenciace křidélek až 70%. (tedy výměna Kadeta za normální RC soupravu)
Ale nemám z toho dobrý pocit. Úhel náběhu jsem pak změřil 5 stupńů, tedy asi je pokroucený/ohnutý trup skladováním.
stohanmi

#524 Příspěvek od stohanmi »

Těžiště lze měřit podložením křídla u trupu, hloubka odpovídá drážce, kde je kablík k servu. V takovém bodě by měla být Alpha vodorovně. Mě osobně vyhovuje když je trochu těžší na čumák (rozdíl mám jen v uložení akumulátoru).
Ticcino

#525 Příspěvek od Ticcino »

HLA píše: Úhel náběhu jsem pak změřil 5 stupńů

Prosím tě, cos to měřil? Úhel náběhu určitě ne.
Nebyl to úhel seřízení?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“