Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#466 Příspěvek od Elfew »

Hmm, tak to je teda pekne :) ok, dekuju. jsem zvedav jak se s tim popasuji... na paypalu videt nejde kolik to stalo puvodne bez bodu ne? Jedine kde je cena tak je v objednavce na HK
pedro006

#467 Příspěvek od pedro006 »

Já zásadně nechávám deklarovat pouze částku ze které se DPH nevypočítává, tj cca 25 USD. Např. jsem takto domů "dostal" MX2 za cenu cca 150 USD...
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#468 Příspěvek od JirkaA »

pedro006 píše:Já zásadně nechávám deklarovat pouze částku ze které se DPH nevypočítává, tj cca 25 USD. Např. jsem takto domů "dostal" MX2 za cenu cca 150 USD...
tak o tom hodně kecej na veřejném fóru. Beati pauperes spiritu.. :roll:
OK2WY
Drondys

#469 Příspěvek od Drondys »

pedro006 píše:Já zásadně nechávám deklarovat pouze částku ze které se DPH nevypočítává, tj cca 25 USD. Např. jsem takto domů "dostal" MX2 za cenu cca 150 USD...

Tvůj příspěvek jsem nesmazal i když je na to zralý. Raději dám přednost veřejnému upozornění i pro ostatní. Bohužel se stále nacházejí bezohlední jedinci, kteří si neuvědomují důsledky svých proklamací, které pak dopadají na jiné osoby.

Doporučuji všem kdo mají nutkání psát sem podobná chlubení nechat si to pro sebe tj. zde to rozhodně neventilujte a pokud možno ani nikde jinde po Internetu!!! Jediné co tím docílíte je to, že tím můžete poškozovat ostatní jimž jsou kvůli podobným proklamacím v různých diskusích pak následně celníky zcela zbytečně zadržovány zásilky, které nejsou podhodnoceny, a ty lidi to pak stojí zbytečné peníze navíc.

Moderátor
Ticcino

#470 Příspěvek od Ticcino »

petrovo píše:Nemáte někdo zkušenost, jak je to v současné době s plošným zadržováním zásilek z global warehouse na našem území?

Od doby, kdy se zde začalo mluvit o plošném zadržování mi přišly dvě zásilky. Zadrželi mi obě. Kamarádovi přišly tři. Nezadrželi mu ani jednu.
Vaillante

#471 Příspěvek od Vaillante »

ahojte kluci,mohl by mi někdo tu vysvětlit tohle?nechápu to.
Dne 11.8.2014 jsem si objednal v jednom balíku http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10382 a http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=27438. zaplatil jsem poštovné 39,95 a dnes mi přišla faktura na 11,11Eur od SCS EXPRESS INTERNATIONAL LIMITED s tímto dopisem:

You've received an invoice
Dear Jaroslav Hanus,
SCS EXPRESS INTERNATIONAL LIMITED sent you an invoice for €11.11 EUR.
Note from SCS EXPRESS INTERNATIONAL LIMITED
Vat charge for Hobby King Order no. 9810843 under Airwaybill no. 280031932. Finished custom clearance dated : 14-Aug-2014
View and Pay Invoice

Summary of this invoice
Sent to Jaroslav Hanus
Sent from SCS EXPRESS INTERNATIONAL LIMITED
support@scsexpress.com
Invoice number 9810843
Amount €11.11 EUR

Yours sincerely,
PayPal

Chápu,že to musím zaplatit,ale vlastně za co?za vyšší nákladz spojené s přepravou zásilky?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#472 Příspěvek od JirkaA »

VAT = DPH
OK2WY
Vaillante

#473 Příspěvek od Vaillante »

takže pokud to chápu dobře,tak už ale při přebírání zásilky nic jiného platit nebudu.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#474 Příspěvek od JirkaA »

Neměl bys.
OK2WY
krtek2k

#475 Příspěvek od krtek2k »

Nebudeš , dostaneš sledovací číslo z DPDčka a to ti to přiveze rovnou na adresu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Drondys

#476 Příspěvek od Drondys »

Vaillante píše:ahojte kluci,mohl by mi někdo tu vysvětlit tohle? nechápu to... Chápu,že to musím zaplatit, ale vlastně za co? za vyšší nákladz spojené s přepravou zásilky?

SCS na území ČR nemá svoji pobočku a na území ČR ani přímo nedoručuje ani celně neodbavuje a jelikož nemá ani dohodu o celním odbavení na území ČR s navazujícím kurýrním dopravcem UPS, který zásilky SCS Express obvykle následně doručuje na území ČR tak jsou zásilky SCS Express jdoucí z Hobbykingu do ČR celně odbavovány na území EU kde má SCS svoji pobočku což je v současnosti v Anglii. SCS adresátovi pošle požadavek na případné doložení dokumentů je-li to tamními celníky v ojedinělých případech vyžadováno a pokud jsou to schopni odbavit i bez nutnosti dokládat k tomu nějaké další dokumenty tak posílají jen požadavek na platbu v případě, že bylo při odbavení stanoveno DPH nebo clo, a to včetně případného poplatku za celní odbavení a teprve po zaplacení stanovené částky pak zásilku pustí dál do ČR přičemž v ČR pak už zásilka nepodléhá žádnému celnímu odbavení ani poplatkům jelikož již byla celně odbavena v rámci EU.
Vaillante

#477 Příspěvek od Vaillante »

ok,díky za vyčerpávající informace a odpovědi.
a teď se ještě zeptám.dne 7.8.2014 jsem si objednal balík přes českou poštu a při sledování zásilek mi to píše furt,že balík čeká na přepravu do ČR.že se vlastně z HK vůbec nehnul. a druhý balík z 14,8,2014 se vlastně taky vůbec z HK nehnul.takže už mě to zneklidňuje,hlavně ten první balík.
petrovo

#478 Příspěvek od petrovo »

Podle řádků soudím, že je objednáno z Číny - tedy International warehouse. Tak tam je to normální. Čeká se velmi dlouho. Není třeba se zatím znepokojovat.

A ještě jedna malá poznámka. Je třeba vždy napsat, z kterého skladu bylo zboží objednáno! Z toho evropského v Holandsku zboží přijde do týdne. Z mezinárodního, tedy čínského pak chodí 3x, až 4x déle ...
Vaillante

#479 Příspěvek od Vaillante »

ještě mi nikdo neodpověděl.tak se zeptám ještě jinak.Je možný,že by to z Hong Kongu,nebo ze Singapuru šlo 10dní a ještě k tomu letecky?nebo je možný,že to visí na celnici v Praze,kde to ještě nezaregistrovali?
jak dlouho to většinou jde dneska z HK do ČR?mě to většinou chodilo do 10pracovních dnů až domu a teď mi to stále ukazuje podání zásilky a ještě ten den odesílání zásilky do ČR a to už bylo 7.8.?

2Petrovo:dobře.bylo to global warehouse,ale odesláno to bylo v den objednání a od té doby to visí někde na poště.z EU warehouse to bylo doma již třetí den právě.a dnes už je to 11tý z GW.ale tohle v EU W neměli,takže jsem musel objednat z GW.
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od Tyrano-cz »

Vaillante píše:ještě mi nikdo neodpověděl.tak se zeptám ještě jinak.Je možný,že by to z Hong Kongu,nebo ze Singapuru šlo 10dní a ještě k tomu letecky?nebo je možný,že to visí na celnici v Praze,kde to ještě nezaregistrovali?
jak dlouho to většinou jde dneska z HK do ČR?mě to většinou chodilo do 10pracovních dnů až domu a teď mi to stále ukazuje podání zásilky a ještě ten den odesílání zásilky do ČR a to už bylo 7.8.?

2Petrovo:dobře.bylo to global warehouse,ale odesláno to bylo v den objednání a od té doby to visí někde na poště.z EU warehouse to bylo doma již třetí den právě.a dnes už je to 11tý z GW.ale tohle v EU W neměli,takže jsem musel objednat z GW.

U těchto zásilek se to nedá vůbec říct protože pokud zvolíš nejlevnější poštovné, tak to jde jako obyčejná zásilka, kterou se vytěžují letadla. Může se stát, že to máš za týden doma, ale můžeš na to taky čekat i měsíc. Pokud máš sledovací číslo, tak jakmile se to dostane do ČR, tak to zjistím na sledování zásilek české pošty, protože zásilky k proclení připravuje česká pošta. Takže neexistuje, že by zásilka byla někde na celnici a pošta o ní nevěděla.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“