Guppy

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

Guppy

#1 Příspěvek od jozefbb »

Kto ma skusenosti - podelte sa
Skutocne jednoduchy, kompetny navod,sablony plan, ktory sa da stiahnut z internetu - doporucujem
Moja verzia ma akurat delene kridlo, ked by bolo v celku ako je plan staratila by sa jeho vyhoda na prenos. Kompetne aj s elektronikou a bateriou vazi 500g, rozpatie 1500mm: motor 400/6 serva Carson50200, prijimac najprv Hitec Feather, ale bal som sa o dosah tak neskor HFS-06. Chcem pridat aj foto, ale kedze je to moj prvy prispevok musim pozriet ako, tak neskor.
LETEC_AMATER

#2 Příspěvek od LETEC_AMATER »

coz sem hodit nejakej odkaz?
lubak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od lubak »

jozefbb - si z BB?
dusi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dusi »

LETEC_AMATER píše:coz sem hodit nejakej odkaz?

Hned první odkaz v google:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=539755
Obrázek

Moc hezký letadlo, až budu stavět klasiku, ne Depron, tak tohle.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
lubak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od lubak »

Ja sa tiez chystam stavat GUPPY-ho
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jozefbb »

jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jozefbb »

ano BB
ztnext

#8 Příspěvek od ztnext »

Stavěl jsem Guppyho pro synka. Na relax nemá chybu. Letové vlastnosti dobré -velká klouzavost - mohu jen doporučit.................. :wink: :wink: :wink:
Naposledy upravil(a) ztnext dne úte 23.02.2010 20:57, celkem upraveno 2 x.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jozefbb »

Inak ten trup sa mi tak zapacil, ze som ho uz aj zvacsil cca 1.5x. Dam k nemu kridlo z MaxiSailera, rozpatie 2500mm, uverejnene v RCRevue7-8/2007, zatial ale este neletelo, Sailer hej. To je osadene 600/8.4 neviem ci bude stacit, kompletne aj s baterkami 1500g, To sa so 600-kou bude asi len fladat
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Johnny »

Já se ho chystám postavit ve verzi HOT. Proste s tím hotlinerovkým křídlem ale udělám ho polysterenu a potáhnu ho balsou nebo dýhou. Profil budu volit nějakej rychlejšía možná provedu ještě nějaké úpravy (snížím tu baculatou kabinu apod) ale budu dost vycházet z toho plánu. Dále bych ho chtěl osadit nějakým střídákem z HIMODELu ale aby se tah +-aspon rovnal hmotnosti letadla :D Chystá se ho postavit nejdéle do jara.

jinak obrázek se sem vkládá
Obrázek
a na server se to dá uložit např http://img113.imageshack.us/
Don't drink and drive, smoke and fly.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jozefbb »

dik za navod na obrazok. Je tu

Obrázek
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jozefbb »

Tu je MaxiSailer -kridlo-2500mm, trup Guppy 1.5x zvacseny, toto este neletelo, trup som dodoncil len teraz, tak ked bude trochu pocasie, pojdem vyskusat. Cele to komplet vazi 1.5kg, ked nepojde so 600-kou, tak tam dam nejaky striedak od Ray
Obrázek
_George_
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od _George_ »

Ja som Guppyho postavil za 2,5 mesiaca. Živostnosť bola asi 8 letových minút lebo potom praskla spojka ktorú som spravil zo smrekového nosníku (prosím nesmejte sa mi :) ) Ale bola by škoda také krásne lietadlo odložiť pod postel a tak som si pod stromčekom našiel laminátový trup :) . Spojku krídla som tentoraz spravil hliníkovú (4mm hrubú), do prednej časti som upevnil 2 kolíky ktoré sa budú zasúvať do trupu. Teraz už iba čakám na prímač a idem do vzduchu!!
Obrázek
Stavba:
Obrázek
Obrázek
Po havárii
Obrázek
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jozefbb »

Tak a uz mi v Guppy_ku zhorel aj motor M400/6V bat Lipol 2čl. Darmo musi to mat aj vetracii otvor .Guppy s vetrakom nerata. Teraz som tam dal m400/7.2 bude mensi vykon _uvidime:Ten trup XXL s2,5m kridlom ide tiez a ani sa tak neflakal sM600, ako som myslel vid obr hore
Namor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Namor »

Děkuji koulegovi, který založil toto téma "GUPPY". Již delší dobu hledám nějakého větrůňka pro rekreační i občasné svižnějží polétání. Guppík se mi moc líbí. Původně jsem chtěl koupit něco od Pelikána nebo tak, ale protože mi v období hledání "sponzor" dal vale, jsem nucen si ho postavit. Stáhl jsem si stavební plánek a rozhodl jsem se pro hotlinerovské křídlo. Měl bych ale na majitele a zkušenejší koulegi dvě otázky: 1. z plánku není moc jasné, jak je křídlo spojeno. Je na něm pouze vidět, že je přišroubované k trupu jedním šroubem v předu a v zadu je podsunuté pod trup a jištěné také jedním šroubem. Je v křídle nějaká spojka? Asi ano, ale jak velká?
2. Chtěl bych přidat u kořene jedno žebro navíc a tím docílit rozpětí cca 170cm místo 156cm. Myslíte, že tím něco zkazím?
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“